Spelinformation

  • Testad plattform:  Playstation 4
  • Utvecklare: Omega Force
  • Utgivare: Koei Tecmo
  • Genre:  Actionrollspel | Hack ‘n’ Slash
  • Antal spelare: 1 Offline
  • Finns till: Playstation 3 | Playstation 4 | PS VITA | Windows
  • Släpps: 2017-02-24

 

Mangaserien Berserk utspelar sig på medeltiden och följer Guts, en ung legosoldat och hans blodiga strider. Efter att ha blivit besegrad av Griffith så ansluter sig Guts till hans grupp av legosoldater. Guts stiger snabbt i grader och på kort tid blir han Griffiths högra hand.

Med bara två knappar för kombos begränsas möjligheterna

Spelstilen känns snabbt igen av den som har spelat Attack on Titan Wings of Freedom eller One Piece Pirate Warriors 3, för det är exakt samma sak. Det känns som samma spel men i andra kläder. Målet på varje bana är antingen att döda någon, rädda någon eller förstöra något. Det är relativt små kartor och på minikartan ser man sitt mål samt alla trupper som befinner sig på den, både egna och fiender. Målet utgörs av ett utropstecken och även om man ibland ska rädda allierade som håller på att besegras av fiender så går det oftast fortare att rikta in sig på målet och på så sätt klara banan. Variationen är liten och jag tröttnar snabbt.

Det enda som är riktigt bra med spelet är storyn som berättas med olika filmklipp mellan banorna. Medan man spelar förekommer också en del dialog, men den är på japanska, liksom resten av spelet, med bara engelsk text. Att medans man är fullt koncentrerad på spelet försöka läsa text som snabbt blinkar förbi på skärmen är näst intill omöjligt och det gör att man missar delar av storyn.

Medans man spelar förekommer också en del dialog

Kontrollen är simpel, med bara två knappar för kombos begränsas möjligheterna ganska ordentligt. Det man gör är att hacka ihjäl småfiender tills man har byggt upp sin specialattack för att sedan släppa lös den på de större fienderna och bossarna. Sedan börjar man om.

Musiken är inte dålig men den är så lågmäld i bakgrunden att man inte tänker på den. Ljudet utgörs mest av slamrande metall och andra ljud strider ger ifrån sig.

Målet på varje bana är antingen döda någon, rädda någon eller förstöra något

Det är mycket blod och avhuggna kroppsdelar så jag gissar på att målgruppen inte är de allra yngsta. Jag vill verkligen gilla Berserk men den enda anledningen till att köpa det är att man är ett fan av mangan och gillar Hack ‘n slash-spel.

Berserk and the Band of the Hawk

6

Grafik

7

Ljud

7

Spelbarhet

6

Hållbarhet

5

Plus

  • Bra story

Minus

  • Enformigt
  • Känns som en kopia av andra spel