Uncharted: The Lost Legacy

Efter ett mäktigt intro där fem personer sitter på scen och spelar musik samtidigt som ett vattenfall som bildar symboler bakom dem uppenbarar sig, bjuds vi sedan på trailern till Uncharted: The Lost Legacy och dess senaste del berättat av en kvinnlig röst. Första Uncharted-spelet där vi får spela som en kvinnlig person på jakt efter en till synes kraftfull artefakt.

Pepp: Onekligen intressant med kvinnliga huvudkarkatärer

Depp: Uncharted 4 all over again?Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds

En ny stam uppenbarar sig i en vintermiljö. Det nya hotet befinner sig inuti en till synes väldigt aktiv vulkan och verkar fånga tag i atmosfären som huvudspelet redan skapat. Aloy är fortfarande fanbärare för spelet och jag blir mer och mer intresserad av vad som finns i det aktiva berget men det är ingenting som avslöjas i trailern.

Pepp: Mystiskt och engagerande, jag vill se vad som finns på/inuti NU!

Depp: Verkar vara samma typer av robotdinosaurier igen?Days Gone

En person som kör iväg på en motorcykel efter att ha fått reda på att en vän till honom tydligen blivit tillfångatagen. Jagad av en varg på den något övergivna vägen uppenbarar sig två stycken tjuvar spelaren kastas in i ett Quick-time event. Spelet verkar innefatta en del trevliga egenskaper hos karaktären, så som möjligheten att snappa upp spår i marken och använda sig av omgivningen för att besegra eller överlista motståndarna. 

Pepp: Hoppas på att omgivningen är väldigt fri för spelaren att nyttja och att det går att lösa problem på flera olika sätt

Depp: Zombies…Monster Hunter World

Capcom bjuder på ett nytt spel i Mosnter Hunter-serien där du som spelare verkar kunna både simma under vatten i grottor, klättra i berg och träd och utforska lite som du själv vill med en viss humor inblandad (Sättet som karaktären springer eller olika uttryck som karaktären gör. Det verkar som att det finns flera olika sätt att ta sig förbi olika fiender och hinder genom att exempelvis springa ifrån dem, gömma sig eller helt enkelt gå heads on och försöka ta död på dem.

Pepp: Komiken, estetiken och de galet utformade monster av olika slag peppar igång mig rejält!

Depp: Något för knasiga animationer när huvudkaraktären springer!Shadow of the Colossus

En mörk och dyster miljö, gigantiska monster och en mycket speciell känsla bjuds det på när vi får ta del av Shadow of the Colossus. 

Pepp: Stora stenmonster mot lilla, lilla mig… EPISKT!

Depp: Är det en remake? Remaster? Återanvändande av gamla bossar?Marvel VS Capcom Infinite

Ett nytt fightingspel ifrån Capcom med karaktärer ifrån Marvel och Capcom-universumet. Vi pratar Megaman, Zero, Ryu, Chun-li och många fler. I Trailern avslöjas det att ett demo till spelet finns ute från och med idag, så det är bara att ladda ned och börja spela!

Pepp: Många intressanta karaktärer att använda!

Depp: Finns det inte tillräckligt många olika fightingspel?Call of Duty: WWII

Till ljudet av kulor som viner, flyglarm som tjuter presenteras diverse olika historiska platser ifrån andra världskriget så som Normandy. Den episka musiken sätter prägeln på en mäktig trailer som visar gameplay ifrån det nya Call of Duty: WWII som utvecklas av Sledgehammer Games.

Pepp: Intressant nystart av konceptet ”Andra världskriget”.

Depp: Förutom grafiken så känns det mesta igenPlaystation VR

Det visas upp en del VR-spel med korta filmsekvenser så se och njut!

Elder Scrolls: Skyrim VR

Det bjuds på en trailer där Elder Scrolls Skyrim visas upp i VR. Att återuppleva spelet ännu en gång med dess mäktiga miljöer och episka musik inbringar jubel ifrån publiken som är på plats. 

Pepp: Episk atmosfär och spel!

Depp: Varför inte göra VR av Elder Scrolls Online istället, lite mer modernt?

Starchild

Rymdutforskning när den verkar vara som mest inbjudande. Beläget på en sandig planet som tillsynes påminner om planeten Mars landar en kvinnlig karaktär och tas ned under marken till en hemlig robotfabrik och verkar ha en jätterobot som sin beskyddare.

Pepp: Estetisk kärlek

Depp: Vi får inte se riktigt hur VR används i spelet

The Inpatient

Jazzig musik tillsammans med en något på tok för lugn äldre herre gör att känslan blir rätt jobbig.

