Nattens, för oss i Sverige, första presskonferens står Bethesda för i år och startar med en kortare film om vilka Bethesda är. Att de bara är människor som arbetar med något som de älskar, och att de försöker hålla fansen och communityn glada och nöjda och framförallt, att de arbetar tillsammans.


Rage 2

Det blir inte mer hårdrock än så här! Ett liveband uppträder på scen, med vad som tydligen kommer bli spelets huvudspår tillsammans med bandet Andre W.K då det är samma musik som kördes i Bethesdas utannonserings-trailer för Rage 2. En hel del inspiration har hämtats ifrån Avalanche Studios tidigare kaos som de skapat i andra spel, så som Mad Max och Just Cause, och nu får de möjligheten att utveckla uppföljaren till Rage, en förstaperson-skjutare. Rage 2 försätter spelarna in i en dystopisk framtid där du tar dig an rollen som Walker. Med hjälp av trailern får vi se det kaos som skapas i den öppna världen och möjligheten att köra runt med olika fordon och leka med olika vapen. Alla fordon som du hittar under spelets gång går att köra och alla vapen likaså. Shotguns, Assault Rifles, Gravity Grenades och bumeranger som exploderar. En asteroid förstörde jorden och mänskligheten. Mutanter stormade jordens yta och allt som finns kvar på jorden är ilska, rädsla och viljan att överleva. Walker är den enda person som kan stoppa mutanternas framfart.

Ficklampa diggade föregångaren som släpptes för hela sju år sedan! Läs recensionen här

Pepp: Öppen värld, FPS, variationen av vapen och fordon verkar onekligen intressant!
Depp: Lite väl flådig musik?


Elder Scrolls Legends

Elder Scrolls Legends är ett digitalt kortspel, likt Heartstone, fast i Elder Scrolls-universumet. Matcherna har ett högt tempo och det gäller att klura ut vilka kort som är bra mot vilka, och att bygga sig ett skräddarsytt deck för att ta sig an motståndarna. Under året kommer spelet att lanseras till Xbox One, Nintendo Switch och Playstation 4 med ett helt nytt utseende, men redan nu går det att spela spelet på PC, iOS och Android. 

Pepp: Kul att äntligen få ta del av spelet på konsol för de som inte spelar på PC.
Depp: Kan de slåss mot Heartstone som äger marknaden?


Elder Scrolls Online: Summerset

Över 11 miljoner spelare huserar i Elder Scrolls Online och den senaste expansionen, Summerset, bjuder in spelarna till High Elves hemmaplan. Senare i år kommer Wolfhunter att lanseras, ett nytt DLC med fokus på ett nytt dungeon och under nästa år kommer DLCt Merkmire att släppas där spelarna får besöka området Blackmarsh. Elder Scrolls Online är det spel som tre år i rad har blivit utnämnt till årets MMORPG så har du missat det här spelet kanske det är dags att ta sig an det episka äventyret som väntar.

Recensionen av Summerset kapitlet kommer snart upp på sidan men tills dess kan ni läsa Morrowind kapitlet här samt The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited här

Pepp: Evigt expanderande.
Depp: Svårt att hitta grupper för Raider, fortfarande…


DOOM Eternal

Hell awaits, det kritikerrosade DOOM-spelet som lanserades 2016 får en uppföljare. Utvecklarna lovar att de lyssnat på fansen om att alla vapen behöver kännas kraftfullare och att demonerna måste vara svårare, det vi fick se var bara en liten teaser av helvetet på jorden. För er som har missat eller bara vill återuppleva stunder ifrån det första Doom kan ni kika in på Lillbirros videorecension av DOOM här.

Pepp: HELL YEAH!
Depp: Ingen konkret gameplay.


Quake Champions

Sedan 1996 när det första Quake-spelet släpptes så har mycket hänt med spelets grundkoncept. Från att det tidigare fokuserat på att berätta en story, har man nu valt att lägga fullt fokus på att göra det hela till ett tävlingsinriktat spel, två lag mot varandra eller alla mot alla. Alla får spela spelet från och med idag, men notera att spelet fortfarande är i Early Access, det vill säga att det ännu inte är riktigt färdigt. Hoppa in här om det låter som något du skulle kunna pröva.

Pepp: Intressant koncept.
Depp: Känns lite förlegat.


Prey: Mooncrash

Ett år har gått sedan Prey lanserades och redan ikväll släpps en stor ny uppdatering för spelet. Tre helt nya spellägen finns nu tillagda och de är; Story Mode, New Game + Survival Mode samt DLCt Mooncrash. I Mooncrash utlovas det ett nytt spelsätt. Varje gång du förlorar börjar du om från början men fienderna, omgivningen och all loot fienderna släpper ifrån sig förändras inför varje omstart. Under sommaren kommer Typhon hunter, ett ”Hide and Seek”-läge där en spelare ska försöka hitta fem andra spelare som tar sig an rollen som Mimics, karaktärer som kan transformera sig till olika objekt.

I brist på bra skräckspel åkte Prey direkt in i studio23s hjärta (trots att han är en fegis) Läs hans upplevelser i recensionen här

Pepp: Kul med nya spellägen.
Depp: Varför så sent?


