Avslutningen på alla presskonferenser och början på den öppna E3-mässan för allmänheten står Nintendo för. Här kan vi redan på förhand förvänta oss lite mer matnyttig information ifrån Super Smash Bros Ultimate och eventuellt något nytt spel där Mario är inblandad.


Demon X Machina

Minns ni spelet Zone of the Enders? Tanken slog mig direkt att det här nog skulle kunna vara ett nytt spel i den serien, men tji fick jag. Demon X Machina ställer en mecharobot som du styr, emot stora och farliga hot och då pratar vi av storlek större. Spelet beräknas att lanseras under 2019.

Pepp: Vibbarna från Zone of the Enders lyser starkt, we like!
Depp: Hoppas det inte bara handlar om att ta död på stora robotar.


Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country

Xenoblade Chronicles 2 blev varmt bemött av kritiker när det lanserades till Nintendo Switch och under September månad släpps en expansion till spelet som går under namnet Torna – The Golden Country. Den onda härskaren Malos har ställt in sitt sikte på staden Torna och det är nu upp till spelaren att sätta stopp för dessa planer och istället rädda staden. För de som äger ett expansions-pass för spelet får tillgång till tillägget den 14:e September, vi andra får vänta på en fysisk kopia den 21:a september. Det krävs att du äger grundspelet för att kunna spela expansionen.

Pepp: Verkar kunna bli en värdig fortsättning på ett episkt äventyr.
Depp: Lång väntan!


Pokémon Let’s Go

Pokémon expanderar snart sitt koncept till Nintendo Switch i form av ett Pokémon Let’s Go! När spelets lanseras den 16:e November kommer det finnas möjlighet att köpa på sig ett nytt tillbehör till Nintendo Switch, ett tillbehör som ser ut som en Pokémon-boll med en joystick ovanpå. Tanken är att du ska kunna spela igenom hela spelet med denna kontroll, springer runt med spaken och ”kastar” bollen mot TVn för att fånga in Pokémons. Det kommer även att gå och lägga in en digital pokémon i bollen med hjälp av bluetooth som du kan bära med dig runt om i den verkliga världen och ”levla upp den” genom långa kvällspromenader exempelvis.

Pepp: Mera pokémon och samlarobjekt åt folket!
Depp: Alla dessa tillbehör till höger och vänster…


Super Mario Party

Mario Party gör sin debut på Nintendos nya konsol och bjuder in spelarna till en fantastisk blandning av vrickade och underhållande minispel. Den 5:e Oktober är det dags att bjuda över kompisarna till soffan och spöa upp dem i de nya minispelen och spelet.

Pepp: Som vi har väntat på ett nytt Mario Party-spel!
Depp: Det verkar krävas flera Switch-konsoler för vissa minispel.


Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem Warriors är den senaste Hack n’ slash-spelet. Fire Emblem-titeln till Nintendo Switch var en spinoff på den klassiska turbaserade taktiska rpg’t. Till mångas lycka gör Fire Emblem: Three Houses samma sak som gjort serien populär under de många år serien funnits. Under våren 2019 släpps spelet.

Pepp: Ska bli kul och se vart det här spelet placeras i spelseriens historia.
Depp: Vetskapen om att det är nästan ett helt år kvar innan vi får ta oss an detta äventyr…


Fortnite

Battle Royale till Nintendo Switch och det IDAG! In och ladda ned!

Pepp: Fortnite, Fortnite, Fortnite!
Depp: Battle Royale Extravaganza överallt just nu.


Overcooked 2

Ett av de absolut roligaste co-op spelen som jag tagit mig igenom tillsammans med min son är faktiskt Overcooked. Att det nu kommer en uppföljare på spelet med en del nya funktioner och innehåll gör det mer intressant. Nu ska det vara möjligt att kunna kasta ingredienser till varandra än att placera de på de olika stationer som tidigare behövs. Banorna, eller de olika köken som vi bearbetar maten i kan under banans gång att förändras helt och möjligheten tillkommer nu att kunna spela spelet både online, lokalt eller trådlöst med en till Switch-enhet. Den 7 Augusti är det dags att ta på sig förklädet igen och laga mat. Här kan ni läsa om mitt äventyr i föregångaren.

Pepp: Laga mat i ett mysigt kök tillsammans, eller anordna ett matkrig när det nu går att kasta ingredienser!
Depp: Återigen, ”kravet” att äga flera Switch-konsoler.


Killer Queen Black

Ett plattforms arena-spel där det båda lagen ska försöka stjäla honung ifrån varandra, samtidigt som några av lagets spelare tar sig an rollen som mördarbin, kom igen, hur kul ser det inte ut att vara! I vinter när alla riktiga bin har gått och lagt sig kommer Killer Queen Black att lanseras.

Pepp: Intressant koncept.
Depp: Varför just bin? De är ju svinäckliga!


Hollow Knight

Hollow Knight som lanserades den 24 Februari 2017 för första gången lanseras IDAG till Nintendo Switch. Även det här spelet har vi recenserat och det går att läsa om här.

Pepp: Utmanande och underhållande plattformsspel!
Depp: Varför lansera det så pass sent, över ett år sedan det lanserades på PC…


Octopath Traveler

Ett Turn-based rollspel till Nintendo Switch uppenbarar sig. Spelaren kommer få ta del av 8 olika karaktärer där varje karaktär besitter speciella och unika egenskaper. Beroende på vilken karaktär du väljer att spela med, kommer du även få uppleva olika berättelser. Spelet ser på förhand riktigt mysigt ut då det körs utifrån ett fågellperspektivs 2D a lá de tidigare Final Fantasy-spelen. Octopath Traveler är planerat att lanseras den 13 Juli. Den 14 Juni släpps ett nytt demo för den som är sugen på det.

Pepp: Bra med omspelarvärde om alla karaktärer har olika berättelser att visa.
Depp: Hoppas den enskilda berättelsen inte är för kort.

Super Smash Bros Ultimate

Med en av E3 2018 absolut längsta ”trailers” presenteras Super Smash Bros Ultimate som den största Crossovern i spelhistorien. För första gången någonsin kommer alla karaktärer som tidigare florerat i ett Super Smash Bros-spel att finnas med, självklart inte ifrån början, men allt eftersom att du låser upp karaktärerna så kommer du sitta på en gigantisk lista med gubbar. Nytt för den här gången är möjligheten att spela matcher med upp till 8 spelare och ALLA gubbarna finns eller kommer att finnas som Amibo-plastfigurer som går att samla på och använda sig av i spelet för exempelvis nya kostymer. Den 7 December släpps spelet till Nintendo Switch.

Pepp: Världens största, häftigaste och bästa crossover-fightingspel, GIVE ME!
Depp: 8 spelare på en liten bana lär leda till kaos direkt.