Att gamers föredrar det ena eller det andra eller allt är ett faktum och smaken är som baken, men poängen med denna artikelserie är inte att säga vad som är bättre än något annat o.s.v. Det vi vill få fram är det bästa till varje konsol! I den första delen handlade om PlayStation 4 titlar och nu har det blivit dags för Nintendo Switch och nästa vecka avslutas speltipsen med 7 spel till Xbox One.

Vi ska ta upp varför dessa titlar är måsten och spel du absolut INTE bör vara utan! Dessa spel måste dessutom vara exklusiva till diverse konsol.

#1 Super Mario Odyssey

Vid varje ny lansering av en konsol hos Nintendo tillkommer det nästan per automatik en ny lansering av den älskvärda rörmokaren. Super Mario Odyssey tar oss med på ett äventyr utan dess like och fångar in spelaren i en helt magisk värld. Prinsessan är återigen kidnappad och Bowser är fortfarande vår antagonist, men varje år lyckas Nintendo överträffa sig själva, och samma sak häller även denna gång. Fantastiska världar, underbara karaktärer och framför allt möjligheterna att få gå på maskerad med Marios alla olika förklädnader göer Super Mario Odyssey till ett spel alla Nintendo Switch-ägare måste ha i sin spelsamling

Läs recensionen här.

 • För att det är Super Mario
 • Magisk Atmosfär
 • Stor frihet i bandesignen
 • Ett välutvecklat koncept och återigen överträffar Nintendo sig själva

 

#2 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vad händer om vi får en spelkombination som tar det allvarliga segmenten ifrån Ocarina of Time och sätter ihop det med Windwaker, jo vi får ett sjuhelvetes Zelda-spel. I The Legend of Zelda: Breath of the Wild får vi utforska en stor värld med många pussel, gömda grottor och dungeons tillsammans med en hel del häftiga tillbehör. Musiken är välkomponerad till de varierande miljöerna vi får besöka och framförallt känns hela äventyret väldigt episkt.

Läs recensionen här.

 • Alla tillbehör som ges till spelaren öppnar upp möjligheten för helt sjuka manövrar
 • Mysig atmosfär men ändå med ett allvar som hänger i luften
 • En blandning av det absolut bästa ifrån spelens tidigare rötter
 • Dungeons och hela äventyret bjuder på ren magi spelmässigt

 

#3 Xenoblade Chronicles 2

Japanska rollspel eller Jrpg som de ofta kallas är något det varit stor brist på till Nintendos konsoler (i alla fall på den Europeiska marknaden) Xenoblade Chronicles 2 blir därför inte bara en frisk fläkt i det ganska tomma utbudet men även ett fantastiskt bra rollspel med otroligt bra stridssystem, en stor värld att utforska och uppleva men är också grafiskt tilltalande. Xenoblade Chronicles 2 är ett måste om du tycker om rollspel överhuvudtaget!

 • Extremt bra stridssystem
 • Grafiskt tilltalande
 • Stor värld att uppleva
 • Alla hemligheter att hitta

 

#4 Mario Kart 8 deluxe

Vare sig du upplevt Mario Kart till SNES, Nintendo 64, Gamecube eller Nintendo Wii så kommer du garanterat njuta minst lika mycket av att uppleva det även till Nintendo Switch. Den här gången är det inget nytt spel i serien vi får ta del av, utan en remaster av Mario Kart 8 som lanserades till Nintendo Wii tillsammans med all DLC och någon enstaka ny karta. Ett helt omgjort flerspelarläge som även det förhöjer möjligheten att njuta till att få spela Mario Kart i 60FPS. Allt flyter på och det är minst lika kul att skratta åt ledaren när mitt blåa, röda eller gröna skal kommer flygandes mot hen.

Läs recensionen här.

 • Den riktiga vänskapen sätts på prov
 • En remaster som faktiskt har blivit remastrad
 • Ett omgjort battle-mode läge förhöjer spelglädjen tillsammans med kompisarna i soffan
 • 60 FPS i ett Mario Kart, hell yeah!

 

#5 Fire Emblem Warriors

Fire Emblem serien har alltid varit en rolig spelserie fylld med taktik och stabil story. I Fire Emblem Warriors blandas detta med storslakt av fiender i sann Hyrule Warriors anda som det brukar när det kommer från Omega force. Fire Emblem Warriors är ett lättspelat men roligt spel som har ett lagom stort djup som verken avskräcker nya spelare eller inte ger tillräckligt till inbitna Fire Emblem fans. Taktik/strategi elementen finns där även om de inte är lika uppenbara som i de klassiska Fire Emblem spelen. Fire Emblem Warriors är ett fantastiskt bra tidsfördriv med mycket action!

 • History modet är precis lagom
 • Karaktärerna
 • Flera olika svårighetsgrader för att passa alla
 • Roligt strategispel

 

#6 Splatoon 2

Alla har vi nog deltagit på ett eller annat vis i vattenkrig oavsett ålder. Splatoon 2 bjuder in spelarna till ett virtuellt vattenkrig fast med färgglatt slime som skjuts och splashas över hela skärmen. Berättelsen för den ensamma spelaren är njutbart att uppleva men flerspelarläget är det absolut bästa. Tänk att du springer omkring med 3 andra kompisar på en virtuell arena och skjuter, målar eller kastar färg hej vilt omkring er, allt för att måla den största delen av arenan för att ta hem vinsten ifrån motståndarna. 

 Läs recensionen här.

 • Virtuellt vattenkrig
 • Intressant spelkoncept som garanterat kommer att utvecklas
 • Underhållande flerspelarläge på nätet trots att det känns obalanserat för tillfället
 • Trallvänlig musik som förföljer en även när spelet stängs av

 

#7 Mario + Rabbids Kingdom Battle

Kombinationen av knasiga kaniner utklädda till klassiska Mario-karaktärer tillsammans med självaste Mario låter på förhand som ett snedsteg. På förhand var vi inte de enda i världen som var tveksamma till detta, och tji fick vi. Här bjuds vi på riktig underhållning i ett annars seriöst strategiskt och taktiskt turbaserat spel. Här har det lagts ned mycket tid på hur de olika striderna ska genomföras och vi som spelare erbjuds en stor frihet i hur vi vill lösa de olika konflikterna, så länge det inte handlar om bossarna. Jakten på den mystiska hatten; SuperMege, fortsätter och det här äventyret får ni absolut inte missa i eran spelsamling!

 Läs recensionen här.

 • En härligt och skruvad mix av karaktärer
 • Mycket underhållande men få dialoger genom spelets gång
 • Stidsmomenten är välpolerade och påminner en del om det som setts i Fire Emblem-serien
 • Vad blir nästa mix, Sam Fisher med Kirby?


Sist ut men absolut inte minst är Xbox One med sju stycken spel du inte får missa att ha i din ägo!