Wolfenstein: Youngblood

Utvecklat av Machine Games blev Wolfenstein II: The New Colossus ett av förra årets största snackisar och det kommer i år att lanseras till Nintendo Switch. Men den stora nyheten i år handlar om Wolfenstein: Youngblood där vi spelar som BJs tvillingdöttrar och det kommer gå att spela Co-Op. Spelarna tar sig då an rollen som en av de båda tvillingdöttrarna. Vi recenserade även föregångaren, Wolfestein II: The New Colossus som vi röstade fram till 2017 överraskning och bästa FPS kan du se videorecensionen på här

Pepp: Co-Op i Wolfenstein!
Depp: Ge oss gameplay, ge oss gameplay!


Prey VR + Wolfenstein VR

Bethesda har tidigare lyckats riktigt bra med VR-titlar som exempelvis Morrowind och Doom. Snart blir det även dags för både Prey: Typhon Hunter-läget och ett nytt spel, Wolfenstein: Cyberpilot att göra de andra VR-titlarna sällskap.


Fallout 76

Allt är öde, bomberna har förstört allt. 300 år efter förstörelsen är det nu dags för dig som spelare att återvända till den förstörda jordytan av West Virginia och återbygga det som en gång var. Det handlar inte bara om väggar och tak utan hjärtat och själen måste återfås i staden.

Du är en av de utvalda, efter att ha varit inlåst under jorden i Vault 76 i 25 år, är det dags att återgå till ytan och påbörja ”The Reclamation Day”, dagen då det nya livet började. Med hjälp av en ny grafikmotor kommer omgivningen och miljöerna att kunna renderas med 16 gånger fler detaljer jämfört med i Fallout 4.

Fallout 76 spelas helt på nätet och alla människor som du möter är verkliga spelare. Självklart går det att spela spelet helt ensam för den som skulle vilja det, men hur skulle Fallout fungera som ett multiplayerspel med den säregna estetiken?

Din karaktär är inte kopplad till en och samma server utan du kan när som helst springa runt och utforska med dina vänner samtidigt som all din progression följer med dig och dina vänner. Reglerna är även få i världen där Fallout 76 utspelar sig och det är helt upp till spelarna vilka som är vänner och fiender, vad man får och inte får göra. Men huvudsyftet är att alla spelare kan skapa både hus och mindre områden precis vart de vill i spelvärlden, men det gäller att vara på sin vakt för när som helst kan fiendemonster komma på besök och förstöra allt de du byggt och tvingar dig till att flytta.

Runt om i världen finns det kärnvapen utspridda som spelarna kan få tillgång till genom att hitta avfyrningskoder som i sin tur kan användas för att spränga bort olika områden från planetens yta.

Det kommer en beta där spelarna får pröva på det väldigt unika spelet, för inget liknande har tidigare gjorts.

Fallout 76: Power Armor Edition är ett collectors edition som innehåller bland annat följande:

  • En karta över West Virginia som lyser i mörkret.
  • 6 stycken gubbar.
  • Hjälm med huvudlampa, röstförvrängare och som går att sätta på sig.

Fallout 76 släpps den 14 November 2018. Fallout Shelter annonserades under förra årets E3-mässa och lanserades då till mobila enheter. Idag släpps spelet till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch och finns att ladda ned nu. Ni kan läsa recensionen av Fallout 4 här samt LionessBex’s recension av Fallout Shelter här.

Pepp: Ett digitalt ödeland tillsammans med vänner, blir ju inte bättre än så.
Depp: Hoppas det finns regler för att skydda de nya och låglevlade spelarna.


The Elder Scrolls: Blades

Precis som Fallout Shelter så ville utvecklarna skapa något som inte finns någon annanstans. Det här är ett äkta Elder Scrolls-spel som körs i ett förstaperson-perspektiv till mobila enheter. Det lovas en mängd olika dungeons som är byggda eller som genereras allt eftersom att du tar dig igenom dem. Du spelar som en karaktär i klanen Blades och berättelsen leder dig hem till din stad som precis förstörts. Allt eftersom att du tar dig an äventyret byggs staden upp igen och det går även att besöka kompisarnas städer och se hur det går för dem. The Elder Scrolls: Blades kommer att släppas till alla möjliga konsoler, PC och mobila enheter och redan till hösten till priset av 0 kronor. Helt gratis kommer spelet att vara och redan nu kan du skriva upp dig för en ”Early Access” här.

Pepp: Ett nytt Elder Scrolls-spel för mobilen!
Depp: Undrar om det krävs High-end-telefoner enbart för detta.

Starfield

Bethesda håller redan nu på att arbeta med spel inför nästa generation och det kommer vara en ny spelserie, den första nya spelserien på hela 25 år ifrån Bethesda.

Pepp: Nytt Sci-Fi, verkar spännande.
Depp: Meningslös teaser.

The Elder Scrolls VI

När kommer nästa Elder Scrolls-äventyr? Jo, Bethesda håller på att arbeta för fullt med det!

Pepp: På tiden!
Depp: Vi lär få vänta tills nästa E3 för att se mer…