Fly från helvetet i Agony – 

Madmind Studio har varit tysta i hur lanseringen av deras spel Agony går. Vi fick ett släppdatum 31 mars men det höll inte. Äntligen berättar dom när vi kommer kunna försöka fly från helvetet i survival-horror-spelet Agony och det kommer ske 29 maj. I spelet kastas spelaren in i en värld fullt av gåtor och andra pussel som måste lösas.
Agony släpps 29 maj till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Källa

Battlefield V + Battle Royal? – 

Det omåttligt populära spel-momentet kallat Battle Royal verkar ha sökt sig till Dice och Battlefield serien. Det verkar som att Dice jobbar på att peta in ett sådant läge i kommande Battlefield V. Battlefield V är inte den enda AAA skjutaren som eventuellt kommer få Battle Royale-läge. Call of Duty: Black Ops IIII kan också få ett sådant läge. Finns ingen information kring Battlefield V än, men EA och DICE lär visa upp det i samband med E3-mässan som drar igång i juni.

Källa

Dags att bli seriös igen – 

Croteam har presenterat ett sprillans nytt spel i Serious Sam-serien. Spelet går under namnet Serious Sam 4: Planet Badass. Croteam har inte levererat några fler detaljer om spelet, men veteraner till serien vet att det härjas väldigt mycket i Serious Sams värld. Gänget meddelade i alla fall att mer information kommer under E3. Croteam hintar om en release under 2018 i deras teaser.

Källa

Kazumas sista uppdrag – 

Slutet på Kazuma Kiryus resa finns tillgängligt för alla Yakuza fans. Spelet har hyllats av kritiker runt om i världen.
På Metacritic har spelet fått 85 poäng som sammanställts från 80 olika recensioner av spelet.
Yakuza 6: The Song of Life finns tillgängligt i Playstation-butiken och i en spelbutik nära dig. 

Källa

Warframe uppdatering – 

Beasts of the Sanctuary heter Warframes nästa stora uppdatering meddelar utvecklarna Digital Extremes. Uppdateringen kommer med två stora tillägg till spelet. Det första i form av ett nytt spelväg kallat Sanctuary Onslaught och den andra nyheten är den nya Warframen Khora, som du låser upp genom att spela Sanctuary Onslaught. Det nya spelläget är ett överlevnadsläge som närmast kan liknas vid left 4 dead. Du och tre medspelare ska ta er an vågor av fiender som successivt blir svårare. Enligt Digital Extremes så: ”Enter the portal to test the limits of your power against the battle-hardened beasts of the Sanctuary. Work together to survive the odds and recover the remains of a shattered Warframe”. Den nya Warframe-dräkten Khora kommer beväpnad med en piska som du kan använda för att skada fiender eller dra dem mot dig. Med Khora kommer du få tillgång till ett nytt husdjur, en Kavat, som är en kattliknande varelse vid namn Venari. Beasts of the Sanctuary har släppt till PC denna vecka och spelare på Xbox One och Playstation 4 får vänta till maj

Källa

Försenat Dark Souls till switch – 

Dark Souls Remastered kommer släppas 25 maj till Playstation 4, Xbox One samt PC och det var även tänkt att Switch-versionen skulle släppas samtidigt. Nu har Bandai Namco berättat att Switch-versionen kommer släppas senare i sommar. Bandai Namco meddelar även att detta också gäller den tillhörande Amiibo-figuren Solaire of Astora som skulle släppas i samband med Switch-versionen. Tills dess kan ni avnjuta videorecensionen vi gjorde för sju år sedan.

Källa

Maple Story 2 – 

MapleStory 2 släpptes i Sydkorea 2015. Distributören Nexon America meddelade att spelet kommer släppas globalt i år men innan dess vill Nexon köra ett stängt betatest. Betatestet av MapleStory 2 kommer dra igång 9 maj och kommer kunna spelas av folk i Europa, Amerika och Oceanien. Klicka på källhänvisningen för att anmäla dig som beta testare. 

Källa

EA lovar ändring – 

Patrick Söderlund, chef för EA har i en intervju med The Verge pratat om Pay-2-win tänket, lootboxes och strulet kring Battlefront II releasen. Patrick Söderlund, som nyligen befordrats till chief design officer, berättar att de beslut som fattades i slutändan skadade spelet och att EA lovar ändring i framtiden. Detta är vad Patrick sa :I’d be lying to you if I said that what’s happened with Battlefront and what’s happened with everything surrounding loot boxes and these things haven’t had an effect on EA as a company and an effect on us as management. We can shy away from it and pretend like it didn’t happen, or we can act responsibly and realize that we made some mistakes, and try to rectify those mistakes and learn from them.” Kommande Battlefield V och Anthem kommer inte ha några lootboxes som ger dig någon edge i spelet, utan kommer endast bestå av kosmetiska ting. 

Källa

Castlevania till mobilen – 

Suget efter ett nytt Castlevania är stort. Senaste spelet i serien vi fick var Lords of Shadow som släpptes 2014. När Konami nu annonserar ett nytt spel i serien så växer suget igen. Tänk ett Castlevania på dagens maskiner, Ps4 pro, Xbox One X eller till Switch. Dock så är det inte fallet, Castlevania: Grimoire of Souls är ett mobilspel som för tillfället endast kommer släppas i Japan. Ett stängt betatest av spelet kommer i mitten av maj. Förhoppningsvis kommer Castlevania vara något utöver det vanliga. Europa lansering kommer ske inom en snar framtid.

Källa

I väntan på Shenmue 3 – 

Sega överraskade i veckan genom att meddela att remastrade versioner av Shenmue 1 och 2 kommer släppas senare i år till PC, Playstation 4 och Xbox One. Spelen släpps i ett paket och enligt Sega kommer dessa vara nära originalspelen när det kommer till gameplay. Grafiken och gränssnittet kommer vara uppdaterat. Du kommer även ha möjlighet att lira med det klassiska kontrollschemat eller köra med ett uppdaterat.

Källa

Sega Mega Drive mini – 

I år är det 30 år sedan Sega släppte sin spelkonsol Genesis, även känd som MegaDrive för oss i Europa. Det uppmärksammar Sega genom att släppa en Sega MegaDrive Mini. I likhet med Nes och Snes mini som kommit under de senaste åren så kommer enheten innehålla ett gäng spel. Det finns inte så mycket uppgifter tillgängliga om MegaDrive Mini eller vilka spel som följer förinstallerade. Sega MegaDrive Mini släpps i Japan någon gång i år. Huruvida även vi utanför Japan kommer att få möjlighet att köpa konsolen framgår inte för tillfället.

Källa