Enligt statistiken har Sony haft möjlighet att visa upp än mer positiv sådan jämfört med Microsoft när det kommer till den nuvarande generationens konsoler. Sony lanserade Playstation 4 Pro i slutet av förra året och Microsoft förväntades samtidigt att presentera sitt senaste projekt, kallat ”Project Scorpio”, som svar. Så blev det inte. Det är stor press på Microsoft att leverera idag.

Xbox One X
Presskonferensen skjuter av vid starten med att visa ”Project Scorpio” i sin helhet som spelkonsolen Xbox One X. Det är marknadens kraftfullaste sådan med 6 teraflops datorkraft, 2.3 Ghz CPU, 12GB DDR5 RAM bara för att nämna några saker. Alla tidigare accessoarer kommer vara fullt kompatibla ifrån Xbox One till Xbox One X redan från lanseringen. Den nya konsolen i familjen kommer även ”skala upp grafiken” samt erbjuda snabbare laddningstider på tidigare Xbox One-spel. Vissa spel, bland annat Final Fantasy 15 och Resident Evil 7 kommer lansera 4K-uppdateringar vid lanseringen av Xbox One X som sker den 7 November i år till priset av 499$ (Ca 4000 kr)
Pepp: Konsol-exklusiva spel
Depp: Bara en uppgradering av denna generations spelkonsol.Crackdown 3
Trailern börjar med att Terry Crews ger ett motiverande tal i, en vad det ser ut som, öppen värld. Du tar dig an rollen som en supersoldat där omgivningen är fullständigt förstörbar. Ser ut som det gjorde när det annonserades 2015 på Gamescon. Release 7/11-2017Forza Motorsport 7
Visar upp racing i olika miljöer såsom öken, skog, stad och regniga banor. Olika sorters bilar, allt från vanliga till superbilar. Visar upp nya Porsche 2018 911 GT2RS. Vi får se hur Porsche för sig på racerbanan. Dynamiskt väder. Release 3/10-2017Metro Exodus
Världspremiär. Del tre i Metro sagan. Du är en soldat i en postapokalyptisk värld. I trailern får vi möta muterade jätteråttor och andra muterade djur. Verkar bli en öppen värld. Utspelar sig fortfarande i ett förfallet Ryssland.Assassin’s creed Origins
Världspremiär. Ska vara en prequel till alla andra Assassin’s Creed spel, utspelar sig i Egypten. Du får se hur huvudpersonen glider ner för pyramider och slåss i en Gladiatorarena. Får även se en spelsekvens där huvudpersonen ska smyga in i sin hemstad Siwa för att döda en elaking. Verkar vara starka RPG element. Du kan styra djur för att exempelvis spana på fienden. Återigen frihet att tackla uppdrag på ditt vis. Loot system med olika färger på utrustningen (Destiny stil). Release 27/10-2017PlayerUnknowns Battlegrounds
Online multiplayer spel. Påminner starkt om DayZ utan zombies.Postapokalyptisk värld där spelare möter spelare i ett Battle Royale-liknande spel. Release sent 2017Deep rock Galactic
Ge dig av på äventyr. Du klär dig i rollen av en rymddvärg. Slåss, gräv och utforska grottsystem. Co-op 1-4 spelare. I trailern visas hur det utforskas. Polygon grafik som påminner om Starfox 64.Black Desert
Konsolversionen av Black Desert som för drygt ett år sedan lanserades på PC.The Last Night
Stad i kaos, starka Blade Runner influenser. Pixlad grafik. Pussel och utforskar spel. Utvecklaren kallar själv stilen post-cyberpunk. Release 2018.The Artful escape
Plattform med en gitarr. 2D. Från början ett kickstarter projekt som sjönk i sank. Handlar om en man som använder sig av musik för att ta sig igenom världen.State of Decay 2
Uppföljaren till populära State of Decay. Postapokalyps. Zombie. Fyra spelare co-op. Mer byggande. Verkar kunna få val om du ska rädda medspelare. Blodigt.The Darwin Project
Tecknad grafik. Arena spel. Online. Behaglig och färggran grafik i samma tecknade stil som Team Fortress.Sea of thieves
Piratspel med mycket humor. Skapat av Rare. Behaglig grafik, ser cellshade ut. I trailern är det en röst som berättar hur du är i en värld med vänner online. Letar skatter. Utforskar. Visas även combat där spelaren skjuter några skelett och en strid mellan piratskepp.Tacoma
Rymdspel. Vi får endast se ett klipp där det visas hologram av personer på rymdbasen.
Release 2/8-2017.Super Luckys Tale
Världspremiär. Vi får se en räv som jagar en fjäril. Är ett Plattformsäventyr i 3D. Spelaren ska samla mynt i en färgglad värld.Cuphead
Platformsspelet som ser ut att vara gjord på 30-talet. Spela antingen i singel player eller online co-op. Release 29 septemberAshen
Sorgset. Mörkt. Med underliga och övernaturliga varelser. Ett Action-RPG med passiv multiplayer. Spelaren själv väljer om man vill interagera med andra spelare.Ori and the Will of the Wisps
Uppföljare till succén Ori and the blind forrest som släpptes 2015. Live piano musik spelas när trailern visas. Ser ut att bli en mörk historia. Äventyrspussel spel i 2D.Life is Strange: Before the Storm
Life is strange: Before the storm. EP 1-3. Första episoden släpps senare i sommar. Prequel till Life is strange. Förhopningsvis får vi följa Max när hon upptäcker sina krafter. Klassikt peka och klicka äventyr. Release 31/7-2017Middle Earth: Shadow of War
Större och snyggare än det tidigare spelet i serien där man valt att använda samma sorts levling-system på fienderna.
I trailern visas hur spelaren samlar ihop en arme för att anfalla en borg. Större öppen värld än sin föregångare. Visas även hur spelaren ska använda vissa strategiska element inför ett anfall. Release 10/10-2017Anthem
Senaste från Bioware. Öppen värld. Online Co-op. Gameplay trailer. Du får se karaktären starta i en stad. Karaktären kallas Freelancer. Får även se förberedelserna inför ett uppdrag där spelaren kliver i en Exo suit, kallade Javelins. Dessa Javelins ger spelaren övermänskliga krafter. Verkar vara ett RPG system med leveling. Spelaren ska kunna bygga om sin javelin. Ett tag in i trailern får vi se skottlossning mot småtroll kallad Scars. 4 spelare online.Minecraft
Crossplatformplay med alla enheter som har Minecraft senare i sommar. I höst kommer en 4k uppdatering som visar en ny look kallad Super Duper. Det betyder att allt blir mer detaljerat men fortsatt Minecraft pixlat.


Xbox original spel kommer läggas till i Xbox biblioteket. Börjar med Crimson skies senare i år.

Pepp: Microsoft visade verkligen upp en gedigen framtid för Xbox One X. Stora exklusiva titlar.

Depp: Vi som föredrar playstation då? Vart är HALO?