Gamescom är en mässa som ligger oss nära hjärtat, dessutom är det inte lika långt bort som E3 i Los Angeles utan runt hörnet i Tyskland, närmare bestämt i Köln. Både jag och Andreas har frekvent besökt mässan sedan 2010.

Gamescom är svårt att beskriva och har givetvis ändrats och förbättrats genom åren. Det har blivit en stor fokus på e-Sport och Cosplay förutom de tusentals spel som visas upp bakom stängda dörrar såväl som för allmänheten på golvet. En vän frågade mig en gång hur stort Gamescom är (Ytmässigt och storleksmässigt alltså) Det var väldigt svårt att svara på frågan då jag behövde något att jämföra med, men till slut svarade jag: Nacka forum fast gånger tio där varje Nacka Forum är en hall av 10. Det kanske låter som en överdrift men det är det faktiskt inte. Gamescom är extremt stort och bjuder på en väldigt stor yta med tusentals olika titlar till alla möjliga plattformar.

På senare år har mässan även haft en Cosplay stad samt retroutställning där du även kan spela de gamla klassikerna men även se tävlingar i b.l.a Pong, balloon fight m.flera. Nivån på Cosplayen är helt otrolig och även om vi har stora namn här i Sverige är det intressant att se hur andra länder anammat Cosplay på ett bra sätt och fått det att växa.

e-Sporten har bjudit på stora turneringar som; Intel Extreme Masters, ESL bara för att nämna två. Det känns som Gamescom byggt upp sitt varumärke på ett väldigt smart och tilltalande sätt för besökare och istället för att delat upp tre intressen slagit ihop allt på en stor yta men givit lika mycket tid och kärlek till alla tre.

Jag minns tydligt 2010 när jag och Andreas begav oss till Köln och inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Upplevelsen gav oss mersmak och vi har besökt mässan varje år i åtta år. Jag minns så tydligt Microsoft Press Briefing och att Kinecten inte hade släppts ännu, att få träffa Dan Maher från SentUAMessage (gammal Xbox 360 show) Att få sitta på en pressträff med Blizzard innan Diablo III släpptes och få höra den magiska meningen; ”When it’s done” Andra värdefulla minnen är när Bethesda visar upp deras spel Prey som från början var en blandning mellan Mass Effect och Blade Runner, att Pressansvarige för Star Wars The Old Republic skrika; OH HEY IT’S A TRAP å skratta gott åt mitt efternamn, felsägningar vid titlar p.g.a nervositet. Det finns så mycket jag kommer ihåg från Gamescom och verkligen älskar att jag fått uppleva under de gånger jag besökt mässan.

Imorgon börjar Gamescom 2018 (Tisdag 21:a- Lördag 25:e) och Andreas och David (Taze) har redan planerat in flera hands-on, intervjuer och annat skoj! Det kommer bli otroligt kul att se vad de hittat på lite senare. En sak är i alla fall helt säker; Gamescom är enligt mig världens bästa spelmässa, den tar in sina besökare, behandlar människorna på plats på ett folkligt mysigt sätt och även om jag besökt mässan som press har jag inte sett en enda besviken, ledsen min från någon av besökarna vare sig de gått till mässan eller hem från den. Det är så det ska vara, alla ska känna sig välkomna och få något ut av dessa event. Heja Gamescom! Snart ses vi igen <3