Pepp: Äntligen ett riktigt påfrestande och psykologisk skräck där du som spelare verkar vara i underläge

Depp: Något intetsägande trailer, hur spelas spelet?

Monster of the Deep – Final Fantasy 15

Fiska, fiska och fiska. Ett spel dedikerat till att fiska stora monster i havet eller sjön, i VR förstås. Som vi har längtat!

Pepp: Bästa fiskespelet sedan Bass Fishing på Dreamcast, och med Final Fantay karaktärer!

Depp: Why, oh god why…

Bravo Team

Pang pang-spel i VR som utspelar sig på en marknad. Verkar vara en typ av Railshooter där spelaren siktar med geväret och tar död på andra soldater.

Moss

Ta dig an rollen som en modig liten mus som slåss mot alla möjliga hemskheter, däribland insekter.

Pepp: Ett plattformsspel i VR?!

Depp: Ser föråldrat ut.God of War

Ro, ro, ro din båt. Kratos är tillbaka i ett nytt God of War! Den här gången har han en liten pojke med sig som sägs ha en förbannelse hängandes över sig. Pojkens roll som Sidekick hjälper till vid diverse fighter och har enligt trailern tillgång till en pilbåge. Spelet verkar ta vara på det som serien är känd för. Stora bossar och fiender, mäktiga scener och mycket blod, samt den något charmiga humorn som serien innehar.

Pepp: Äntligen! Kratos är tillbaka, enough said!

Depp: Har vi sett konceptet förut? Är det lite same, same?Detroit: Become Human

Detroit City in the future, två karaktärer klättrar upp ur kloaken och springer genom en futuristisk stad. Människan har blivit en handelsvara och du som spelare verkar besitta flera olika egenskaper genom tekniska prylar. Bland annat verkar det gå att stänga av larm, väcka människor till liv, klara av uppdrag på flera olika sätt  och det är du som bestämmer hur de ska göras. Mycket utforskning med möjlighet att klättra på byggnader, återställa människans grundvärde till ett fritt liv och förstöra för det stora ”Big-brother”-samhället.

Pepp: Intressant koncept som kan bli hur bra som helst!

Depp: Kändes något stelt, visserligen handlar det om Androider, men ändå.Destiny 2

Welcome to a world without light. Destiny 2 visas upp i en kortare storytrailer. Stora monstelriknande bestar i Exo-suits tar död på människor i ett försök att utrota människan som art i universumet. Det kommer skapas nya hjältar och legender. För alla som kommer spela Destiny 2 på Playstation 4, grattis, ni får nämligen tillgång till exklusiv utrustning, ett exklusivt vapen och en helt egen ”strike”. Om detta är en tidsexklusivitet vet vi dock inte.

Pepp: En värdig uppföljare till en redan grym föregångare, det är vad jag hoppas på!

Depp: Vart är allt innehåll vi skulle få se? Var det de exklusiva föremålen för PS4-ägare vi väntat på?Marvels Spiderman

Spindelmannen uppenbarar sig i en stor stad. Konceptet påminner en hel del om det som gjordes med Batman-spelen när man gjorde de mer vuxet. Kanske är det här Spindelmannens revansch efter majoriteten mediokra spel. Av det som visas i trailern så kommer vi bjudas på en hel del action i form av smygmoment och fighter med motståndare. Kanske är det även i en något öppen värld med tanke på mini-kartan som syns i bild. I jakten på helikoptern i trailern bjuder Spindelmannen på en imponerande parkour-skill som blandas med quicktime-events där du som spelare uppmanas att trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle.

Pepp: Ska Spiderman äntligen få ett rättfärdigat spel som nyttjar hjältens potential

Depp: Mycket Quicktime-events.

Pepp: Det är en mycket intressant lineup av spel som Sony lagt upp för sin Playstation 4. Det som överraskar mig absolut mest av allt är Shadow of the Colossus och Spiderman. Jag är en av de få spelare som ej fått uppleva Shadow of the colossus tidigare då jag bara ägt ett PSone och PS4, så det är jag riktigt peppad inför. Samma sak gäller det nya Spiderman-spelet. Visserligen fick vi se väldigt mycket quicktime-events men det påminner en del av det som gjorts med Batman-spelen, nämligen gjort de lite mer vuxet. 

Depp: Mycket trailers för att ”visa upp” att de arbetar mycket men förväntningarna på att Destiny 2 skulle visas upp mer, men visar en kort trailer för dess ”story” duger inte för mig. Sony har haft den mäktigaste scenen av dem alla hittills (Vad ska Nintendo visa?) men utnyttjar inte scenen eller potentialen att bjuda publiken på det där alldeles extra. Mycket trailers, men inte så mycket gameplay som exempelvis Marvel vs Capcom, kunde de inte kört en live-match på plats?