Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Med ett överraskningsbesök av Shigeru Miyamoto själv berättar Ubisoft om sin senaste storsatsning tillsammans med Nintendo. Det ser ut att bli ett turbaserat och taktiskt humorspel med anor från Xcom. Spelet är exklusivt för Nintendo Switch och man kommer att möta familjära Mario-karaktärer. Tillsammans med Mario kommer Rabbids att bekämpa andra onda Rabbids. Du kommer att kunna använda kombinationer för att optimera din skada och du kan även förstöra hinder som dina fiender gömmer sig bakom. Genom att levla upp dina karaktärer och ge dem nya vapen kan du ändra stridens riktning till din fördel.

Pepp: Mario och Rabbids är alltid uppskattat. Det kan bli ett populärt inslag hos den yngre publiken!

Depp: Det var ett samarbete ingen förväntade sig … eller önskade. Det är inget jag kommer att spela.

 

Assassin’s Creed: Origins

Ubisoft påstår sig ha gjort en renovering av spelet och dyker tillbaka till lönnmördarnas början. Platsen är forntida Egypten. Förutom dina fiender verkar du få möta ett vildsint djurliv inklusive bland annat lejon, krokodiler och hyenor. Du får även tillgång till riddjur och i trailern visar de upp både hästar och kameler att bestiga. Trailern visar även att man kan klättra i berg och slåss med sköld, svärd och spjut. Du får även med dig en falkkompis som förmodligen kommer att fungera som en kikare åt dig som taggar fienderna.

Pepp: Jag har älskat serien sedan det allra första spelet. Peppen är lika stor som vid alla tidigare släpp, dvs. total!

Depp: De har tagit bort skeppen som var ett omtyckt inslag i Black Flag, men det är förvisso ett logiskt beslut.

 

The Crew 2

Vi får se racingbilar, crossmotorcyklar, båtar, buggys och flygplan susa fram i olika landskap: städer, öknar, racingbanor och bland berg. Fordonen ska kunna gå att uppgradera och förändra efter tycke och smak. Använd rätt fordon till rätt miljö och slå ut ditt motstånd i snabba race.

Pepp: Stor variation i fordon och miljöer. Grafiken verkar vara välpolerad.

Depp: Hur mycket variation kommer det att ha gentemot andra racingspel?

 

South Park: The Fractured but Whole

Tre år efter South Park: The Stick of Truth kommer nu Ubisoft med en efterlängtad uppföljare. Istället för de magiska krafter á la Sagan om ringen följer vi grabbarna när de leker sina superhjälte alter egon. Trailern avslöjar precis så mycket grovt språk som man kan förvänta sig och spelet förblir turbaserat och tvådimensionellt.

Pepp: Första spelet var en riktig hit och spelades med konstanta skrattkramper. Det skulle inte förvåna mig om uppföljaren överträffar föregångaren.

Depp: Så länge spelet inte blir en återvunnen version av den tidigare titeln finns det inga negativa tankar om spelet.

 

Transference

Trailern ger oss inte mycket information. Istället ser man Elijah Wood berätta om att de, under 90-talet, lyckades skapa en teknik som sparar människors medvetanden. I ett senare klipp ser vi tre personer med ett VR-headset uppleva dessa medvetanden. Videon ger en obehaglig känsla och trots att förespråkaren berättar att upplevelsen är helt säker gör det att jag känner som raka motsatsen. Förvänta er ett skräckspel i VR.

Pepp: VR är tufft och det borde släppas fler titlar som stödjer det. Om spelet nu är i VR kan det bli bra.

Depp: Förmodligen kommer det endast att släppas på VR.

 

Skull & Bones

Vi bjuds även på ett piratspel som tar allt bra från Assassin’s Creed: Black Flag och uppgraderar det. Under konferensen visar de ett spelläge de kallar för Loot Hunt, ett 5v5-läge där man ska samla loot och förhindra andra lag att ta det. I slutet av matchen jagas man av piratjägare som riktar in sig på den spelare som har mest loot och det gäller att rymma från dessa för att kunna vinna matchen. Spelet förlitar sig mycket på vindens riktning, något man kan se på sin minimap. Man erbjuds även tre skepp som förlitar sig på antingen närstrid, kanonkraft eller avståndsvapen. För att kunna reparera sitt skepp krävs det att man bordar andra spelares båtar och ta över den. Som en liten knorr får vi även se en glimt av Kraken.

