Nintendo Switch bjöd på ett nytt Zelda-spel som var fantastiskt
enligt många inom både spelpress och gamers hemma i sofforna. Mass Effect Andromeda var, trots otroligt mycket smutskastning, ett spel med en bra story men som inte nådde riktigt hela vägen fram. PC-spelare fick ta del av Divinity II: Original Sin där vi andra med konsoler ivrigt inväntar ett releasedatum. Det blev några remakes och remasters av äldre titlar då vi fick återuppleva Final Fantasy XII i en komplett utgåva med allt innehåll från den japanska versionen tillsammans med visuella förbättringar. Även Kingdom Hearts släpptes med mer eller mindre alla delar förutom det vi alla väntar på: del 3. Nästa år kan vi räkna med massor av bra RPG-titlar. Trots försening kommer Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, vilket sannerligen kommer att leverera ett fantastiskt äventyr! Det mycket älskade Secret of Mana till Super Nintendo kommer i HD remake form redan den 15 februari nästa år (vi hoppas att Square Enix patchar in online co-op samt att rösterna även går att ha på japanska). Andra titlar att se fram emot i RPG-universumet: Vampyr, Anthem, The Swords of Ditto, IndivisibleDarksider III, Greedfall och förhoppningsvis World of Warcraft: Battle for Azeroth för att nämna några.