Att gamers föredrar det ena eller det andra eller allt är ett faktum och smaken är som baken, men poängen med denna artikelserie är inte att säga vad som är bättre än något annat o.s.v. Det vi vill få fram är det bästa till varje konsol! Först ut är PlayStation 4 följt av Xbox One och sist men absolut inte minst Nintendo Switch.

Vi ska ta upp varför dessa titlar är måsten och spel du absolut INTE bör vara utan! Dessa spel måste dessutom vara exklusiva till diverse konsol.

#1 God of War

En gång med ganska stora mellanrum kommer ett spel som totalt tar en med storm. God of War är ett sånt spel och ALLT vi önskade oss från de tidigare delarna i serien finns nu med. Borta är den tjatade Grekiska mytologin som är utbytt till en fräsch tagning på den Nordiska. Relationen mellan Kratos och hans son är otroligt intressant att följa och var du än tittar ser du något vackert i spelet. Musiken passar perfekt och röstskådespeleriet är på topp. Kontrollerna är tajta och utforskandet tar upp många timmars spelande tillsammans med en fantastiskt bra story levererar God of War redan under 2018 andra kvartal en nominering till Game of the Year 2018! Ingen bör vara utan God of War!

Se videorecensionen här.

 • Fruktansvärt snyggt.
 • Njutbart stridssytem.
 • Far & son relationen.
 • Inga laddningskärmar.

 

#2 Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn blev årets bästa spel 2017 och det var inte konstigt. Aloys resa är magisk och den postapokalyptiska värld Guerrilla Games skapat är en fröjd att vistas i. Från vackra solnedgångar till snöstormar Horizon Zero Dawn har det mesta du kan önska dig inom äventyrsväg. Att bli jagad av robot dinosaur är lika roligt som att jaga dom. Utforskandet ger möjlighet att ta din egna väg istället för att konstant följa storyn. Soundtracket är vackert och Ashly Burch röstar Aloy helt perfekt! Förutom allt detta får du tillgång till massvis av vapen som kommer väl till hands i olika situationer du stöter på under resans gång.

Läs recensionen här.

 • Engagerande story.
 • Mycket att göra/samla och hitta.
 • Larvigt snyggt.
 • Fantastiskt bra soundtrack komplett med riktigt bra skådespelare.

 

#3 Persona 5

Persona 5 är ett speciellt JRPG, som tur till det positiva! Med en ganska tung svårighetsgrad och lång inlärningskurva kan det verka. Persona 5 får dig att känna dig som att du medverkar i en anime med allt det innebär, hantera din dyrbara tid genom att göra läxor, träna din intelligens, styrka, umgås med dina vänner m.m. Men glöm inte bort tiden då den är a och o i Persona 5. Du tillsammans med dina vänner agerar Phantom thieves som ställer saker till rätta. Ett fantastiskt givande JRPG!

Läs recensionen här.

 • Triviala saker som att plugga, sysslor m.m. är faktiskt kul.
 • Smart stridssystem som håller en underhållen.
 • Minnesvärda karaktärer.
 • Roligt från början till slut.

 

#4 Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4 bjuder på ett fantastiskt äventyr som etsar sig fast i huvudet och själen på oss. Ett komplett spel med en av spelvärldens kanske mest genuine huvudpersoner; Nathan Drake. Del fyra i spelserien känns även väldigt genomarbetad och vuxen. Det finns en viss tyngd i att styra karaktären och sättet som berättelsen hela tiden förs fram gör att du gärna vill veta vad som ska hända härnäst. Varje actionsekvens är underbyggda och strukturerade på ett sätt att vi hela tiden måste fundera ut vilken approach vi ska ta oss an den. 

Läs recensionen här.

 • Otroligt snyggt gjort med allt från miljöer till karaktärerna.
 • Filmisk story.
 • Easter Eggsen.
 • Mycket bra kontroll.

 

#5 Until Dawn

B-skräckfilmer är bland det bästa som finns, ännu bättre är om de är från 80,90-talet. Until Dawn känns väldigt mycket som just en klassisk Amerikansk skräckfilm. Valen du gör har konsekvenser och överraskningarna är många, vilket även medför att det finns ett omspelarvärde. Med Hayden Panettiere från tv-serien Heroes i rollen som Sam blir det en högkvalitativ resa. Lägg även till att ansiktsanimationerna är fantastiska så har du en riktigt trovärdig skräckis! 

Se videorecensionen här.

 • Trovärdiga skådisar.
 • B skräck när den är som bäst.
 • Anledningar att spela om det.
 • Imponerande ansiktes animationer/ansiktsuttryck.

 

#6 Bloodborne

Bloodborne håller mig aldrig i handen. Jag får aldrig klara besked om vart jag ska eller vad jag ska göra. Dör jag, så är det oftast mitt eget fel för jag inte gjort min hemläxa. Jag köper det, precis som jag gjort med de tidigare “From Software” spelen. Vinster vunna med blod, svett och tårar är de ljuvaste vinsterna! Blod är just nyckelordet i Bloodborne. Alla pratar om blod. Fienderna är i Yarnham på grund av blod. Jag samlar på blod. Just det morbida i att allt kretsar kring blod i en Georgiansk miljö känns rätt. Kombinationen av varelser inspirerade av H.P Lovecraft och skum, tyst och nästan skrämmande ljudbild får mig att riktigt insupa atmosfären fullt ut. När jag spelat klart Bloodborne känner jag mig som en bättre och mer ödmjuk spelare.

 Läs recensionen här.

 • Smart Leveldesign.
 • Atmosfären.
 • Konsekvent och tillfredsställande spelmekanik.
 • Utmanande.

 

#7 Ratchet & Clank

Ibland känns det skönt att varva alla stora spel som släpps, och framförallt i ett mysigt litet äventyr med inslag av action. Ratchet & Clank kom tillbaka på spelmarknaden och bjöd på ett spel som var både större,  starkare och snyggare än någonsin. Old-school känslan finns fortfarande kvar från PlayStation 2 tiden och möjligheten att utforska stora planeter och jaga rätt på gömda skatter. Miljöerna är minst lika knasiga som vackra och de vapen som är signaturen för Ratchet är lika bra som alltid! Ratchet and Clank ger ett stort underhållsvärde för hela familjen.

 Läs recensionen här.

 • Underbart plattformande med olika miljöer.
 • Humoristiskt.
 • Mycket olika och framförallt häftiga vapen.
 • Roligt och spelvänligt för ALLA.


Nästa gång är det
Xbox One som står på tur med sju stycken spel du inte får missa att ha i din ägo!