Spelinformation

 • Testad plattform: PlayStation 4
 • Utvecklare: Activision
 • Utgivare: Activision
 • Genre: FPS
 • Antal spelare: 1 Offline
 • Finns till: Blizzard Battle Net | PlayStation 4 | Xbox One
 • Släpps: 2020-03-31

 

Hur modernt är ett drygt 10 år gammalt spel? Tillräckligt för att fortfarande vara riktigt underhållande iallafall.

Om jag skulle visa upp Modern Warfare 2 Remaster för någon som aldrig hört talas om det innan och säga att det är ett spel som kom ut i år skulle jag troligtvis inte bli ifrågasatt. Den uppdaterade grafiken är mer än bara uppskalad och polerad, Modern Warfare 2 Remaster är riktigt snyggt och med HDR och 4K-stöd på PlayStation 4 Pro kan det utan problem mäta sig med 2020 års spel rent grafiskt.

Det är med varm nostalgi jag återvänder igen 10 år senare.

Det är omöjligt att recensera Modern Warfare 2 Remaster  utan att nämna uppdraget ”No Russian” som var väldigt kontroversiellt när spelet släpptes 2009, och skulle i dagens läge antagligen inte ens tagits med i spelet. Att tillsammans med terrorister gå igenom en flygplats och skjuta ner civila, eller bara se på när terroristerna gör det, uppdraget kräver ”bara” att du skjuter ihjäl poliser, känns i dagens läge väldigt nära ett verkligt scenario. Syftet är att ge USA skulden för attacken och starta ett krig. Det är också vad som händer och ryssland invaderar USA.

Spelets baksida är att det är väldigt linjärt, det är ofta bara en väg för att ta sig framåt och längs vägen poppar det upp fiender. Så kallade osynliga väggar är väldigt närvarande med andra ord. Många gånger känns det som man är kvar på introduktionsuppdragets skjutbana, och jämfört med dagens spels öppna världar kan det kännas lite enformigt. Men trots det är uppdragen väldigt varierade i sina miljöer och det är med varm nostalgi jag återvänder igen 10 år senare och fortfarande får en riktigt underhållen upplevelse när jag springer gatlopp genom en favela eller infiltrerar en militärbas i Sibirien för att stjäla information.

Modern Warfare 2 Remaster är riktigt snyggt.

Spelets baksida är att det är väldigt linjärt, det är ofta bara en väg för att ta sig framåt och längs vägen poppar det upp fiender. Många gånger känns det som man är kvar på introduktionsuppdragets skjutbana, och jämfört med dagens spels öppna världar kan det kännas lite enformigt. Men trots det är uppdragen väldigt varierade i sina miljöer och det är med varm nostalgi jag åter igen 10 år senare fortfarande är riktigt underhållen när jag springer gatlopp genom en favela eller infiltrerar en militärbas i Sibirien för att stjäla information. Genom spelets kampanjer spelar man som fem olika karraktärer, och det är primärt Gary ”Roach” Sanderson, en medlem i en internationel specialstyrka som heter Task Force 141 man spelar som. Röstskåderspelet är bra, men väldigt stereotypt, som om mallen för hur militärer ska vara kommer från actionfilmer.

Alla är väldigt maskulina och det finns aldrig en tillstymmelse för rädsla.Kontrollen fungerar lika bra idag som den gjorde när spelet släpptes, och det klassiska ”tryck L2” för att automatiskt sikta in på
fiender nära siktet känns lite som att man spelar med aimbot.

Den stora frågan är trots allt om det är värt nästan 300 kr för att köpa ett spel igen när man lika gärna kan spela det på sin gamla konsol? Hur mycket värderar man en grafisk uppgradering? Jag är lite kluven. Det är ett underhållande spel, men prislappen är lite för hög för att jag ska tycka att det är värt det. Kampanjen är avklarad på 5-6 timmar och sen finns det inte mer att göra då Multiplayer delen lyser med sin frånvaro.

Multiplayer delen lyser med sin frånvaro.

Är man inte ett superfan så kan man lika gärna vänta till det reas ut senare. Att multiplayerdelen, som var riktigt bra, saknas är tråkigt, men förståeligt. Activision har redan ett spel där det satsas stort på det, och att sprida ut spelarna över flera spel ligger nog inte i deras intresse.

 

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered

7

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

8

Hållbarhet

4

Plus

 • Fortfarande riktigt underhållande efter drygt 10 år
 • Snygg uppgradering till dagens grafik

Minus

 • Ingen multiplayer
 • Väldigt linjärt