Microsoft är näst på tur och utlovar att de ska visa hela 50 spel och 18 exklusiva för just Xbox One! Det här är en presskonferens som kommer gå till historieböckerna, då det tidigare inte varit något företag eller utvecklare som visat så pass många spel, och framförallt inte så många exklusiva spel på en och samma gång. Häng med!


Halo Infinite

Konferensen öppnas upp med en mäktig trailer som panorerar över olika miljöer och pampig musik. Efter en liten stund förändras tonen till något allvarligare och vilda djur springer över en öppen slänt. Strax därpå hörs de mäktiga tonerna av Halo-temat och Master chief uppenbarar sig. Den här gången kommer spelet använda sig av SlipSpace-Engine som är en ny typ av grafikmotor och vad exakt den kan prestera återstår och se. Halo Infinite, utvecklat av 343 Industries, har bland annat skapat Halo 4 och Halo 5: Guardians.

Recensionen av senaste Halo 5: Guardians hittar du här

Pepp: MASTER F*CKING CHIEF!
Depp: Vi fick inte veta när spelet släpps.


Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Blind forest var ett fantastiskt mysigt spel (även om det var svårt). I uppföljaren uppenbarar sig nya karaktärer och Ori har blivit äldre och vi ser nya ansikten tillsammans med honom i skogen. En uggla verkar vara Ori’s närmsta vän och tillsammans beger de sig ut på äventyr. Vi får se vackra miljöer och liknande gameplay från föregångaren. Spelet känns mindre sorgset än tidigare och har mer nyanserade glada färger. Pussel och utmaning står i fokus och vi kan räkna med svåra passage och frustration då det är ett typiskt metroidvana spel. Vi har stora förhoppningar för Ori and the Will of Wisps.

Det supermysiga Ori and the Blind forest recensionen kan du läsa här

Pepp: Ser riktigt trevlig och mysigt ut.
Depp: Hoppas det finns nya inslag i gameplayen.


Sekiro: Shadows Die Twice

FROMSOFTWARE utvecklar ett japanskt samurai/ninja-spel där du tar dig an rollen som Sekiro, en krigare med protesarm som har något som liknar en grappling hook för att utrota ondskan. Det verkar vara en salig blandning ifrån Nioh och Ninja Gaiden-spelen. Sekiro ser mycket ljusare ut än Dark Souls som vi är vana att se från FROMSOFTWARE och verkar inte lika oförlåtande, men detta återstår att se. Sekiro: Shadows Die Twice planeras att lanseras under 2019.

Det senaste spelet vi fick från FROMSOFTWARE var Dark Souls Remastered som du kan läsa här

Pepp: Verkar vara ett gediget och intressant ninja/samurai-spel
Depp: Hoppas världen är någorlunda öppen och inte korridorstyrd


The Awesome Adventure of Captain Spirit

En berättelse hämtat i en annan del av staden i samma universum som ”Life is Strange”. Den lilla pojken älskar att leka med sina superhjälte-leksaker och bor tillsammans med sin pappa. Mamman är ur bilden och pojken går ständigt till skolan med en klump i magen då han blir utsatt och mobbad av eleverna på plats. Pojken har dock en livlig fantasi och besöker universumets olika planeter, slåss mot påhittade monster och använder precis vilka superkrafter han helst vill. Med sloggan ”Alla har vi varit barn någon gång” vill vi inget hellre än att krama om den lilla pojken och bli en del av hans fantasi.

Spelet utvecklas av DontNod Entertainment och kommer att vara gratis när det lanseras den 26 Juni i år.

Det fantastiska Life is Strange gick hem hos redaktionen och du kan läsa episode 1 här samt 2-5 här

Pepp: DontNod och ett nytt spel i ”Life is Strange”-andan, ja tack!
Depp: Lite tveksam till hur spelet faktiskt spelas.


Crackdown 3

Med hjälp av Terry Crew (The Expendables 3, Arrested Development) byggs hypen upp om att det inte finns några direkta gränser i Crackdown 3. Vi kan springa på hus, hoppa från hus, kasta pansarvagnar och vattentorn på våra fiender, köra runt i bilar som kan transformeras och mycket mer därtill. Precis som tidigare spel i serien får vi här ta oss an rollen som en super-duper-mega-stark superhjälte vars mål är att utrota fienderna. Ja tack! Crackdown 3 släpps i Februari 2019.

