Nu är vi mer än halvvägs genom årets upplaga av E3 och det är dags för Ubisoft att ta sig upp på scen. Redan före eventet har det läckt ut detaljer om det kommande Assassin’s Creed spelet vilket är riktigt olyckligt.


Assassin’s Creed: Odyssey

I Assassin’s Creed: Odyssey kommer du som spelare erbjudas möjligheten att välja om du vill spela som den manliga rollen – Alexios, eller den kvinnliga rollen – Kassandra. Berättelsen ska vara den samma oavsett vilken karaktär du väljer att spela som. I år får vi besöka det antika Grekland och kriget mellan Sparta och Athen är i full gång. Det är nu upp till dig att bli en levande legend för det är du som formar hur historien ska berättas. Genom olika val under dialoger med karaktärer som är viktiga för berättelsen, kan du påverka vilken väg just du kommer att ta. Alla dina val och handlingar kommer påverka historien på något vis. Precis som i AC: Origins kommer fienderna på olika platser runt om i spelet vara nivåanpassade, så du kan inte springa rätt in i slutet då fienderna är på tok för starka. Det utlovas möjligheten att utforska höga berg och djupa gravar i vattnet. Recensionen av Assassin’s Creed Origins vilket är det senaste Assassin’s Creed kan du läsa här.

Pepp: Antika Grekland är intressant samt valet av kön på protagonisten.
Depp: Hoppas det känns fräscht och nytt.


Just Dance 2019

Nytt dansspel på ingång, något som är omåttligt populärt bland ungdomarna idag. Lillbirro på redaktionen som arbetar som lärare använder sig mycket av spelet och liknande spel som verktyg i sin undervisning är bara ett exempel. Med hjälp av ett liveband och dansarna som gör koreografierna till spelet visas en större del av spellistan upp genom att liveband spelar och dansarna rockar loss. Musiken kommer som en salig blandning av både gammalt och nytt inom popmusiken.

Pepp: Äntligen får vi lära oss lite nya dancemoves.
Depp: Hur kommer det funka utan Kinect på Xboxen?


Beyond Good and Evil 2

Beyond Good and Evil är återigen tillbaka, den här gången på 2400-talet. Vi befinner oss i en galax långt, långt borta i jakten på den mytomspunna artefakten, Mokshaw. I CGI-trailern får vi se ett stort rymdskepp attackera våra hjältar och Capaint Sally ombord kliver Jade som var protagonisten i Beyond Good And Evil. Del två ska vara en prolog. Antingen kommer spelaren att ta sig igenom hela äventyret ensam eller tillsammans i Co-op. Det utlovas actionfyllda slagsmål på mark eller i luften med stridsskepp. En liten cool grej med hela spelet är att Ubisoft tillsammans med filmstjärnan Joseph Gordon-Levitt (skådespelare i Inception, med flera) kommer använda sig av ”Space Monkey Program”, eller rättare sagt en plattform som Levitt skapat som går under namnet HitRecord. Om ni hoppar över till Hitrecord.org och navigerar er vidare till Beyond Good and Evil 2 så har ni från och med idag, möjlighet att ladda upp bilder eller musik som kanske kommer med i det slutliga spelet. Under hösten kommer Ubisoft visa upp vad alla fans har skapat och vad som kommer tas med i spelet på en dedikerad Beyond Good and Evil 2-fest.

Pepp: Låta fansen och spelarna hjälpa till med utvecklingen.
Depp: Vi vill se gameplay!


Rainbow Six Siege dokumentär samt E-Sport

Idag finns det omkring 35 miljoner spelare som har prövat Rainbow Six: Siege vid något tillfälle och det är ett mycket populärt FPS-spel. Den 18 Juni går Rainbow Six Siege Pro League av stapeln där grupper från hela världen tävlar mot varandra för att till slut få stå i en eventuell final som utspelar sig i Brasilien i September. Inför finalen kommer det lanseras en dokumentär om det hårda arbetet som ligger bakom några av proffsspelarna inom Siege. Studio23 älskar Siege och förutom FPS-Ligans senaste säsong där det gick varmt kan du även läsa recensionen av Rainbow Six: Siege här.

