Spelinformation

 • Testad plattform: PlayStation 4 | Xbox One
 • Utvecklare: Bungie
 • Utgivare: Activision
 • Genre: FPS | Actionäventyr
 • Antal spelare: 1-6 Online
 • Finns till: PlayStation 4 | Windows | Xbox One
 • Släpps: 2018-09-04

 

Destiny 2 som nu fyllt ett år har åldrats med värdighet. Vi har fått fler Subklasser, mer story och mer av allt. Den väg som Bungie stakade ut inför släppet av Destiny var tydlig, Destiny skall bli ett IP med en livslängd på 10 år. Här tänkte nog många på kopplingen Halo och att det är ett spel som blivit en slags symbol för Bungie och även Xbox. Nu vet vi att vägen blev en aning krokig där Bungie fått brottats med många svåra val och problem. Men Bungie har lyssnat, de har justerat och de har jobbat vilket verkligen märks i och med Forsaken som är en större och episka saga än vad vi kunnat tro.

Bungie har vågat ta steget att faktiskt låta en av karaktärerna dö.

Jag ska försöka att inte spoila för mycket men vissa saker är redan ute. Här känns det som att de har jobbat riktigt hårt med karaktärerna och miljöerna, för just miljöerna har varit helt fantastiska sedan grundspelet men karaktärerna har vart lite blekare och svåra att ta till sig trots att fortsatt satsning på röstskådespelare är enormt och med så mycket potential. Med Forsaken känns det som att de har lagt mycket vikt i detta och det är enklare att knyta band till flera av karaktärerna. Två saker som sticker ut är att din karaktär pratar för första gången och att Bungie har vågat ta steget att faktiskt låta en av karaktärerna dö. Detta skapar otroligt mycket mer känsla för att det finns en historia, en grund i spelet.

Storyn spelar du igenom ganska snabbt ca fyra till sex timmar men känns ändå som den är betydligt mer djupare och mer intressant än någonsin. Utan att säga för mycket är det en berättelse värd att uppleva. Destiny 2 har äntligen fått sin efterlängtade DLC Forsaken och med den så mycket mer innehåll än bara story relaterade uppdrag.

Detta är något av de nya inslagen som jag verkligen gillar.

Bungie har haft problem med att det har blivit två läger bland Destiny spelare; ett Crucible (PvP) och ett Vanguard (story) men med Gambit så vill Bungie försöka skapa en brygga mellan de två lägren. Gambit är ett spelläge där fyra spelare möter fyra spelare men indirekt. När du startar Gambit väljs en karta slumpvis ut tillsammans med olika motståndare som Vex eller te.x Fallen. Kartan är uppdelad i fyra områden, tre stycken som agerar som spawn för fiender och en mittpunkt där man lämnar in sina Motes (som droppas när man dödar fiender) Olika antal Motes; fem, tio och femton skapar i sin tur olika stora blockeringar för motståndarlaget (Taken fiender). Under hela matchen spelar ni på er egna kartsida och ser aldrig de andra spelarna förutom om ni invaderar dom och genom att få kills slöar ned deras process. samma sak gäller om ni blir invaderade av motståndarlaget. Endast en spelare kan vara på motståndarnas karta samtidigt. Jag gillar Gambitläget och det är ett bra komplement till Crucible och Vanguard som finns sedan innan vilket är mycket bra tänk av Bungie. 

Bungie har inte sparat på krutet i Forsaken utan har verkligen tänkt på allt innehåll de vill ha med. Grimoire är tillbaka fast i annan etapp och heter numera; Triumphs där du ser mer hur din utveckling är, vilka områden du utforskat och vart du befinner dig i berättelsen. Detta är väldigt bra för det blir mer en in-game checklista för vad du klarat eller inte gjort. Här finns också Collections där alla vapen och rustningar finns tillsammans med skepp och Sparrows. Detta är något av de nya inslagen som jag verkligen gillar och inte nog med att du kan kolla in vilka vapen du har utan du kan även köpa tillbaka dem om du kastat något eller inte har plats i ditt inventory. dock går det inte att plocka ut random gear från säsong fyra.

Det har blivit svårare att få Exotics.

Destiny 2: Forsaken är mycket mer av allt och Bungie har verkligen öst in innehåll. Jag har inte mycket att klaga på även om det finns en del buggar och att alla laddningstider verkar ha blivit betydligt längre. Det har blivit svårare att få Exotics, men vi får istället högar av Legendaries. Ja Forsaken ÄR ett bra tillägg och det är ett bra tillfälle för alla gamla som nya Guardians att ta del av Destiny’s underbara universum.

En Andra åsikt:

När Destiny 2 släppte sina två första expansioner: Curse of Osiris och Warmind vart jag ganska besviken och jag tror många delade samma känsla. Mercury var en droppe i havet och istället för nya strikes återanvände banor vilket blev extremt reparativt och gammalt väldigt fort. Warmind hade enligt mig roligare miljöer och introducerade även spelläget; Escalation Protocol vilket spelades sönder för diverse vapen och framförallt de snyggaste shaders som fanns i spelet. Nu är Forsaken här och lovar mycket nytt. Med 40 timmar spelade kan jag verkligen hålla med om att det som lovades hölls. Bra Bungie och bra Activision. Intressanta större platser, Gambit spelläget, bättre klan aktiviteter, mindre och framförallt svårare att få tag i. Detta tillsammans med vackra miljöer och fantastisk musik lämnar mig ganska nöjd och glad. Nu är det bara att dö, dö, dö och dö i raiden kvar! 
8/10 – studio23

Destiny 2: Forsaken

8

Grafik

9

Ljud

8

Spelbarhet

8

Hållbarhet

8

Plus

 • Mycket nytt
 • Bungie börjar få ordning på grejerna

Minus

 • Grinda , Grinda och lite till Grinda
 • legendary gear känns inte så legendariskt
 • Längre laddningstider