Vi hade rätt skoj med Crackdown 2 då vi gick bananas. Recensionen läser du här

Pepp: Övermänsklig superhjälte som kastar pansarvagnar, jag är gärna sådan!
Depp: Överpeppat och överhypad Terry Crew.


Nier: Become as Gods Edition

Kritikerrosade spelet Nier blir remastrat för att att använda hela Xbox One X prestanda och spelas i 4K-upplösning med 60FPS. Inte nog med det, så ska all DLC som tidigare släppts även finnas med i paketet. Paketet kommer släppas under Juni-månad 2018.

Nier: Automata var ett av Lillbirros favoritspel föra året. Läs recensionen här

Pepp: Ett helt underbart spel som nu bara blir mer njutbart.
Depp: Finns det ens något deppigt med det här?


Metro Exodus

Den galna ryssen skriker ut några väl valda ord om vad som hänt med världen runt omkring. Världen har förändrats och det är inte längre bara monster som Artiem, karaktären vi spelar som, man måste akta sig för. Människorna ställer sig emot varandra, and the hour of honor has come. Artiems vapen kommer gå att förändras i stridens hetta genom hans ryggsäck och den här gången verkar det gå att använda sig mer av omgivningen för att lösa uppgiften att ta död på både monster och mänskliga fiender. Metro Exodus släpps den 22 Februari 2019.

Metro: Last Night var en förbättring från sin föregångare men vi kan aldrig få nog av Metro. Se videorecension här

Pepp: Äntligen lite mer fokus på action i denna dystopi.
Depp: Det är en lång väntan innan det faktiskt lanseras.


Kingdom Hearts 3

För första gången någonsin kommer Kingdom Hearts till Xbox One! Spelet som utvecklats av Square Enix får nog många av oss att känna igen sig i alla karaktärer. Pojken Sora är ute på ett äventyr och på presskonferensen fick vi för första gången se karaktärerna ifrån den underbara filmen Frost/Frozen. Även andra karaktärer från bland annat Elsa från frost och Röjar Ralf visade upp sina ansikten. Kingdom Hearts 2 släpps 29 Januari 2019.

Square Enix envisas om att släppa remasteres och samlingar av tidigare Kingdom Hearts titlar och föra året recenserade vi Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue som du kan läsa här

Pepp: Kul att se nytt ifrån Kingdom Hearts 3.
Depp: Vart är Kingdom Hearts påväg, ska alla disney-karaktärer vara med?


Sea of Thieves: Cursed Sails & Forsaken Shores

Det omåttligt populära sjörövarspelet Sea of Thieves kommer under sommaren och början av hösten att expandera. Om det är expansioner, mindre DLC eller gratis uppdateringar det handlar om låter vi vara osagt. Men tanken är att ett nytt hot kommer äga de öppna haven och det redan med start i Juli då Cursed Sails lanseras och fortsättningen lanseras i September och går då under namnet Forsaken Shores.

Shades, studio23 och Taze var ute på äventyr på de sjö haven på båten M.S Sören vilket du kan se här

Pepp: Ett stort spel som expanderar, kan bara bli mer intressant.
Depp: Vad exakt kan vi förvänta oss, mer pirater?

Forza Horizon 4

Ett kärt återseende tycker många av oss på redaktionen när vi får se att Forza Horizon 4 är under utveckling. De tidigare spelen i serien har manat till många roliga speltimmar och bara av trailern att döma känns det här som ett gediget och mycket intressant spel på Xbox One. En av de absolut största delarna som även visas upp under ett live-demo är hur säsongerna förändrar hur bilarna agerar och hur miljöerna kan användas. Ett exempel är under vintern då sjöarna fryser till is och möjligheten öppnas upp för alla spelare att slira runt på isen tillsammans. Inte nog med det så kommer alla som spelar Forza Horizon 4 att befinna sig på en och samma server på något vis, så förvänta er massiva resesällskap i England där spelet utspelar sig. Forza Horizon 4 lanseras till både Xbox One och Windows den 2 Oktober 2018.

