2008 var sist vi fick ett numrerat Devil May Cry och då handlade det om del fyra. Sedan dess har fansen skrikit efter en riktig uppföljare till serien. Det senaste DMC, som kom 2013 blev lite av seriens svarta får, ett spel som absolut inte får nämnas bland de numrerade orginalspelen.

Jag ska vara ärlig, jag har spelat alla Devil May Cry hittills och jag kan inte säga vad som sker under vilken del i serien och vem som är vem utöver huvudkaraktärerna. Det jag minns när jag tänker tillbaka på serien är bara en röra av knapptrycksbonanza, hopp, pistoler, svärd, snubbar i vitt hår och svordomar. Jag har spelat demot till Devil May Cry 5 och det verkar vara exakt samma sak fast i en snyggare förpackning. Nytt för femte delen verkar vara.. Inte en aning.. Jag får börja demot som Nero, den yngre generationens Dante. Nero är rapp i käften och har en mekanisk arm, kallad Devil Breaker som används som komplement till svärd och pistol. I fjärde delen var Neros arm en demon arm, nu är den gjord av mekanikern Nico som följer med på äventyret i sin Van. Armen hos Nero fyller fler funktioner än bara attacker, han kan till exempel surfa på den och göra flertalet olika ultimata attacker, så som att skjuta laser. 

Jag spelar en bit in och slås av att det gotiska från de första tre spelen verkar vara som bortblåst och stilen är ersatt av en slafsigare, mörk animestil som introducerades i fjärde spelet men nådde sin topp i DMC. Precis som i tidigare delar av serien börjar nu huggandet, skjutandet, hoppandet, knapptryckshysterin och svordomarna precis som jag minns dey. Jag kommer till en boss och det blir lite cool ordväxling innan striden börjar. Bossen slår ihjäl mig och jag får börja om helt från början av demot. Jag kommer inte längre än så men jag känner att jag fått ett tillräckligt tydligt intryck av vad Devil May Cry 5 kommer vara och innehålla när det släpps.

Pepp!

Fansen verkar få det dom önskat sig, ett Devil May Cry äventyr med små förändringar från tidigare spel i serien. Grafiken är fantastisk och kontrollerna är tajta. Arkadkänslan. Solid röstskådespeleri.

Depp!

Fansen verkar få det dom önskat sig, ett Devil May Cry äventyr med små förändringar från tidigare spel i serien, är det verkligen det här fansen vill ha? Förändringarna känns obetydliga i det stora hela och för ett riktigt fan av serien, önskar man sig inte lite mer? Otydlig värld och story om man inte kört de tidigare spelen, förhoppningsvis blir allt tydligare i det färdiga spelet. 

That’s it!

Devil May Cry 5 släpps den 8e Mars 2019 till PlayStation 4, Xbox One och PC.

Orkar ni inte vänta rekommenderar vi att du drar ner demot på någon av de tre plattformar det släpps till och kör igenom det eller köp DMC, det är billigt nu och spela det. DMC är inte dåligt men inte bra heller, det är mediokert och tydligen inte vad fansen ville ha då, 2013. 

Mer info hittar du på Devil May Crys 5 hemsidan.