E3 2018 har precis dragit igång och hela mässan startar som den gjort de senaste åren. Electronic Arts håller låda och visar upp några av sina starkaste spelserier och det ryktas om en hel del nyheter också. Nedan kan ni läsa om vad som visades upp på presskonferensen som startade hela E3 2018.


Battlefield V

Battlefield V kommer att utspelas under andra världskriget där spelarna kommer ha tillgång till mer mobilitet än i tidigare spel. Ett exempel är möjligheten att förflytta artilleri-pjäser, kanoner och liknande, än att de är stationära som har varit fallet förut. Återigen har DICE slagit på den stora trumman vad gäller möjligheten att förstöra omgivningen där pansarvagnarna tydligen ska kunna köra in i hus som faller isär likt ett korthus.

Lanseras i Oktober.

Pepp: Inga lootboxes och premium pass, påminner grafiskt om Battlefield 1 men med nya spelregler, bland annat möjligheten att flytta på tidigare stationära enheter.
Depp: Har vi inte redan sett det här?


FIFA 19

I FIFA 19 så kommer vi äntligen kunna spela Champions League, ett spelläge som många efterfrågat. Alex Hunter återvänder även i spelläget ”The Journey” och mycket krut ska ha lagts på känslan av att ta sig an rollen som en atlet och att få uppleva de stora stunderna i sin karriär. Grafiskt ska spelet även fått sig ett lyft och de kända spelarna ska vara mer prydliga i kommande del av serien. Fifa 19 Lanseras 28 September i år.

För den som fortfarande lider av fotbollsfeber går det nu att spela FIFA 18 och uppdateringen för World-cup redan nu. Men misströsta ej, ni som fortfarande inte äger FIFA 18 har möjlighet att ta del av en Free-trial av spelet för att få ta del av just VM-uppdateringen. Om det fortfarande råder lite skepsis ifrån er sida så kan ni läsa vår recension av FIFA 18.

Pepp: Äntligen får vi uppleva Champions League!
Depp: Hur mycket skiljer sig spelet egentligen ifrån FIFA 18?


EA Play Origin Access Premiere

Alla ni som spelar datorspel kommer snart få möjligheten att prenumerera på en häftig tjänst. Det handlar nämligen om Origin Access Premiere, en tjänst som ger dig som prenumerant tillgång till Electronic Arts nyutgivna speltitlar. Tanken är då att du betalar en månadsavgift för att få tillgång till dessa spel, och så länge du är prenumerant har du fri tillgång till spelen, väljer du däremot att avsluta din prenumeration så försvinner även spelen. Först ut kommer FIFA 19 och Madden 19 vara då de lanseras före både Battlefield V och Anthem, som även kommer finnas med i tjänsten senare.

Ett svenskt pris finns idagsläget inte tillgängligt, men en vild gissning så hamnar det på omkring 150kr/månaden

Pepp: Intressant koncept om det tillgängliggörs fler spel på tjänsten.
Depp: Den eviga kostnaden.


Jedi: Fallen Order + Star Wars Battlefront II framtid 

Respawn Entertainment hintade lite om att de arbetar på Star Wars Jedi: Fallen Order. Vi fick inte veta speciellt mycket om det hela men utlovades att det kommer vara väldigt mörkt och att vi får veta mer om det under nästa års E3-mässa.

Star Wars Battlefront II kommer även få mer innehåll då vi får dyka djupare in i Clone Wars-historien. Här kommer vi bland annat få spela som General Grievous, Obi-Wan Kenobi, Count Duuko och Anakin Skywalker. Många av fansen känner säkert till planeten Geonosis som kommer finnas med i lanseringen av det DLC som kommer lite senare. Inte nog med det så ligger mycket fokus på Star Wars-hjälten Han Solo och fortsättningen på hans äventyr går av stapeln den 12:e Juni när vi besöker planeten Kessel och dess Coaxium Mines. Samtidigt släpps två nya spellägen där det ena går under namnet Extraction där en liten grupp ska försöka infiltrera en bas och få tag på värdefull information och sen lyckas fly därifrån. Det andra läget, ett Starfighter-läge. Sist men inte minst så kommer det ett större spelläge med fokus på sandbox-känslan där det kommer handla om att ta över Command poster på något vis.