Shades har bränt gummi i Forza Horizon 3 som kom 2016. Se honom spela i videorecensionen här

Pepp: Jaaaaa!
Depp: Ge oss Volvo-bilar någon gång!

Microsoft Studios

Under en kortare stund var det dags att skryta lite över nya utvecklare som blivit en del av Microsofts gemenskap, och de är som följer:

 • The Initiative – Ny studio.
  Arbetar på ett nytt spel (outannonserat).
 • Undead Labs. 
  Har tidigare utvecklat ”State of Decay”.
 • Playground Games.
  Har tidigare utvecklat ”Forza Horizon”-serien.
 • Ninja Theory.
  Har tidigare utvecklat ”Ninja Gaiden” och ”Hellblade”.
 • Compulsion Games.
  Utvecklar ”We Happy Few”.

We Happy Few

Spelet som utvecklats av Compulsion Games utspelar sig på 1960-talet i den påhittade staden Wellington Wells i England. Den dystopiska staden driven av droghandel och en alternativ tidslinje gentemot andra världskriget, ställs nu spelaren inför en svår resa. Genom ett förstaperson-perspektiv kombinerar ”We Happy Few” olika segment ifrån både rollspelsgenren, survivalgenren och roguelike-element. Utvecklarna hoppas skapa en narrativ och engagerande berättelse om hur samhället kollapsar samtidigt som känslan av paranoia uppenbarar sig hos människorna. We Happy Few släpps den 10 Augusti 2018.

Pepp: Intressant koncept om det fungerar, många blandningar.
Depp: Verkar oerhört spårat och tilltalar nog en speciell skara spelare.

PlayerUnknown’s Battleground

PlayersUnknown’s Battleground, eller PUBG som de flesta kallar det, kommer till vintern att lanseras till Xbox One. Tidigare har spelet bara funnits till PC, men kanske lika bra att slå sig in på konsol där Fortnite just nu dominerar.

Pepp: Bättre sent än aldrig.
Depp: Fornite äger redan hela konsolmarknaden i Battle Royale.

Tom Clancy The Division 2

Washington DC, världens säkraste stad har fallit. Ett farligt virus har spridits och stadens viktigaste människor och militär drog sig snabbt till bunkrar som ledde de under jorden. Kvar på stadens gator fanns de vanliga människorna vars uppgift nu var att överleva. 6 månader efter att det farliga viruset spred sig runt om i staden skapades en korrupt stat som lett till ett inbördeskrig, Amerika förfaller långsamt. Mitt ute i det som ser ut som en djungel, men som egentligen är en del av den igenvuxna staden samlas en grupp om fyra spelare i jakten på att sätta stopp för de korrupta och farliga fienderna. Precis som i föregångaren handlar det mycket om strategi och att taktiskt kunna hjälpa och dela med sig av sina egenskaper till andra spelare för att besegra motståndet. Redan idag går det att skriva upp sig på betan här. Spelet utvecklas av svenska Massive Entertainment och förväntas lanseras den 15 Mars 2019.

Vi på redaktionen lekte runt i New York och Dark Zone i videorecensionen du hittar här

Pepp: Hoppas att det blir minst lika bra och effektfullt som de visar i trailern.
Depp: Har vi sett och upplevt det här förut?

Xbox Game Pass

Det digitala spelbiblioteket med över 100 spel gör det möjligt för alla prenumeranter att ta del av spelen för en månadskostnad. Tänk er Netflix fast för Xbox-spel. Under Juni kommer även en ny uppdatering, FastStart, som ska göra att spelen laddas snabbare än vad de gör om du köpt spelen digitalt eller som fysisk kopia, vilket även ska locka till fler användare.
Men spelen då? Jo, Halo Masterchief collection är på gång som släpps i år. Snart kommer även nya, exklusiva spel, så som Forza Horizon 4, Crackdown 3, samtidigt som de släpps i affären ska de finnas i Gamepasset.
Varje månad kommer nya spel från ledande utvecklare. Spel som Ashen, Vermintide 2, Phoenix Point, Afterparty, Division, Fallout 4 och Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited, finns tillgängliga IDAG på Gamepass, med 4K-upplösning.