Pepp: Fortsatt satsning på E-Sporten och spelet är uppskattat av oss spelare.
Depp: Det har sagts att det ska bli 100 operators vilket känns lite överdrivet mycket.


Trials Rising

Red Lynx, utvecklarna som ligger bakom Trials-serien är nu tillbaka med ett nytt spel i serien. Trials Rising bjuder på ikoniska banor runt om i världen, nya hojjar och möjligheten att utmana sig i de lite svårare banorna. Under året kommer det att hållas en stängd beta för de som har registrerat sig här, och har turen att bli utvalda. Trials Rising släpps i Februari 2019 och då till PS4, PC, Xbox One och Nintendo Switch.

Pepp: Crash with style!
Depp: Ser inte ut att skilja sig allt för mycket ifrån exempelvis Trials Fusion.


Tom Clancy’s The Division 2

På självaste Black Friday, dagen då alla människor blir som galna i att köpa saker, sprids ett äckligt litet virus genom pengarsedlarna som omsätts och snart sprider sig både infektioner och kaos i Washington DC och resten av landet. Amerika har brutit sönder och samman, även efter det att viruset inte längre är aktivt. Känsloladdat och filmiskt berättande trailer som visar en liten flicka och hennes tillsynes vanliga liv när hon springer omkring på gatan, för att sedan panoreras ut till att det är kaos utanför murarna. Döda djur syns på gatorna och människorna försöker göra sitt bästa för att överleva, och det är bara de starkaste som överlever. När spelarna har tagit sig igenom hela kampanjen är det dags att välja ett progressions-träd, en specialisering. Beroende på specialisering erhåller du ett signaturvapen, exempelvis ett armborst eller sniper-gevär. Tom Clancy’s The Division 2 lägger mer krut på att spelarnas behov av att samarbeta med varandra, där de ska använda sig av de olika verktyg och egenskaper som de olika träden erbjuder. Nytt för uppföljaren är även möjligheten att delta i Raids med upp till 8 spelare åt gången, svårare utmaningar för upp till hela 8 spelare. Under det första året planeras det även att lanseras tre större DLC-paket som är helt gratis för spelarna. Den 15 Mars 2019 är planen att Tom Clancy’s The Division 2 ska lanseras. Redan nu kan du registrera dig för betan som kommer på Thedivision.com

Vi på redaktionen har spenderat många timmar i The Division och recensionen läser du här.

Pepp: Med mer kött på benen låter det här som ett spel som vi på redaktionen kommer att gilla.
Depp: Det får inte falla in för mycket i sin föregångare och bristen på End-game content.

Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure

Critical Hits spelar upp livemusik som presenterar en trailer för tillägget; Donkey Kong Adventure till Mario vs Rabbids-spelet och Nintendo Switch. Så ta e titt och njut av det hela spektaklet här nedan. Spelet planeras att lanseras den 26 Juni för er med seasonpasset, andra spelare får vänta lite längre.

Mario + Rabbids Kingdom Battle recensionen till Nintendo switch hittar du här.

Pepp: Alltid kul med DLC till spel som är underhållande för att expandera dem.
Depp: Varför ska de utan seasonpass få vänta längre?


Skull & Bones

Skull & Bones bygger inte bara på att resa runt på det öppna havet och leka rövare. Det gäller att strategiskt och taktiskt hitta de svaga båtarna, eller båtarnas svagheter rättare sagt. Spelarna befinner sig i en värld som delas med andra över nätet där dina handlingar kan påverka andra spelares agerande och vice versa. Ett exempel är vädereffekter som påverkar båtarna och omgivningen. Ponera att det är soligt och vindfritt, det leder per automatik att fler båtar lägger ut på havet för byteshandel eller för att visa upp sig. Fler båtar, fler skepp att plundra men samtidigt finns det fler skepp som kan ge sig på dig. Det kommer att finnas en hub där du kan skräddarsy ditt skepp, ditt crew och din utrustning beroende på vad ditt uppdrag är. Kanoner som placeras på skeppet har även de olika egenskaper, vissa skjuter snabbt men gör mindre skada, samtidigt som vissa kanoner har en chans att dela ut dubbel skada och så vidare. Strategi och taktik inför varje attack är viktigt, man ska försöka överraska motståndet. Beroende på vilka du anfaller, vart skeppen kommer ifrån, kommer deras skepp i sin tur att leta upp dig och förgöra dig. Vem kan man lita på? Det får vi se under 2019 då Skull & Bones planeras att släppas.

