2016 har varit ett mycket bra spelår. Många efterlängtade titlar släpptes såsom DOOM, Final Fantasy XV, Tom Clancy’s The Division, No Man’s Sky och många fler. Vår bevakning över E3 var mer hemmamys än förra årets soffmys (vi ska bättra oss). Rollo fixade nya, väldigt snygga, infokort till våra recensioner. Vi recenserade över 90 spel och prylar! FPS-Ligan föddes och hann sända hela två säsonger.
Rollo och studio23 påbörjade tillsammans en ny Let’s Play serie: ”CtrlAltElite spelar” och många andra från redaktionen ”soft streamade”. Vi besökte Techbrief även i år som hade många nya intressanta saker att bjuda på. Vi lade våra spelnyheter på is vilket även innebar att Elite News blev lidande.
Redaktionen ändrades om och några nya ansikten har nu anslutit inför nästa år. Nu lider året mot sitt slut och 2017 ser ut att bli ett mycket bra spelår även det och, vem vet, kanske gör Momentum Podcast en efterlängtad comeback? Kanske blir det mer Elite News? En sak vi är säkra på är i alla fall att CtrlAltElite kommer att finnas här och vi hoppas på att få se våra kära läsare även nästa år!

Låt oss presentera år 2016 bästa spel!

 

World of Final Fantasy

Vad som från början verkade vara en larvig och barnslig version av Final Fantasy blev istället en underbar blandning av Kingdom Hearts, Pokémon och Final Fantasy. World of Final Fantasy bevisar att gammalt går att blanda med nytt och spelet bjuder på en nostalgisk upplevelse för gamla fans men även en bra introduktion för de helt nya!

 

Mighty No. 9

Med löften om att ta upp stafettpinnen från Mega Man och efter nästan fyra miljoner dollar insamlat från förväntansfulla fans på Kickstarter släpptes ett skal fyllt av svagt innehåll. Mighty No. 9 var den utlovade sonen som skulle föra facklan vidare men som istället drattade på ändan och tappade facklan i närmsta sjö.

 

Final Fantasy XV

Att en serie måste utvecklas och ta sig framåt är ett faktum, att Final Fantasy XV tog hela tio år för Square Enix att bli färdiga med skapade både hype och besvikelse. Spelet sålde fem miljoner exemplar på 24 timmar och med en kombinerad speltid på över 300 timmar på redaktionen är det inte konstigt att vi älskar det såpass mycket! Square Enix lyckades verkligen med den femtonde delen i sin älskade serie.

 

Uncharted 4

Med en nästan obefläckad tio-poängare från oss fanns det få diskussioner om vilket spel som skulle krönas som årets äventyrsspel. Med otrolig grafik och skaparglädje från Naughty Dog har varje sekund tillsammans med Nathan Drake varit en sann glädje. 

 

Overwatch

Blizzard har aldrig gått obemärkt förbi med sina titlar och när de släppte sitt lagbaserade förstapersonsskjutare var förvåningen föga när populariteten snabbt ökade. Med över tjugo miljoner spelare världen över, inklusive flera på redaktionen, var Overwatch en självklar vinnare i sin genre.

 

Street Fighter V

Sedan den första titeln släpptes 1987 har Street Fighter varit en ikon inom slå-varandra-på-käften genren. Det sägs också att spelet banade väg för framtida fightingspel genom att introducera sina kombinationsbaserade Hadouken och Shoryuuken – något som var nytt genren. Med ett betyg på en stark nia från oss norpade Street Fighter V titeln som årets fightingspel.

 

Dead Rising 4

Givet att Dead Rising 4 inte fokuserar på att skrämma sina spelare, men seriens etablering i zombiegenren gör att den inte går att ignorera. Med mycket spelglädje och ännu mer splatter finner sig Dead Rising 4 som den blodiga kungen över årets skräckspel.

 

Forza Horizon 3

Med en svårslagen grafik, snygga bilar och Australiens otämjda vägar framför dig är det svårt att inte dras in i den fulländade upplevelsen som Forza Horizon 3 erbjuder. Med en solid tia på ljudet kan du luta dig tillbaka och njuta av endast motorernas dån, om du mot all förmodan skulle tröttna på att sladda upp allt damm och spöa polarna i ett race.

 

Inside

Från skaparna av det otroligt hyllade spelet Limbo förväntade vi oss inget mindre av studion Playdead; och det gjorde vi rätt i när Inside fullständigt dominerade årets indiegenre. Med sina mörka atmosfäriska pussel och 2.5D-vy kittlar Inside både dina färdigheter som dina nerver.

 

Overwatch

Vi tar ett kärt återbesök till Overwatch på listan, den här gången norpar spelet förstaplatsen inom årets e-sportsspel. Med sin framgång har Overwatch tagit steget in bland e-sporten och dess välpolerade spelmekanik gör att det inte bara är roligt att spela, det är även roligt att titta på!

 

Destiny: Rise of Iron

Rise of Iron är den fjärde expansionen till det hatade/älskade Destiny. Att få återvända till den mytomspunna världen i Destiny har aldrig varit lika roligt och spännande. Med en fängslande berättelse och tillagd ny episk musik bjuder Rise of Iron in oss spelare till en häftig upplevelse. Nytt är även fler strikes, uppdrag och en helt ny raid som av många anses vara den absolut bästa raiden sedan spelets första.

 

XCOM 2

XCOM 2 var en väldigt efterlängtad uppföljare till det turbaserade spelet XCOM. Dess kluriga strategiska element och höga återspelsvärde gör uppföljaren till något som kan avnjutas gång på gång. Dina val räknades på liv och död vilket skapar otroligt spännande spelsessioner, konsoleversionen var precis lika bra som PC.

 

Final Fantasy XV

Efter årets omröstning av er, våra läsare, kröntes det japanska framgångståget Final Fantasy XV till årets spel. Med all hype kring spelet och med redaktionens egna besatthet kring den efterlängtade titeln var resultatet inte förvånande. Trots väldigt skilda åsikter i omröstningen så var ändå Final Fantasy en självklar vinnare!

Nu har vi tagit hand om årets kategorier. Det var många självklara titlar som vann, men även några som förvånade även oss. Nu tar vi tag i det som vi alla har väntat på: vilket är årets spel enligt CtrlAltElite?

 

Overwatch

Efter att ha utnämnts till både årets FPS- och E-sportstitel kunde man nästan ana att Overwatch även skulle klampa in och ta den ärorika platsen som årets spel! Visst var det så! Overwatch fortsätter att ge, underhålla konstant och tvingar spelare till att samarbeta – precis som ett bra FPS-spel ska vara!

God fortsättning och gott nytt år! Nu tar vi Jul och nyårsledigt/ Redaktionen