« Läs föregående: del 2

Dragon Ball Xenoverse 2 presenterat av Bandai Namco

dragonball xenoverse 2 recension bild screenshot

Bandai Namco presenterade Dragon Ball Xenoverse 2 med två lyriska nördar till hjälp. Det här är inte min typ av spel, men att döma av reaktionerna av de som testade spelet live i studion så lever det upp till de inbitna fansens förväntningar. Stilen är omisskännelig för Dragon Ball och möjligheten att skapa sin egen karaktärs utseende inom ramarna för den överdrivna stilen gör det mer engagerande. Du blir liksom själv en del av något ikoniskt. Spelet finns snart på marknaden och det är tydligt att fansen är riktigt peppade!

Spana in de senaste nyheterna om Dragon Ball Xenoverse 2 på deras egen hamsida

 

Blamdown Udder Fury av Guru Games

blamdown udder fury gameplay screenshot recension bild

Om du alltid önskat dig ett spel baserat kring mordiska kossor, dåliga ordvitsar och göteborgshumor så är det här spelet allt du någonsin önskat dig! Blamdown Udder Fury svämmar över av dåliga ordvitsar och skämt hämtade från populärkulturen. Du spelar som en skitvild kossa med bazooka som är ute efter hämnd. Moonalisas flickvän Rosa slutade som hamburgare och nu ska hela världen dö. Du får poäng för allt du förstör och desto mer kaos det blir, desto bättre och desto svårare fiender dyker det upp. Färgsprakande, intensivt och beroendeframkallande. Det här spelet verkar fantastiskt roligt och det är kul att se detta från Guru Games som tidigare i sin portfolio har helt annorlunda spel som Magnetic: Cage Closed och Medusa’s Labyrinth. Blamdown Udder Fury står dock stadigt på egna ben och får 4/4 klövar. Welcome to the Cowpocalypse!

Mer info och göteborgshumor på deras egen hemsida

 

Rising Islands av Lone Hero Studios

rising islands gameplay screenshot recension bild

I augusti i år släpptes spelet Rising Islands. Hjälten i storyn heter Hairo, en ung kvinna som får den fantastiska förmågan att kunna skifta mellan dimensioner. Visuellt kännetecknas de här dimensionerna av blå och röda föremål i spelvärlden som aktiveras när Hairo byter till samma färg som föremålet har. Genom att aktivera magiska väggar kan du springa längs dem, stora färgade stenblock dyker upp och ger dig en plattform att landa på, eller kanske spärrar av din väg. Det smarta i designen ligger i att det progressivt blir svårare att hantera att skifta mellan dimensionerna och samtidigt ta sig över hisnande avgrunder. Även det här spelet handlar om att utforska, men det är en fartfylld upplevelse där du hela tiden hetsas att försöka ta dig fram snabbare och snabbare med hjälp av din magiska parkour. Du måste skynda dig om du ska hinna rädda världen innan alla artefakterna som håller ihop den försvinner.

Kolla in launchtrailern på spelets egen hemsida

 

Battlerite av Stunlock Studios

battlerite gameplay screenshot recension bild

När någon pratar om genren moba tänker väldigt många mest på spel som League of Legends och Dota 2, men Battlerite faller också inom genren, även om Stunlock Studios hellre pratar om en team arena brawler för att särskilja sig. Själva spelet liknar pvp arena battles i World of Warcraft där olika lag med hjältar slåss mot varandra. Där WoW använder sig av komplicerade builds är dock Battlerite gjort för att vara enkelt att komma igång med. Du väljer en hero som redan har vissa grundförutsättningar och sedan väljer du mellan ett fåtal färdigheter. Spelet är på ytan lätt att sätta sig in i, men precis som andra mobas kommer det krävas lite mer engagemang för att bemästra det. Jag får härliga nostalgiska vibbar av grafiken och de kommer säkert vinna en hel del poäng hos många spelare tack vare det. Battlerite är just nu i early access så du kan faktiskt ge dig in i kampen i arenan nu på en gång.

Info om olika hjältar och gameplay finns på spelets hemsida