Pepp: Intressant koncept och ett lite mer moget Sea of Thieves.
Depp: Vad är egentligen huvudsyftet med att leka pirat?


Transference VR

Elijah Wood, eller Frodo från Sagan om Ringen som de flesta säkert känner igen dyker upp i år igen. Han har ett filmbolag som går under namnet Spectre Vision och de har nu ett samarbete tillsammans med Ubisoft för att skapa upplevelsen Transference. Spelet, eller filmen, det är svårt att faktiskt få ett hum om vad det faktiskt kommer vara, handlar om ett mysterium som behöver lösas och som innefattar en hel familj. Hela spektaklet räknas in i Psykologisk thriller-genren och planeras att släppas under hösten 2018.

Pepp: Ett mycket intressant bidrag till psykologisk thriller och sättet att berätta en berättelse.
Depp: Får vi göra något, eller ska vi bara uppleva?


Starlink: Battle for Atlas

Starlink: Battle for Atlas var ett spel som jag gick igång lite på förra året då de visades upp under E3-mässan. Bara möjligheten att få bygga på utrustning och byta ut vapen på sitt stridsskepp i verkligheten och så gjordes samma förändring i spelet verkade hur coolt som helst. Det här är visserligen inget vi får veta mer av i trailern nedan, däremot går det att se mer hur det här fenomenet fungerar under en kommande stream ifrån mässgolvet. Starlink handlar om att ”The Legion” växer sig större och starkare för varje dag och alla planeter i stjärnsystemet Atlas har sina egna lagar och regler, lokala faktioner och möjligheter till att skapa vänner i denna svåra krigstid. Lite inspiration har nog hämtats ifrån No Man’s Sky när det gäller just möjligheten att skanna av de olika planeternas miljöer, vegetation och djurliv för att bli rikare på erfarenheter. Tanken är att spelaren ska kunna besöka olika planeter i stjärnsystemet väldigt fritt. För de som tänker tanken att spela spelet på Nintendo Switch kommer möjligheten att köpa till självaste Star Fox och hans Falcon som stridsskeppet. Den 16 Oktober är planen att lansera Starlink: Battle for Atlas till PS4, Xbox One och Nintendo Switch.

Pepp: Samla på rymdskepp och gubbar är något jag gärna vill göra.
Depp: Synd att vi inte fick se mer konkret hur utrustningen kan varieras med olika byggsatser.


For Honor: Marching Fire

Spelvärlden expanderar med fyra nya hjältar, säkerligen någon ny bana men framför allt släpps det hett efterlängtade spelläget ”Breach”. Det nya spelläget går ut på att två lag, 4 mot 4, turas om att försöka erövra motståndarens fästning med bland annat katapulter och rams. Har du inte spelat For Honor tidigare så bör du ta tillfället i akt. Det är nämligen möjligt att, från och med den 11 Juni fram till den 18 Juni, ladda ned For Honor: Starter Edition helt gratis via uPlay (PC) och samtidigt körs det ett sänkt pris på spelet till konsoler. Den nya expansionen släpps den 16 Oktober 2018 och går under namnet ”Marching Fire”.

Vi begav oss in i For Honor förra året och den upplevelsen/recensionen kan du läsa här.

Pepp: Äntligen kommer det nya spelläget, som vi har längtat!
Depp: Räckte det inte med de redan 18 andra hjältarna?

 


The Crew 2

Det är inte många dagar kvar till den 29:e Juni, dagen då The Crew 2 lanseras till PS4, Xbox One och PC. Redan den 21:a Juni kommer det släppas den öppna betan som blir tillgänglig för alla och redan nu kan du ”Pre-loada” betan så det bara är att sätta i nyckeln och vrida om tändningen när det är dags.

Pepp: Så otroligt taggad på detta!
Depp: Varför kan man inte spola fram tiden för?!