« Läs föregående: del 1

Please knock on my door av Levall Games

please knock on my door recension bild gameplay screenshot

Michael Levall har med sitt spel Please knock on my door skapat ett spel som berör. Det är ett narrativt drivet spel som ställer spelarens vilja att få reda på hela storyn mot att den då samtidigt tvingar spelets karaktär att uppleva mörkret som depression är. Temat är nämligen depression och ångest – något som spelskaparen själv har gått igenom.

Det är ett tungt ämne, men spelet hanterar det väl. Mycket lämnas outtalat och mycket berättas genom metaforer. Genom spelet möts vi av karaktärens tankar när den går igenom vardagens sysslor. Små saker blir ofantligt stora och minsta ansträngning blir ett berg att bestiga. Please knock on my door utspelar sig under en veckas tid och dina val bestämmer utgången. Det finns flera olika slut på berättelsen. Jag har en sorgsen misstanke om att alla inte är lyckliga.

Knacka på hos Levall Games och läs mer om spelet

 

Fe av Zoink

fe recension bild gameplay screenshot

Fe slog väl ner lite som en bomb på E3 under EAs presentation. Att plötsligt se svenska Zoink på världsscenen borde kanske inte vara förvånande egentligen. Vi fick tyvärr inte se något nytt från Fe under Spelhjälpen, vi såg samma material som vi såg under E3. Det var lite tråkigt, men jag förstår att skaparna vill visa upp någonting som är bra och inte en gammal build som knappt är representativ för spelet längre. Spelet Fe, det är svenskans ord fe som spelet avser, gjorde att Zoink blev flaggskeppet för EA Originals. Den här dealen för indieutvecklare låter EA gå in med kapital och sin marknadsföringsmaskin för att sponsra lite mindre, men mycket speciella spel.

Jag tycker det är ganska lätt att förstå varför Fe blev utvalt. Studion har tidigare producerat fantastiska och säregna spel och Fe suger nästan andan ur en med sin vackra grafik och design. Ännu ett i raden av spel som handlar om att utforska och det finns inte några egentliga strider i spelet, även om du kan hjälpa naturen att försvara sig själv mot läskiga Silent Ones. Det finns inget språk i Fe, ingen dialog som matar dig med story och du får tänka och fundera själv. På ett smart sätt blir vi således lockade att ta med vår egen fantasi in i det redan fantastiska Fe.

Låt dig hänföras av den vackra grafiken i Fe som visas upp på hemsidan

 

Little Nightmares av Tarsier Studios i samarbete med Bandai Namco

little nightmares recension bild gameplay screenshot

Den lilla flickan Six är fast på ett ohyggligt ställe som kallas The Maw. Six är huvudpersonen i spelet Little Nightmares och ditt mål är att rädda henne. Tarsier Studios beskriver spelet som hide and sneak snarare än stealth för att trycka på den lekfulla aspekten av spelet. Det här är också ett spel som handlar om att utforska och även det här spelet saknar dialog. Avsaknaden av ord gör att vi får dra egna slutsatser av de mardrömslika företeelserna i The Maw.

I ett rum står en kock och håller på att arbeta med vansinniga mängder kött – rummet jämte är fyllt med använda skor. Många av oss som läst om förintelsen i skolan drar genast slutsatser även om inget direkt uttalats i spelet. Det här är ett smart skräckspel. Istället för billiga jump scares så ligger skräcken djupare, genomtänkt och krypande, fantasifull och vidrigt obehaglig. Precis den sortens skräckspel jag vill ha. Visst finns en charm i jump scares, men det känns ganska uttjatat nu och Six i sin lilla gula regnjacka känns som en frisk fläkt av något nytt i en annars ganska uttjatad genre.

Träffa karaktärerna och utforska The Maw via hemsidan

Tekken 7 presenterat av Bandai Namco

tekken 7 recension bild gameplay screenshot

Det här släpptes egentligen i juli 2016 i sin arkad-version, men förväntas släppas till flera plattformar tidigt 2017. Tekken 7 är ett klassiskt spel, så klassiskt att det vinner mer på att behålla sin vinnande form än att förändra den. En förändring till den här versionen är dock att de använder Unrealmotorn. Demonstrationen under streamen visade det klassiska gameplayet vi älskar i Tekken-serien, men med riktigt vass grafik. I online mode kommer du kunna utmana dina vänner i klassiska Tekken-fighter.

De senaste nyheterna om Tekken 7 hittar du på hemsidan

Läs vidare: del 3 »