I Snow kan du inte bara spela med andra utan i flerspelarläget har du har också möjlighet att välja ”your weapon of choice” så att säga. Kanske tycker du att Snowboard är så sjukt mycket 2014 och skidor är så mycket mer 2018. Då finns det massor av lagg för dig att testa. Och om inget av detta verkar vara din mugg choklad så finns det ett antal tuffa skotrar att bemästra.

Snow är ett spel som för mig fångar skidåkandet på ett perfekt sätt. Jag har aldrig varit mycket för spelen där det regnar in poäng och en massa grafiskt lullull mitt på bildskärmen. Detta är ett spel för skidälskare och människor som gillar hela upplevelsen av att befinna sig mitt i fjällen.

Det bjuds på vackra vyer och underbart manchester pistade backar som off pist åkning. Poängen du samlar på dig känns inte som den betyder något under åkningen då den är mer en markör för hur bra det går eller hur mycket bättre du satte hoppet denna gången. Det mesta i spelet fungerar mer en skön avslappnande stund med noga vald musik och massor av backar att utforska.

Att kunna köpa stavar, vantar, mössor, googles och pjäxor är bara ett måste för man vill ju inte se ut som Stig-Helmer i backen. Rätt stil är A och O och som tur är finns det massor att välja mellan. Många favoritmärken finns med dock hoppas jag dom petar in en ännu större uppsjö av prylar. Inte för att det gör så mycket men det bidrar till hel upplevelsens då det är en ganska stor del av hela grejen med just vintersport.

Spelet är skapat av indie studion: Poppermost Productions som använder sig av Cryengine vilket jag anser vara ett av de bästa valen de kan göra. Vilken annan motor skapar möjligheten att göra just dessa vackra miljöer om inte just Cryengine. Snow finns på Steam så det är bara att klä dig varm och ladda hem det.

Snow är fortfarande i Early Acess/Betastadiet så räkna med att en hel del kommer ändras, men det är ingen anledning att missa denna titel som för mig är grymt skoj att följa med under dess utveckling.

Mer info om SNOW

Hemsida
SNOW till Steam
SNOW till PlayStation 4