Först ut under den tredje dagen av E3 2018 är Square Enix som sitter på spel så som Just Cause, Kingdom Hearts och Final Fantasy. Presskonferensen är förinspelad vilket fungerar riktigt smidigt.


Shadow of the Tomb Raider

Lara Croft är tillbaka i ett nytt spel utvecklat av Eidos Montreal, som även ligger bakom de tidigare spelen i rebooten. Den här gången ingår hon i ett nytt team tillsammans med Jonah och trailern visar starten av spelet där de båda försöker manövrera ett flygplan som slits itu. Lara Croft kommer den här gången att ställas inför hotet av en stor apokalyps och en livsfarlig djungel som hon behöver bemästra och överleva i. Trinity är motståndet som, med sin militära kraft och tillgång till vapen, ska göra allt för att stoppa Lara Crofts framfart. Hon behöver använda sig av allt hon lärt sig i djungeln för att överleva och överlista motståndet. Det kan handla om att använda sig av pilar som inger en rädsla i fienden och som den sedan dör av. Eller varför inte nyttja möjligheten att slänga sig ned för ett träd med ett fastbundet rep och hugga tag i fienden och strypa honom med repet. ”One with the jungle”-systemet verkar bygga på att du som spelare känner in situationen, avgör vilka handlingar som skulle passa bäst i de olika situationer och att försöka ta det lugnt. Det är viktigt att använda sig av omgivningen. Det utlovas även möjligheten att simma omkring i vattnet vilket möjliggör utforskandet av undervattens ruiner och liknande. Räds ej, de olika ruinerna utlovas vara mer utmanande och farligare än tidigare. Shadow of the Tomb Raider kommer att lanseras under September 2018.

Shades spenderade rätt mycket tid med Lara i Rise of The Tomb Raider som du kan se videorecensionen av här.

Pepp: Grymt sugen på att börja utforska ”One with the jungle”-systemet.
Depp: Hoppas fortfarande på game-mekanik överraskningar.


Final Fantasy XIV Online

Den senaste uppdateringen till Final Fantasy XIV – Under the Moonlight uppdaterar spelet till version 4.3. Spelaren försätts i en knivig situation i landet Doma. Förhandlandet om fred har gått i stöpet och Zenos förlägger landet i ett osäkert mörker. Ivalice är en ny raid som öppnas upp för spelarna utmaningen/Trial Castrum Fluminis öppnas även upp. Men varför nöja sig där tänker Square Enix, för den här uppdateringen som är gratis för alla spelare tillkommer även ett nytt dungeon som går under namnet Swallow’s Compass. Det tillkommer även en hel del mindre förändringar till spelet, men det mest fantastiska med det hela är att uppdateringen redan nu finns att ladda ned och ta del av! Alla fans av Monster Hunter World, det verkar som att det kommer ett event till FFXIV Online där spelarna kommer att slåss mot den episka draken Rathian, direkt hämtad ifrån Monster Hunter World-spelet. 

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn videorecensionen ses bäst här. Medan Monster Hunter: World kan ses här.

Pepp: Alltid kul när MMORPG uppdateras!
Depp: Bara det inte blir för mycket av det samma hela tiden.


The Awesome Adventures of Captain Spirit

Dontnod Entertainment är de som ligger bakom The Awesome Adventures of Captain Spirit och spelet verkar på förhand väldigt mysigt. Berättelsen till Captain Spirit utspelar sig i samma universum som Life is Strange, ett annat äventyrsspel som Dontnod ligger bakom. Genom berättelsen kommer man att hitta små gömda hemligheter, som gör det möjligt att knyta vissa objekt eller liknande till karaktärer ifrån Life is Strange så det kommer löna sig att faktiskt utforska världen i Captain Spirit. The Awesome Adventures of Captain Spirit kommer att lanseras den 26 Juni helt gratis till både Steam, PlayStation 4 och Xbox One.

Life is Strange episode 1 kan du se här medan episode 2-5 finns att läsa här.

Pepp: Kul med små hemligheter som ska koppla spelet till Life is Strange-universumet.
Depp: Fortfarande klent med gameplay.


Dragon Quest XI – Echoes of an Elusive Age

Luminarie är namnet på hjälten som vi tar oss an rollen i världen Lotozetasia. Det sägs att det stora ”Tree of Life” är hotat av mörkrets härskare, The Lord of Shadow. Luminarie vet inte om det direkt, men när han föddes så föddes han som den enda hjälten i världen som kan stoppa mörkrets härskare. Det låter ju onekligen väldigt intressant och redan den 4 September kommer vi att få ta del av Brights resa. För att fira lanseringen av Dragon Quest XI – Echoes of an Elusive Age kommer Square Enix även att lansera ett Final Fantasy: Brave Exodus x Dragon Quest-spel, och även det görs i September. Vad exakt det handlar om återstår att se.

