Spelinformation

 • Testad plattform: Xbox One
 • Utvecklare: Armature Studio | Level-5 Comcept
 • Utgivare: Microsoft Studios
 • Genre: Actionäventyr | Plattform
 • Antal spelare: 1 Offline
 • Finns till: Windows | Xbox One
 • Släpps: 2016-09-16

 

ReCore är en titel många av oss på redaktionen hållit ett extra öga på sedan vi såg det under E3 2015. Nu är spelet här och trots en del ändringar verkar Andreas nöjd med slutresultatet! Videorecensionen ser ni nedan.


Du spelar som Joule Adams, en tekniker sänd till Far Eden
för att förbereda planeten tills resten av människorna anländer. Tyvärr är inget som det borde vara och Joules som, var en av flera tekniker som reste till Far Eden, är nu lämnad ensam. Ensam och ensam, vid sin sida har hon coreboten MAC, en glad och pigg robothund som Joules då och då pratar med.

Joules måste nu ta reda på vad som har hänt och reparera maskinerna. Mac är dock inte din enda vän. Du kommer att få två till, Seth och Duncan, som båda har olika egenskaper. Dessa tillsammans med dina vapen och ditt exoskelettet gör dig redo för att utforska världen.

recoretxtscrnone

Dina vapen tillsammans med dina corebots utgör din grundarsenal.

Spelet bygger mycket på att färgkombinera dina vapen mot motståndarens vapen; rött mot rött och så vidare. Det börjar enkelt men det blir rejält komplicerat senare. Det känns till en början oerhört enkelt just med färgkodningen men flera andra saker krävs för att klara dig. Du har exempelvis en form av vajer som du kan skjuta ut och sen dra tillbaka. Den kan användas på dörrar och föremål i din omgivning men också för att dra ur motståndarnas energikärna. Även vajermekaniken är lite trixig att få till till en början. Dina vapen tillsammans med dina corebots utgör din grundarsenal. Under tiden som du spelar hittar du ritningar och delar som du kan bygga ihop och utrusta dina corebots med för att bli starkare.

Självklart är spelet starkt influerat av Megaman det syns tydligt i hur du kan manövrera Joules. Hon har raketer på fötterna och dessa kan användas för att antingen dasha framåt eller åt sidorna samt för att hoppa högre och längre.

recoretxtscrntwo

ReCore är även Microsoft första X-plattforms spel eller som de kallar det: ”Play Anywhere”

Det är tydligt att spelskaparna vill att man skall röra sig hela tiden då det inte finns några skydd eller hinder att gömma sig bakom. För att klara sig så måste du röra på dig och hitta mönster för att undvika att dö. Keiji Inafune var med och illustrerade och designade Megaman för Capcom till NES och SNES under 80-talet och fortsatte senare som producent till Megaman 8 och titlarna därefter.

Artworken är helt otroligt tilltalande och det är sjukt vackert från menyerna till världen du befinner dig i. Musiken som är upptempo under fighterna flyttar mig snabbt tillbaka till Megaman- och Metroidtiden.

Kontrollen är smidig och följsam och inte speciellt svår. En bit in i spelet så faller sig kontrollen helt naturligt. Jag testade att köra med mus och tangentbord (via Windows 10) men det blev svårt och kändes klumpigt.

recoretxtscrnthree

Även vajermekaniken är lite trixig att få till till en början.

ReCore är ett roligt spel men det finns tyvärr en hel del buggar och en del problem med spelet som kanske kommer att fixas med patchar. För att vara den typ av spel det är och inte för dyrt så tycker jag att det är helt okej.

Spelet blir som sagt mycket svårare längre in och det är bra för man behöver snabbt mer utmaning. Musiken, att Joules pratar med sina Corebots eller att de bara pratar med sig själva gör det ganska mysigt och levande stundtals. Tyvärr blir hållbarheten lidande då detta blir lite repetitivt. Jag tror inte att det är ett spel jag kommer vända ut och in på, det är helt enkelt trevlig och underhållning ett tag. Med det sagt så är det fortfarande värt att köpa och jag hoppas att ReCore kommer att växa genom nedladdningsbart material och kanske blir det en tyngre uppföljare?

Självklart bör det köpas trots sitt lite lägre betyg men det är ett riktigt bra spel. ReCore är även Microsoft första X-plattforms spel eller som de kallar det: ”Play Anywhere” vilket innebär att du får spelet både till ditt Xbox One samt Windows 10.

ReCore

7

Grafik

7

Ljud

7

Spelbarhet

8

Hållbarhet

5

Plus

 • Fina karaktärer
 • Utforskningen

Minus

 • Laddtiderna
 • Samla orbs