 

Pepp: Om det funkar smärtfritt, absolut, Netflix for gamers!
Depp: Vad kostar det?

ID@Xbox

En hel drös indiespel som Microsoft och Xbox knutit till sig, rullandes i en härlig trailer. Kika in trailern nedan.

Shadow of the Tomb Raider

Äventyret fortsätter för vår älskade Lara Croft. Den här gången är det äventyr ner i mörka ruiner med en helig dolk. Hon blir jagad av tjuvar som också vill ta del av dolken. Miljöerna är precis som tidigare väldigt majestätiska och en del utspelar sig under vatten. Detta verkar vara lite mer smyg över det hela jämfört med tidigare spel som fokuserat mer på action-sekvenserna. Shadow of the Tomb Raider utvecklas återigen av Eidos Montreal och kommer att lanseras den 14 September 2019.

Shades blev kär i Lara och serien har lyckats förnyas och fräschas upp utan att förlora kärna. Se shades videorecension här 

Pepp: Lara Croft is back, enough said.
Depp: Rädd att det kan bli mycket upprepande som tidigare spel i serien.

Session

Äntligen återuppstår ett ordentligt skateboardspel. Ända sedan Tony Hawk och Skate-serien har det varit riktigt tyst om en genre som vi på redaktionen ändå tyckt varit underhållande. Den här gången heter spelet Session och påminner en hel del om spelet Skate. Crea-Ture Studios är de som fått äran att utveckla spelet.

Pepp: Spelmarknaden behöver verkligen ett nytt skatespel, ett bra sådant!
Depp: Bara de inte gör ”en Tony Hawk” av det hela.

 

Devil May Cry 5

Dante is back, eller inte riktigt Dante men någon som får vandra i hans spår. Fyra år har gått sedan vi fick avnjuta det senaste DMC-spelet, och precis som de tidigare gångerna verkar det även den här gången handla om att slå ihjäl olika monster och demoner, stora som små. Till vår hjälp är vi utrustade med en pickadoll, svärd och magi. Capcom utvecklar spelet som planeras att lanseras våren 2019.

Rebooten på Devil May Cry (DmC) imponerade med snygg grafik och utmanande gameplay. Lillbirro gillade det starkt och du kan se videorecensionen här

Pepp: Äntligen får vi slakta demoner på ett effektfullt sätt igen!
Depp: Men, vart är Dante?

 

Cuphead DLC

Cuphead: The Delicious Last Course är spelets första DLC som innehåller nya banor, bossar och den spelbara karaktären Ms. Chalice. DLC kommer att släppas under 2019.

Pepp: Ms. Chalice och fler banor, yeah!
Depp: Ett DLC som vi måste vänta minst ett halvår på, pfft.

Tunic

Tunic är ett äventyrsspel som handlar om en söt liten räv som råkar hitta ett mäktigt svärd i en övergiven grotta. Räven beger sig sedan ut på en resa i jakten på den onda vargen som styr över världen för tillfället. 

Pepp: Bara massa bra saker som visas ju, jag vill spela Tunic nu!
Depp: Hoppas utvecklarna tar vara på chansen att få ut rävens fulla potential.

Jump Force

Bandai Namco utvecklar för tillfället ett nytt spel som handlar om två olika världar som kollapsar och håller på att slås ihop. Hjältarna utgörs av karaktärer ifrån Naruto och på slutet får vi även se en liten glims av två karaktärer ifrån animen Death Note. Vad det är för typ av spel är fortfarande svårt att säga, men under 2019 kommer spelet att lanseras.

Det senaste fightingspelet Bandia Namco var Dragon Ball Fighter Z som studio23 gav tummen upp för. Läs recensionen här

Pepp: Naruto och Death Note, vad kommer härnäst?! Ge oss mer!!!
Depp: Vad är det för typ av spel egentligen?