OmegaForce och Square Enix skapade tillsammans Dragon Quest Warriors II tillsammans vilket var det senaste vi recenserade kan du läsa här.

Pepp: Nya äventyr i en redan klassisk och populär spelserie.
Depp: Hade vart fantastiskt med Co-op/Multiplayer.


Babylon’s Fall

Babylon’s Fall verkar på förhand väldigt intressant. Framför oss spolas en resa genom tid och viktiga händelser i en ännu okänd värld. Skaparna Platinum Games ligger bakom spel som Bayonetta-serien och det senaste mästerverket, Nier: Automata. Här presenteras ett helt nytt spel som går under namnet Babylon’s Fall. Vi bjuds på en teaser på spelet som kommer att lanseras till PS4 samt Steam under 2019.

Pepp: Ser onekligen väldigt intressant ut.
Depp: Förstör inte hypen nu, vi vill ha det här!


Nier Become as Gods-edition

Under Microsofts presskonferens igår visades den nya samlingen av Nier, samma trailer visades även av Square Enix. Det handlar om en nyutgåva av Nier: Automata där all DLC är samlade och anpassade för att använda Xbox One X’s fulla prestanda med 60FPS och 4K-upplösning. Det hela släpps under juni-månad 2018. Nier: Automata var ett av Lillbirros favoritspel förra året. Läs recensionen här.

Pepp: Ett helt underbart spel som nu bara blir mer njutbart.
Depp: Finns det ens något deppigt med det här?


Octopath Traveler

Ett Turn-based rollspel till Nintendo Switch uppenbarar sig. Spelaren kommer få ta del av 8 olika karaktärer där varje karaktär besitter speciella och unika egenskaper. Beroende på vilken karaktär du väljer att spela med, kommer du även få uppleva olika berättelser. Spelet ser på förhand riktigt mysigt ut då det körs utifrån ett fågellperspektivs 2D a lá de tidigare Final Fantasy-spelen. Octopath Traveler är planerat att lanseras den 13 Juli.

Pepp: Bra med omspelarvärde om alla karaktärer har olika berättelser att visa.
Depp: Hoppas den enskilda berättelsen inte är för kort.


Just Cause 4

Rico Rodriguez is back baby! Den här gången besöker han den påhittade landet beläget i Sydamerika, Celise. Det har aldrig funnits så mycket att göra i ett Just Cause-spel som det finns i Just Cause 4. Hela världen är byggd så att den ska kännas levande där även djuren promenerar lugnt och försiktigt i skogen och människorna ska kännas mer ”normala och levande”. Rico är en Rogueagent och ska försöka sätta stop för de onda Black Hands-gänget, kosta vad det kosta vill. Sättet som bilar, hus och omgivningen förstörs ska vara mer verklighetstroget, och det behöver det nog vara då Avalanche Studios slängt in naturliga krafter som stora starka tornados, förrädiska snöstormar och blixtinfernon som målas upp över hela himlen, då måste saker och ting kunna gå sönder. Tornadon kan exempelvis suga in saker och slänga hej vilt omkring sig, även träd ska kunna ryckas upp ur marken. Inte nog med det så har majoriteten av alla fordon gjorts om och blivit roligare att köra omkring i, även nya fordon som en Wrecking ball-traktor har kastats in. Ricos grappel-utrustning, den han använder för att svinga sig omkring, ska den här gången kunna skräddarsys utefter spelarens behov och tycke. Möjligheten att fästa en massa heliumballonger i en bil och flyga iväg med ska även vara möjligt. Fienderna ska även de agera lite smartare och kunna känna av din närvaro på ett bättre sätt en i tidigare spel. Den 4 December 2018 får vi äntligen ta del av det Avalanche Studios har skapat!

Deus latjade runt med Rico i Just Cause 3 senast tre år sedan och recensionen kan du läsa här.

Pepp: Rico är min nya idol.
Depp: Det är en lång väntan innan vi får spela Just Cause 4.


The Quiet Man

Silence rings loudest. Ett nytt spel av Square Enix som verkar handla om en döv man som söker bråk och är duktig på sin grej. Det utlovas mer information i Augusti senare i år.

Pepp: Kan bli hur bra som helst, eller hur dåligt som helst.
Depp: Vi har ingen aning om hur gameplayen kommer att se ut.

Kingdom Hearts III

Square Enix visar upp precis det vi fick se på Microsofts presskonferens igår, nämligen samma trailer för Kingdom Hearts III med introduceringen av bland annat Frost/Frozen-karaktärerna. Square Enix envisas om att släppa remasteres och samlingar av tidigare Kingdom Hearts titlar. Förra året recenserade vi Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue som du kan läsa här. Kingdom Hearts III förväntas att släppas den 29:e Januari 2019.

Pepp: Kul att se nytt ifrån Kingdom Hearts III.
Depp: Förseningar på grund av alla nya tillagda Disney karaktärer?