På Tisdag den 12:e Juni släpps Han Solo-Seasons till Star Wars Battlefront II. Om ni lyckats missa det så har vi recenserat det första spelet i serien, Star Wars Battlefront 1.

Pepp: EA/Dice överger inte skeppet utan försöker fixa till det fansen klagat på.
Depp: Inget konkret gameplay från varken Han Solo-Season eller de nya spellägena.


Unravel Two

Uppföljaren till det svenskutvecklade Unravel överraskar en aning. Den största överraskningen av dom alla är dock att spelet redan efter presskonferensen fanns tillgängligt att köpa på Xbox Live, PSN och Origin. Den här gången får vi hänga med Yarny tillsammans med en kompanjon och vare sig du som spelare väljer att ta dig an äventyret ensam eller med en kompis så behövs bägge karaktärerna under spelets gång. Det utlovas svårare pussel och utmaningar och det vi bjuds på under presskonferensen är en gastkramande jakt där en fågel försöker fånga våra garnvänner men som tur är slutar det hela lyckligt. 

Pepp: Finns ute redan idag!
Depp: Tvånget att ta hand om två karaktärer.


Sea of Solitude

EA Originals fortsätter satsa på mindre titlar som till exempel; A Way Out och Fe. Jo-Mei Games visar upp Sea of Solitude där du spelar som flickan Kay. Det lite mer unika med Sea of solitude är att det presenteras som ett konstverk och Kay kommer behöva navigera i en liten jolle på ett hav där olika känlsor är representerade såsom brustna hjärtan, empati och hopp. 

Pepp: Verkar riktigt mysigt och obehagligt på samma gång.
Depp: Vi vill se mer gameplay.


NBA Live 19 + Madden 19

Både NBA och Madden visades upp men fick inget större utrymme. Båda filmerna bygger upp en hype kring att ta sig ifrån botten till toppen i sin karriär. 

Pepp: Jag blir peppad och vill bli bäst.
Depp: Hoppas det finns några nyheter som vi inte känner till ännu.


Command & Conquer: Rivals

Ett mobilt Command & Conquer med fokus på korta och snabba matcher med många strategiska moment. Segmenten ifrån originalspelet med att samla pengar finns kvar, producera en mindre armé och erövra de olika områdena för att släppa en gigantisk missil på fiendens bas. 

Pepp: Går att skriva upp sig för betan till Android NU!
Depp: Hade hoppats på ett nytt spel i serien till PC.


Anthem

Biowares kommande Anthem verkar vara en blandning av flera olika spel. Fokuset ligger på att uppleva en berättelse, vare sig du gör det ensam eller med tre andra spelare över nätet. Anthem är uppbyggt på ett sätt där världen ska vara levande och kännas annorlunda. Uppdrag går att göra ensam eller med flera men när du besöker de olika städerna för att lämna in avklarade uppdrag, handla med mera är du ensam. dräkterna kallas Javelins och innefattar fyra olika klasser; Ranger, Colossus, Interceptor samt Storm. Du är inte låst till en av dessa utan kan välja fritt och mer än troligen uppgradera efter ditt eget tycke.

Pepp: Intressant koncept, om dock än luddigt.
Depp: Ge oss mer gameplay!


The Sims 4: Seasons

Äntligen finns möjligheten att uppleva årets olika säsonger i allas livssimulator The Sims. Tänk att äntligen få kasta sig i snön och göra snöänglar, fira julafton och se till att alla förberedelser är gjorda inför den årligt återkommande sommarfesten.

Pepp: Tiden går äntligen framåt i The Sims 4.
Depp: Expansion nummer 200?