Hellblade till fler plattformar –

Hellblade Senuas Sacrifice släpps till Xbox One. Detta meddelar Dominic Matthews från Ninja Theory. Spelet kommer få stöd HDR och samt utökade möjligheter för Xbox One X spelare att skräddarsy sin upplevelse. Spelare kommer ges möjlighet att välja från tre olika lägen; Förbättrad Grafik, vilket ger högre kvalité i grafiken och extra effekter. Högre fps, vilket kommer dra ner grafiken lite men kunna ge en 60 fps upplevelse samt ett läge som renderar spelet i 4k med dynamisk upplösning. Hellblade; Senuas Sacrifice släpps 11/4

Källa

Veckans spelsläpp –

I veckan släpptes det efterlängtade Far Cry 5 till Xbox One, PS4 och PC. Far Cry 5 har hunnits hyllas som ett av de bästa i serien. Vi på Ctrlaltelite är inte sämre och tycker det är fantastiskt, vår recension av det kommer inom kort. Bonusklipp för den som vill klara spelet på under 10 minuter:

Mer Star Wars?  – 

Några flitiga på Internet har lyckats finna platsannonser utannonserade av EA. Annonserna specificerade att EA söker ”lead online engineer to deliver online features for a Star Wars open world project”. Kan det betyda att EA bestämt sig för att fortsätta utveckling av det tidigare nedlagda projektet som Visceral games höll på att utveckla innan de lades ner?

Källa

PoE II uppskjutet – 

Härom veckan meddelade Obsidian att lanseringen av uppföljaren till Pillars of Eternity, med namnet Pillars of Eternity II: Deadfire blir uppskjutet, från 3 April till 8 Maj. Anledningen till detta är enligt Obsidian att de behöver ett par extra veckor att polera och finjustera spelet. Som plåster på såren så släpper Obsidian en ny trailer, som visar nya miljöer och andra funktioner som inte visats tidigare.

Källa 

Player unknown patch – 

Vinn kycklingmiddag med stil! Det omåttligt populära PUBG får lite kosmetiska nyheter med den nya patchen. Fortfarande i testservrar men när det går live gäller detta PC spelare i första hand.

Källa

Blockera otrevliga i Overwatch  – 

Enligt en video som släppts från PlayOverwatch diskuterar Jeff Kaplan från Overwatch teamet om att införa en funktion de kallar ”Avoid as Teammate.” Förmodligen har alla som spelat ett spel Online möt folk som inte är så trevliga och som endast haft som mål att sprida galla över chatten eller helt öppet förstört din eller dina kamraters spelupplevelse. Blizzard vill att Overwatch ska vara ett roligt spel för alla spelare och kommer lägga till en funktion som låter dig aktivt undvika folk som du inte vill spela med. Den funktionen kommer att kallas Avoid as Teammate och du kommer ges möjligheten att blocka just den spelaren i upp till en vecka. Under denna vecka så kommer du inte kunna matchas ihop med spelaren i fråga. Efter att veckan löpt ut så kommer möjligheten till att förlänga blockeringen finnas. Dock så kan man bara blocka två personer åt gången. Denna funktion kommer vara tillgänglig för alla inom en snar framtid.

Billigare Sony VR – 

Sony sänker priserna på Playstation VR bundle i USA, det nya priset kommer vara $299, vilket är en sänkning med 100 dollar från det tidigare priset $399. Det har redan börjat märkas i de svenska butikerna där vi fått se en sjunkande prisbild de senaste dagarna. Från 4490:- ner till 3290:- .

Källa Sony Press release

I höst släpps nya Dragon Quest XI på konsol och PC  – 

En teaser webbsida har dykt upp för Dragon Quest 11. Denna sida har någon översatt från Japanska och infon som avslöjar att det elfte spelet i serien som släpptes i Japan förra sommaren snart dyker upp i både Europa och USA. Dragon Quest 11 släpps den 4 september. Dock kommer det enbart släppas till PlayStation 4 och PC. 3DS spelarna får inte ta del av spelet denna gång.

Länk till sidan

 

4K och HDR demonslakt i DOOM- 

I veckan kom det upp en artikel på Bethesdas hemsida. I denna kan vi läsa om att det nu går det att ladda ner nya patchen till DOOM. Denna patch kommer ge PlayStation 4 Pro och Xbox One X spelaren möjlighet att slakta demoner i underbar 4k upplösning.

Källa

 

Mer No man’s sky – 

Sean Murray från Hello Games har via ett pressmeddelande på Microsofts hemsida låtit meddela att No Mans Sky kommer släppas till Xbox One i sommar. No Mans Sky Next som Hello Games valt att kalla den versionen kommer erbjuda spelaren stöd för 4K, HDR och mer..

Källa

 

Dinosaurier i överflöd – 

Frontier Development visade upp en ny trailer för deras kommande spel Jurassic World: Evolution samt att vi har fått ett släppdatum. Jurassic World: Evolution kommer släppas 12 Juni, vilket är fyra dagar efter att Jurassic World – Fallen Kingdom gått upp på bio (sammanträffande?)

Källa

 

Gratis är gott – 

Nya spel i gratisbiblioteket för både PS Plus och Xbox One annonserades. PlayStation 4 spelarna får Mad Max och Trackmania 3 i April. Xbox One får The Witness 1 April och Assassin’s Creed: Syndicate, Cars och Dead Space 2 den 16 April.