Spyro Reignited Trilogy – 

I efterdyningarna av den oerhört populära Crash Bandicoot remaster som kom förra året så annonserades en till gammal goding! Det har tidigare ryktats om att en remaster version av Spyro-trilogin och nu är det klart. Original trilogin som släpptes mellan 1998 och 2000 till PlayStation, blev omåttligt populär. Spyro klev över till leksaker-till-spel marknaden 2011 med Skylanders serien och har tilltalat den yngre marknaden. Men nu får både vi nostalgiker och nya till serien se Spyro plattforma igen. Spelet kommer släppas i september till PlayStation 4 och Xbox One och innehålla Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! och Spyro: Year of the Dragon. Vi kommer få uppgraderad grafik och förbättrade kontroller.

Källa

Stay awhile and listen – 

Blizzard överraskar med att släppa en ny karaktär till Heroes of the storm, och det är ingen mindre än Deckard Cain från Diablo serien. Cain blir en supportkaraktär med healing- och debuff-förmågor. Deckards ultimata attack kallas Lorenado som trollar fram en virvel av böcker som puttar fienderna bakåt. Deckard Cain kommer bli spelbar senare i april.

Källa

RPG på konsol –

Divinity: Original Sin 2 släpptes i höstas till PC och blev hyllat av både media och fansen. Spelet som vunnit flertalet utmärkelser och hamnade på flera topplistor förra året, och det kan hända att samma sak kommer hända i år. Divinity: Original Sin 2 kommer nämligen att släppas till PlayStation 4 och Xbox One i augusti.

Källa

Vår recension på föregångaren.

Mer indie på Switch –

Det kritikerrosade Firewatch kommer till Nintendo Switch. Campo Santo berättar på torsdagseftermiddagen att deras spel Firewatch kommer att släppas till Switch i vår. Campo Santo gav oss inget släppdatum, men troligtvis lär vi inte behöva vänta allt för lång tid.

Källa

World of Warcraft nästa expansion –

Den nya expansionen Battle for Azeroth kommer att släppas 14 augusti. VI kommer få två nya områden att utforska; Zandalar och Kul Tiras. Sen har dom släppt information om de ”nya” raserna som egentligen bara är varianter av de tidigare raserna, som bland annat Highmountain Tauren, Void Elves och Dark Iron Dwarves. Finns att förboka nu och kommer i två versioner; Standard Edition och Digital Deluxe Edition.  Som alltid, väljer ni Deluxe Edition så får man mounts, skins och lite godsaker till andra Blizzard-spel.

Källa

Multiplayer till Gravel –

Bilspelet Gravel som släpptes i slutet av februari får ett nytt läge. Nu har Milestone släppt en trailer som visar lite nya multiplayerlägen som är på ingång till spelet. Två lägen dom visade upp är King of the Hill och Capture the Flag, där vi ska kunna utmana 7 andra spelare.  Gravel finns tillgängligt nu till PC, PlayStation 4 och Xbox One.

Vampyr får snart release-

Den 5 Juni kommer Vampyr släppas till PC, PlayStation 4 och Xbox One. Dontnod bjuder oss som inte orkar vänta tills dess på en Story Trailer. Med det som visas här så verkar spelet vara mycket mer historiedrivet än vad som befarats tidigare. 

Spindelmannen från Insomniac Games i höst-

Insomniac Games, outtalade mästare på plattformsspel. Med hits som Ratchet och Clank och Sunset Overdrive ger Insomniac oss en trailer om hur deras Spiderman spel ser ut. Ryktena som gick att vi skulle få sätta tänderna i detta Q2 2018 kan vi nu kasta bort. Släppdatum är satt och det blir 7 September. Det kommer komma en Collectors Edition med en fin staty för den som vill ha. Spelet kommer släppas till PlayStation 4.

Kratos tillbaka med ny Son –

Snart! God of War kommer till PlayStation 4 den 20 April och är ni som jag och kan knappt stå ut i två veckor till. Jag kan glädja er med att PlayStation Underground släppt flera videor gällande God of War och här är den senaste. Lite mer combat och lite mer av allt. Håll också ögonen öppna på Ctrlaltelite då vår videorecension kommer vecka 16.

Högt flygande planer om slakt –

Jätte-orcmördarspelet; Extinction har släppts till PC, PlayStation4 och Xbox One. Spelets upplägg kan närmast liknas vid Attack on titan fast med jättestora Orcer. Du spelar som en Sentinel vars uppgift är att skydda befolkningen i ett land från diverse faror, däribland stora orcer. Till ditt förfogande har du superslipade svärd och en hookshot liknande förmåga som ger dig möjlighet att flyga omkring.

Dags att damma av rymdäventyraren Destiny 2? –

Nästa Destiny 2 expansion kommer heta Warmind och släppas den 8 Maj. Sedan releasen av Destiny 2 så har Bungie jobbat hårt med att hålla kvar sin spelarbas, vilket inte gått så bra utifrån diverse tvivelaktiga beslut från deras sida. Men den 8 Maj verkar det vara dags att väcka sin Ghost och ladda om sin exotiska bössa. Expansionen som kallas Warmind hintar om att story fokus förmodligen kommer läggas på Rasputin eller kanske Charlemagne som det hintats lite om. Den 24 April kommer Bungie hålla presskonferens där vi förhoppningsvis får se mer om vad som skall komma.

Råttor, råttor överallt –

Vermintide 2 säljer som smör i solsken. Över en miljon sålda exemplar på PC. Svenska Fatshark har skapat en succé med sin uppföljare till det mediokra Vermintide. Spelet sätter dig i rollen som en utav Warhammers hjältekaraktärer och målet är att slakta skaven, råttfolket som gått ihop med rasen Chaos. När det släpps till konsol återstår att se.