Spelinformation

 • Testad plattform: Windows | Xbox One
 • Utvecklare: Playground Games | Turn 10 Studios
 • Utgivare: Microsoft Studios
 • Genre: Racing
 • Antal spelare: 1-4 Co-op Online | 1-12 Online
 • Finns till: Windows | Xbox One
 • Släpps: 2016-09-27

 

Att vi har flera på redaktionen som gillar bil/racing spel råder det ingen tvekan om, men de alla skiljer sig ganska stort från varandra och Forza Horizon är ett sådant spel som man antigen tycker om eller helt enkelt inte tycker om. Vi tar och djupdyker in i Forza Horizon’s tredje del nedan. Recensioner på det första Forza Horizon hittar du här!


Snygga bilar, snabba bilar och framförallt många bilar.
 Över 350 stycken faktiskt. Det är dags för ännu ett Forza-spel och denna gång från Horizon-serien som ger oss en mer action betonad och story driven upplevelse i Forza Horizon 3.

För er som inte känner till den så är Horizon en serie som kretsar runt Horizon-festivalen. Grunden i spelserien är att bli bäst och att utmana dina vänner på vägen. I Forza Horizon 3 har du nu blivit Boss över festivalen och det är numera du som bestämmer. Nytt är att du kan utmana dina vänner och genom det vinna över dem till ditt Crew. Detta crew kommer bestå av dina vänners drivatars och kommer köra in CR och ge dig rep under tiden du inte spelar. Så ju bättre dina polare är ju bättre blir ditt crew! Nytt är också Beach Buggy-maskinerna och de stora jeeparna som numera finns i massor. Nytt är även att vi befinner oss i Australien.

forzahorizonthreetxtscrnone

Nytt är också Beach Buggy-maskinerna

Kvar finns hastighetskameror, poäng för att ta sönder saker, ladugårds fynden, airtimes , bucketlist och racing. Mil efter mil av underbara nya sträckor genom öken, över berg, genom regnskog och längs med kusten. Du får uppleva Australien från förarplatsen i några av världens häftigaste bilar. Vädret är dynamisk skiftar mellan regn och solsken, dag blir till natt och allt kan hända under ett race.

Behållningen i alla Forza-spel är originaliteten i allt från bilarna till musiken och platserna man befinner sig på. För en bilälskare så finns här så mycket att det nästan blir svårt att välja. Det skall nämnas att det syns tydligt att spelet är mer inriktat på möjligheten att visa upp sina bilar och att få en känsla av bilarnas egenheter samt egenskaper mer än att vara strikt låsta till verkligheten då detta är inte en simulator så som Forza Motorsport-serien och Forza Horizon har inte alls samma möjligheter att ändra och manipulera dina bilars inställningar. Spelet är mer för den som föredrar bilars estetik framför prestanda. Fast sedan del ett har det lagts till fler möjligheter att ändra på saker, du kan till exempel numera byta ut vingar, kaross, fälgar, däck o.s.v.

forzahorizonthreetxtscrntwo

 Forza Horizon 3 är ett mästerverk, ett bilspel som är fulländat.

Miljön är vacker och ljuset är helt fantastiskt, till skillnad från andra titlar där jag kan tycka att regn eller mörker förstör så är det ett nöje att köra i regn eller på natten i Forza Horizon 3. Många tycker kanske att det är för mycket av allt men jag gillar det, medan du skall åka till din nya festival eller köra till ett race så kommer du sällan dit. På vägen hittar du nämligen diverse PR trick , andra spelare att utmana eller en skog att åka igenom. Både miljöerna och de många belöningssystemen i spelet ger dig hela tiden så mycket nytt och massor av saker att göra så det aldrig blir tråkigt och du sitter heller inte och grindar för att få ihop till den ”där” bilen. Spelet och ”levlandet” går nämligen lika snabbt som bilarna.

Det är inte bara bilarna som blivit fler, möjligheten att skapa en egen bucketlista eller race existerar numera. Mer Musik och Playground Games har även lagt till ”groove” där du kan skapa din egna spellista och lyssna på dina egna låtar. Men det händer ofta att jag stänger av musiken för att njuta av motorernas underbara ljud. Spelet låter bra och ljudet från både bilar och miljön skapar en grym helhetsupplevelse. Forza Horizon 3 är ett mästerverk, ett bilspel som är fulländat. Forza Horizon 3 är det enda bilspelet du behöver äga till Windows 10 och Xbox One då även denna titel innefattar Microsofts ”Play anywhere”.

Forza Horizon 3

9

Grafik

9

Ljud

10

Spelbarhet

9

Hållbarhet

9

Plus

 • Grafiken
 • Ljudet
 • Möjligheterna
 • Miljön

Minus

 • Problem med Windows 10 versionen
 • Ingen Spotify möjlighet