E3 2017 har precis dragit igång och hela mässan startar med Electronic Arts presskonferens. Mässan är utvecklarnas chans att få visa upp sig, bygga upp hypen kring sina kommande spel och framför allt låta oss spelare och journalister sitta helspänd på vad som komma skall. Här nedan följer en sammanfattning kring vad vi fick se under mässans första presskonferens.

Battlefield 1: In the Name of the Tsar

För att utöka spelet ytterligare kommer EA att släppa en expansion i september vid namn ”In the name of the tsaar”. Detta inkluderar åtta nya kartor tillsammans med nya vapen och fordon. Det kommer även att finnas nattläge på kartorna för att göra dessa mer visuellt utmanande för spelarna. 

Pepp: Battlefield 1 är ett superbt spel, både grafiskt som spelmässigt. Att det släpps nytt innehåll gör spelet dynamiskt och jag kommer att börja spela det igen.

Depp: Det lär säkert komma en nätt liten summa som kan komma att avgöra om det är värt det eller inte.

 

 

Need for Speed: Payback

Vi får möta tre spelbara karaktärer som har som uppdrag att ta ner kartellen The House. Spelet fokuserar mycket mer på att förändra dina bilar och du får möjlighet att börja med en riktig skrotbil som du sedan renoverar upp till en riktig racerbil i slutändan. EA säger att spelet inte längre handlar om att vara först över mållinjen utan vill istället göra spelet till något mer av ”action racing”.

Pepp: Yes! Mer action i NFS, tack! 

Depp: GTA V utan det roliga i GTA?

 

A Way Out

Josef Fares, känd från filmer men också från Brothers – A tale of two sons, har varit med och skapat A Way Out. Detta är ett unikt spel som är helt baserat på couch co-op. Det är alltså helt drivet av att du och en kompis spelar det här spelet i splitscreen. Spelet är väldigt storydriven och handlar om att ni ska ta er ut ur fängelset ni sitter i för att hämnas någons död. 

Pepp: Jag saknar couch co-op så att det skriker om det. Med det kritikerrosade Brothers har Fares visat sin talang i att skapa rörande berättelser och spelet verkar bli bra!

Depp: Jag har inte några vänner att spela spelet med.

 

NBA Live 18

Genom att släppa en gratis demo i augusti hoppas EA på att locka spelare till NBA Live 18. Man kommer att få utökad möjlighet till att styra sin spelares dribbling med sina thumbsticks och man kan spela i en egen kampanj eller online. Välj hur du vill spela: på gatan eller på planen. Levla upp dina skills och förtjäna nya kläder för att göra din spelare din egen.

Pepp: Om man verkligen kan dribbla som de beskriver det så verkar det som ett stort steg i rätt riktning.

Depp: Behöver vi verkligen nya sportspel varje år?

 

Star Wars Battlefront 2

EA har lyssnat på sina fans! Ett storyläge har nu implementerats i det nya Battlefront. Vi möter såväl gamla som nya karaktärer från alla tre generationer av filmerna. EA lovar även tre gånger så mycket mer innehåll. Spelet kommer att utspelas mellan Return of the Jedi och A New Hope och är en helt originell story. Spelarna får även olika klasser som de kan ändra hur de vill för att få en så unik karaktär som möjligt. Du kommer även att kunna spela som droids, stormtroopers och kloner inklusive de vanliga karaktärerna. Utöver detta får spelet även splitscreen co-op. 

Pepp: Battlefront-fans har mycket att se fram emot. Det verkar som att alla saker som fansen saknade har nu kommit i spelets uppföljare.

Depp: Kommer de nya förändringarna att vara allt som fansen har önskat eller finns det fortfarande hål i spelet?

 

FIFA 18

Med motion capture från Ronaldo själv har EA försökt att få spelarna att verka mer levande med sina signaturfintar. Du iklär dig återigen skorna av Alex Hunter och tar dig an din dröm som fotbollsspelare. FIFA 18 har satsat mer på verklighetstroget spel den här gången verkar det som.

Pepp: De har satsat på atmosfär, rörelser och inlevelse. Spelet ser riktigt bra ut.

Depp: Jag är nörd och bryr mig därför inte om sport, inte ens i spelformat. Hur många förändringar måste man göra innan man kan säga att man släpper ett nytt spel och inte samma spel som förra året?

 

Anthem

Vi kommer att få se mer av spelet under Microsofts del av E3 men EA viftar med en väldoftande trasa av actionäventyr redan nu. Spelet verkar utspela sig i framtiden med sin karaktär som ser ut som en robot/exo-skelett.

Pepp: Rykten går om att spelet kommer att fungera som Destiny, men EA visar inget speciellt som visar på det. Är det ett försök att fylla hålet som Mass Effect 3 lämnade? Lyckas det så är det välkommet.

Depp: Det finns inte tillräckligt mycket information om spelet för att dra någon direkt slutsats om det än.