Att gamers föredrar det ena eller det andra eller allt är ett faktum och smaken är som baken, men poängen med denna artikelserie är inte att säga vad som är bättre än något annat o.s.v. Det vi vill få fram är det bästa till varje konsol! I den första delen handlade det om PlayStation 4 titlar följt av Nintendo Switch och nu har turen kommit till Xbox One i den tredje och sista delen!

Vi ska ta upp varför dessa titlar är måsten och spel du absolut INTE bör vara utan! Dessa spel måste dessutom vara exklusiva till diverse konsol.

#1 Cuphead

Cuphead är ett sånt där spel som tar oss tillbaka till när tv-spel var larvigt svåra och vi vägrade ge upp. Cuphead är svårt men även belönande för den som klarar att ta sig vidare. Med fantastisk grafik och ett soundtrack minst lika vackert är Cuphead den ultimate utmaningen i klass med spel som Dark Souls, Demon Souls. Ett måste för dig som tycker om utmaningar!

 

 • Otroligt charmig och snygg grafik
 • Catchigt soundtrack i sann 1930 anda
 • Underhållande bossfighter
 • Utmaningen

 

#2 Gears of War 4

Gears of War 4 är i mångt och mycket bättre än sina föregångare. Vi välkomnas nya karaktärer att lära känna, nya vapen och en ny fiende. Machokulturen som skulle få Arnold Schwarzenegger att skämmas lite i de tre första spelen är nedtonad och vi får en sympatisk huvudkaraktär, där berättelsen är viktigare än spända muskler i kameran. Sammantaget så finns det något för alla oavsett ny spelare eller fan av serien i Gears of war 4. Den fängslande storyn drar dig in men det som kommer hålla dig kvar är den nästa beroendeframkallande multiplayern. The Coalition har skapat det nästintill perfekta spelet i genren.

 

 • Fantastisk story upplevelse
 • Bra fiende Ai
 • Att spela med vänner är ett rent nöje
 • Grymt snyggt

 

#3 Halo 5: Guardians

Halo 5: Guardians bjuder återigen in spelarna till en magisk atmosfär med en väl underbyggd berättelse. Vi får återigen klä på oss en Spartan-rustning och försöka sätta punkt för covenanternas framfart. Att få uppleva allt detta i 60FPS förhöjer spelglädjen allt mer och vi tror de flesta gamers känner till eller har provat på något spel från Halo-universumet och del 5 är minst lika bra som tidigare delar i serien om inte bättre.

Se videorecensionen här.

 • Otroligt bra grafiskt och ljudbild
 • Maffiga miljöer
 • Välskrivna dialoger
 • 60 frames tillsammans med ikoniska och nya vapen

 

#4 Forza Horizon 3

Forza Horizon 3 imponerar med över 350 stycken bilar, dessutom bjuder spelet på en otroligt stor frihet. Att köra runt och se platser och bara glida för att direkt hoppa in i race är en fantastisk upplevelse. Med varierande bilar roliga tävlingar, och möjligheten att samla alla vänner i din car club gör Forza Horizon 3 till det ultimata bilspelet till Xbox One!

Se videorecensionen här.

 • Perfekt körkänsla
 • Hundratals olika bilar nya som klassiska
 • Vackra miljöer
 • Crossplay mellan Xbox One och PC

 

#5 Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest är ett spel för riktigt hårdhudade spelare. Det märks att studion bakom Ori själva är riktiga spelare i grunden. Ori är ett konstverk att se på, ljudet och musiken är trollbindande och vackert. Väljer du att spela Ori kommer du bjudas på ett plattformsäventyr likt Castlevania Symphony of the Night. Det kommer att ställas höga krav på dig som spelare och är därför inget för den som inte är redo för en utmaning. När du väl är klar med Ori så kommer du fråga dig om känslan du känner är lättnad för att du klarat detta svåra, men otroligt engagerande äventyr eller sorg för att det är slut!

Läs recensionen här.

 • Som en vacker saga
 • Utmanande
 • Underbar musik
 • Känslomässigt engagerande

 

#6 Killer Instinct: Supreme Edition

Killer Instinct var spelet som under slutet på 1994 var det coolaste fighting spelet på Super Nintendo. Komplett med ett soundtrack med hård techno var det grafiskt imponerande och saknade konkurrent. RARE’S Fightingspel kom tillbaka men denna gång står Iron Galaxy bakom rodret. Killer Instinct är snyggt, har galet roliga och framförallt häftiga kombos är ett fightingspel du inte får missa! Det bästa är att du kan testa det gratis och sedan köpa till säsonger med flera karaktärer!

 Läs recensionen här.

 • Roliga fighter med bra kombosystem
 • Effekterna
 • Ikoniska karaktärer och dessutom många
 • Snyggt

 

#7 Sunset Overdrive

Sunset Overdrive är sist men inte minst! Detta zombie-spel är en twist till skillnad från andra spel i detta tema. Spelet ser inte bara sjukt bra ut, utan har även mycket humor i sig! Som protagonist i spelet får man mängder av kläder och vapen att välja mellan vilket gör att man knappast kan stänga av sin Xbox One eller ens sluta tänka på själva spelet. Detta är så värt att skaffa till sitt bibliotek speciellt om man tycker om Insomniac Games’s actionfyllda spel.

 Se videorecensionen här.

 • Stilren grafik
 • Humorn
 • Bra kontroll
 • Sjukt bra action


Det var allt för våra 7 spel du inte får missa till de tre konsolerna. Vi hoppas du hittat minst ett spel som intresserar dig.

Mvh Redaktionen