När det kommer till spel är peka och klicka spel ett utav mina favoriter. Jag minns att ett utav de första spelen jag spelade någonsin var ett peka och klickaspel som hette Kalle Kunskap. Redan då fastnade jag för genren och har sedan dess älskat dessa typer av spel. Jag spenderade oerhört många timmar på dessa typer av spel framför skärmen. Därför var det rätt självklart att tacka JA när jag fick möjligheten att recensera Bad Dream: Fever som är just ett sådant spel. Jag älskar när man kan sitta länge och leta, fundera och knåpa på vad du ska göra för att ta dig vidare till nästa steg, och det är ingen tvekan om att Bad Dream: Fever är just ett sådant spel. Det hade precis det där kluriga som jag söker efter i ett peka och klicka spel.

Spelet inleds i ett sovrum och i början tar det ett tag innan du kommer fram till hur du ska tänka och vad dem vill att du ska göra. Men redan efter du har klarat några små utmaningar dyker en lite annorlunda varelse upp. Denna varelsen berättar genom textbubblor för dig att hela staden har blivit infekterat av något typ av virus och att du måste hjälpa till att ta reda på hur man stoppar det. Varelsen förklarar vad du ska göra här näst men du får själv klura ut vart och hur du ska lösa det för att kunna komma vidare till nästa steg. De olika pusslen är rätt likasinnade genom hela spelet med undantag någon enstaka gång. Pusslena är ofta svår och ofta är dem dolda, i dessa fall kan Bad Dream: Fever få dig att vilja slita av ditt hår, då du inte kan komma på hur du ska ta dig vidare, och hjärnan får verkligen jobba, och det känns som att du frenetiskt klickar runt på allt du kan klicka på på skärmen, men du tar dig ingenstans. Men i vissa fall flyter det bara på och du klarar flera delmoment i rad, lätt som en plätt.

Färgskalan är för det mesta i en gulaktig nyans med lite blåa och svarta inslag, vilket ger spelet en gammaldags känsla. Det passar perfekt in i spelet och ger Bad Dream: Fever en rättvis look. Designen ser snygg ut överlag och man ser att de har lagt ner mycket tid, speciellt på bakgrunderna.

Bad Dream: Fever är kategoriserat som ett skräckspel, jag själv tycker inte det är så mycket av ett skräckspel.. Jag är rätt kräsen när det kommer till skräckspel och det krävs rätt mycket för att jag ska bli rädd då jag spelat massor av skräckspel. Jag saknade känslan av att någon tittade på mig eller att någon oönskade min närvaro, dessutom tyckte jag personligen att det var för få pop-ups. Det enda som möjligtvis fick mig att spänna mig lite extra framför datorn var vissa ljudinslag. Jag själv hade klassat det mer som ett äventyrsspel än som ett skräckspel. Däremot är jag ganska van vid att spela skräckspel och kolla på skräckfilmer, så någon annan hade nog kunnat bli rädd i de få sekvenserna där det kommer en och annan pop-up. Dock så spelas samma typ av ljud upp vid samma ställen, och du blir rätt trött av att höra samma ljud om och om igen medans du letar efter nästa steg för att ta dig vidare.

Det är absolut värt att spela Bad Dream: Fever, och kostnaden för spelet är absolut rimligt. Spelet har en bra story som gör att du vill spela vidare. Du bara måste få veta hur det slutar och vad som händer. Däremot är en bra story allt spelet har, du lär dig möjligtvis att tänka logiskt också. Annars är storyn den stora delen utav spelet, du levlar inte utan allt som händer är att du kommer vidare i själva berättelsen. Däremot blev jag rätt besviken på slutet. Spelet har en speltid på ca 2 timmar. Jag kommer inte berätta för er vad som händer utan det får ni ta reda på själva om ni vill veta!