Idag gick Danska PR aktören Related teknikmässa: TechBrief av stapeln. Det är mässans fjärde år men som förra året hölls mässan även i Sverige. I Arlanda på Radisson Blu Hotell samlades några av branschens mest intressanta aktörer.

SanDisk inledde dagen med att prata om deras senaste mobilapp iXpand till iOS och Memory Zone 3.0 till Android. Med iXpand kan du spela in direkt på minnet med Dolby Codec support video thumbnails för icke native filmtyper (Avi, WMA, MKV) samt video backup från social media (Facebook, Instagram m.m.) sist men inte minst 4K stöd. Android Memory Zone 3.0 var betydligt mindre imponerande.

Sandiskonetbsdxccard

SanDisk är dock mest kända för sina minnen och de var självklart med på deras agenda. En USB Typ-C minne samt ett Dual USB Typ-C minne (ena kontakten är vanlig usb och den andre Typ-C) bägge på 128GB styck. SanDisk Extreme 900 portabla SSD imponerade med sin 960GB version samt en uppdaterad variant med IP55 skydd. Sist men inte minst visade de även upp SSD hårddisken ”SSD Plus” som var på hela 960GB och avslutade med att visa upp världens första SD XC kort på 1TB! (verken pris eller datum avslöjades) Men vi fick se att det var ett riktigt fungerande kort. Western Digital jobbar numera även tillsammans med SanDisk.

Razerripsawimg

Näst på tur var Razer som mest pratade om hur gaming evolverats sedan Commandore 64 och att de hängt med i tiden och var först med en mus enbart designad för FPS, för er som inte vet hette den ”Mamba” Razer visade även sina andra produkter som USB mikrofonen Seiren, samt deras capture box ”Ripsaw” som vänder sig till streamers och erbjuder 60 frames i 1080P. Razer passade även på att visa sin Stargazer Webcam som imponerade på pappret men som vi tyvärr inte hann testa, vilket vi gärna gjort tillsammans med deras Ripsaw.

Benqnewesportmonitorxl

 

BenQ ville satsa på mycket krut på B2B (Business 2 Business) och visade upp sina High-End skärmar och deras XL2735 skärm imponerade stort med 144Hz och 1ms. Skärmen har dessutom sköldar på bägge sidor för att minimera utomstående störningar. Andra viktiga detaljer är att som BenQ lagt tid på är att undersidan av skärmen numera är grå och inte svart för att ta bort att ljuset studsar och kan störa. PV270 som är en studioskärm hade klonings möjlighet av kalibrering mellan skärmar samt 99% Adobe färg återgivning . Zowie är kvar under BenQ men tillhör möss, tillbehör m.m och inte skärmar. Mest intressanta var ändå BenQ’s lösning för möten/presentationer som heter Instashow och kräver inga drivrutiner samt har plug and play. bara HDMI och USB 3.0 och klicka på en knapp så är det go time!

LogitechGfourhundredthree

Logitech som rebrandade sig själva föra året med ny logga och mer färg var tillbaka med sitt samarbete med UE (Ultimate ears) som är bluetooth högtalare och i år skröts det med att upp till 50 enheter kunde sammankopplas för en musikalisk upplevelse. Men med tanke på pris i butik känns det svårt att få 50st vänner att inskaffa varsin (och jag har då inte 50 vänner iaf) dock var det förbannat bra ljud i dom! (ett coolt test kommer senare i år) En annan punkt Logitech ville trycka på var faktumet att de mer eller mindre eliminerat klickljudet på deras möss när man klickar på dem, detta kändes väldigt konstigt och onaturligt men troligen något man både vänjer sig vid och blir otroligt bortskämd med. Logitechs gaming satsning fortsätter med deras G serie där vi fick se ett par nya möss med väldigt smarta lösningar för luckor under mössen där vikterna kan sättas fast (magnet!) deras Webcam som heter C922 imponerade och var dessutom väldigt snyggt designad, och vi kommer även återkomma mer om den lite senare i år.

Soundblasterkatana

Även Creative försöker komma tillbaka in på Webcam marknaden och skröt om sin Senz3D webcam som har 3D scanning och printing kapaciteter, hand och finger tracking och lite andra coola funktioner. Ljud stod även i fokus då Creative visade upp sin Soundbar Katana med RGB ljus på undersidan, deras H, C och P produkter visades upp samt deras comeback inom mus och tangentbord produkter. Andra ljudenheter från företaget som visades var Nuno micro som hade en ljus och mörkgrå textilutseende samt deras iRoar Go med väderskydd för alla stunder du gärna lyssnar på musik utomhus under ett träd i regnet eller på en strand.

Tplinkrouter

TP-Link som jag personligen känner till genom deras nätverkskablar och switchar (såklart gör de även andra produkter men inget jag lagt på minnet) har utvecklat en imponerande router som går under namnet Talon AD7200 som även har stöd för 60 Ghz bandet, Mu-Mimo, 1,4ghz processor och två sty USB 3.0 Portar med ett ganska bra butikspris.

Kingstonalloyfpskeyboard

Kingston/HyperX som tillsammans med Qpad skapade ett av världens bästa headset som jag än idag använder (trots att det tyvärr blivit glapp i) HyperX Cloud II, vilket de fortsätter utveckla men även visade upp ett exklusivt Xbox One headset i Gears o War tema Hyper Cloud X Revolver vilket var både snygga och sköna att ha på sig. Företaget ska även ge ut sitt första mekaniska tangentbord: Hyper X Alloy FPS som använder en röd färg istället för hela RGB spektrumet. Detta i samarbete med E-sportare som även bett om löstagbar kabel samt mobilladdningsmöjligheter vilket tangentbordet även erbjuder! Alloy FPS kommer vid release använda sig av blå cherry switchar.

Läs mer om TechBrief här