Dying Light 2

För 15 år sedan förstördes allt. Staden som står på platsen där vi befinner oss är bara ett trasigt skal, ett skal vars öde ligger i dina händer. Under dagen gäller det att handla rationellt och avgöra vad som är viktigast för staden. Ska ”The Peacekeepers” få bygga det där vattentornet som förser alla människor med vatten så länge de samarbetar, eller ska du se till att alla civila har fri tillgång till vatten och istället bli jagad? Alla dina handlingar och sättet du löser spelets olika uppdrag kommer påverka hur staden för sig, vilka faror som kommer luras på gatorna både för dig och stadens invånare. Under natten vaknar de odöda till liv i hopp om att få äta lite människokött och även detta påverkas efter hur du under dagen har agerat.

Nino som var gäst hos oss i år och tidigare skribent på CtrlAltElite hade väldigt kul med det första Dying Light och recensionen kan du läsa här

Pepp: Vi gillar grejen med att våra handlingar förändrar världen.
Depp: Går det att rätta till sina val, eller måste vi använda 114 olika sparfiler?

Battletoads

Battletoads är ett spel som lanserades så tidigt som 1991 och nu blåser Microsoft liv i det hela igen. Det utlovas Co-op för tre spelare och 4K handritat grafik. Spelet planeras att lanseras 2019.

Pepp: Battletoads var ju roligt när det begav sig, borde även detta bli.
Depp: Ehh… vi fick ju inte se något.

 

Just Cause 4

Rico is back baby!
Född till att vinna krig som ingen annan någonsin kunnat kommer Rico återigen att slåss för att överleva, och den här gången är det inte bara fienderna och deras mechrobotar, mäktiga vapen eller storlek på armén som kommer göra livet svårt för Rico. I den öppna världen som Rico lever i kommer naturen även ha sin talan och göra livet surt för öns invånare genom exempelvis orkaner som stormar in över landet. Avalanche Studios utvecklar återigen spelet och det kommer att lanseras den 4 December i år.

Deus latjade runt med Rico i Just Cause 3 och gjorde en hel del sjukt coola stunt! Läs recensionen här

Pepp: Mycket intressant att blanda in moder natur i ekvationen.
Depp: Rädd att det kan bli mycket av det vi redan sett i tidigare spel i serien.

Gears Pop

Hell yeah, ännu mer mobilspel! Gears Pop är ett mobilspel som kommer att lanseras både till iOS och Android under 2019 och det utvecklas av Funko Pop, ett företag som annars tillverkar trevliga spelfigurer som går att köpa på diverse spelbutiker. 

 

Pepp: Kan helt klart bli underhållande.
Depp: Vad är det med alla utvecklare att göra mobilspel?!

 


Gears Tactics

En grupp soldater har skickats ut för att förstöra Locust och dess skapare 12 år innan händelserna utspelade sig i Gears of War 1. Det här är Gears of Wars bidrag till Turn-based-genren. Det utlovas möjligheten att skräddarsy den grupp soldater som skickas in i fighterna. Bossfighter mot gigantiska monster och framför allt en karaktärsdriven berättelse som antagligen återspelas utifrån de karaktärer som du får med dig ut i strid.

Pepp: Om Halo Wars som RTS funkade, varför ska inte Gears of War funka som Turn-Based-Strategy?
Depp: För mycket spinn-offs.

Gears 5

Kriget om mänsklighetens vara eller icke vara fortsätter. Kate skulle bara ta sig till en av landets byar när något gick riktigt fel. En närstående har dött och i flera månader har hon drömt mardrömmar som tydligen varit ett viktigt meddelande på något vis. Något håller på att hända med Kate, hon bär ett halsband med Locust-symbolen. Gears 5 verkar en riktigt mörk del i spelserien med en riktigt känslomässig ton, vem kan man egentligen lita på?

Senast vi hängde med Gears gänget var hela fem år sedan i Gears of War: Judgment som du kan se videorecensionen på här

Pepp: Ett genomarbetat koncept och intressant berättelse.
Depp: Kan det inte vara 2019 nu?!

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red visar äntligen upp lite mer konkret innehåll kring förra årets icebreaker, Cyberpunk 2077. Titta bara på trailern nedan och njut.

 

Pepp: Framtiden, robotar, hackers, pang pang!
Depp: Det tar nog ett tag innan vi ser spelet på marknaden.