Pepp: De tog skeppen från oss i AC: Origins och gav oss helt spel med det.

Depp: Det är AC: Black Flag utan 90% av innehållet.

 

Just Dance 2018

Vi bjuds på dans till låtar som vi endast kan spekulera finns med i det kommande Just Dance. Ingen ytterligare information ges.

Pepp: Kanske bättre motion control?

Depp: Jag gillar inte att dansa.

 

South Park: Phone Destroyer

Du kan spela en lättare version av Ubisofts South Park-spel i din mobil senare i år. Här spelar du istället som cowboys, indianer, pirater, riddare, prinsessos, barder, korpojkar, änglar eller cock magicians, för att nämna några. Spelet kommer även vara turbaserat och tvådimensionellt. 

Pepp: Det kommer att vara en billigare eller gratis version av Fractured but whole, vilket är bra om man saknar sin dagliga dos av pruttskämt – vilket man gör.

Depp: Kommer det att vara ett överflödigt spel?

 

Starlink: Battle for Atlas

Bygg dina egna rymdskepp, antingen i digitalt eller i fysiskt format. Skeppen du äger kan du docka i din handkontroll, typ som Skylanders. Trailern visar hur man dockar skeppet i din Switch-kontroll och i din Xbox One-kontroll, spelet är dock även tillgängligt till PS4 men visade ingen kompabilitet med skeppet i sin trailer. Du får slåss mot aliens, stora som små, i ditt skepp med elementala vapen. De lovar en stor frihet i spelet och det ser ut att vara lite vad No Man’s Sky borde ha varit.

 

Pepp: Är det No Man’s Sky done right? Jag hoppas verkligen det!

Depp: Fysiska modeller av ditt skepp? Vet ni inte hur ofta jag byter skepp i såna här spel?

 

Steep Expansion

Inför OS 2018 släpper Steep en expansion i dessa anda. Du får tillgång till flera olika vintersporter såsom slalom, utförsåkning, downhill snowboarding och halfpipes.

Pepp: Mer ställen att visa upp sina jättecoola tricks.

Depp: Beroende på vad det kostar så kan det vara en dålig mjölkning av spelet.

 

Far Cry 5

Spelet utspelar sig i Hope county, Montana. En stad som har tagits över av en fanatisk kult. Med avstängda vägar och dålig mobilmottagning finns det bara ett sätt att agera: mörda varenda en av dem. Till din hjälp har du tillsynes tre datorstyrda medhjälpare, varav en är hunden Boomer. Dessa beordrar du hur du vill att de agerar. Det går även att spela hela spelet i co-op!

Pepp: Far Cry har varit bra till och från, men spelet verkar bli riktigt bra. Speciellt med co-op!

Depp: Det blir svårt att överträffa skurken i Far Cry 3. För min del var det den största motivationen i spelet.

Beyond Good and Evil 2

Nästan 15 år efter att första spelet släpptes har Ubisoft äntligen annonserat ut uppföljaren – eller egentligen är det en föregångare, då spelet utspelar sig innan Jade föddes. I trailern ser vi en apa med ett mindre fint ordförråd som lurar en maffiagris. Apan besitter en robotarm med en grappling hook som han använder för att fly ut i en stad med trasiga ruiner, hårt trafikerad av flygande fordon. Tillsammans med en kvinna (en mänsklig sådan) flyr de till sitt rymdskepp där de tillsammans ska finna en plats för ”att finna frid”. Ubisoft nämner även snabbt att det ska gå att spela spelet med sina vänner.

Pepp: Beyond Good and Evil är ett spel av kultstatus. Jag tror att många, inklusive mig själv, är väldigt peppade inför spelet!

Depp: Don’t you mess this up, Ubisoft!