Vad går det ut på?

Ibland måste man bara stänga av, koppla ner eller logga ut. Vi har alla Facebook, Instagram, Twitter och all möjlig social media, mail och nya episoder av vår favoritserie att kolla in. Ibland orkar man verkligen inte allt detta. Ibland måste man helt enkelt vila sina sinnen. Kanske som någon sa till min son: ”ibland måste man ha tråkigt”.

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar att spendera ett par timmar i det senaste Call of Duty-spelet med lite hjärndött skjutande eller springa runt i Destiny. Jag antar att ni också har ert egna speciella spel som ni gillar att spela när ni har några minuter över eller kommer hem från jobbet/skolan. Allt från Minecraft till The Witcher eller allt meningslöst samlande i Tom Clancy’s The Division.

divisionkroniatxtscrn

Men ibland vill man spela det där spelet som låter hjärnan koppla av. Varje gång jag spelar Overwatch, CoD eller League of Legends så kopplas mina e-sport reflexer på och efter en timme så är man uppe i varv och man har egentligen inte vilat eller kopplat av. Jag vill hitta det där zen-spelet, ni vet det där spelet som man blir uppslukad av, spelet som gör att man efter två till fyra timmar kommer på att man verkligen behöver mat eller toa och man varken har levlat eller låst upp något.

Några av mina zen-spel eller tidsödande spelande titlar är definitivt Farming Simulator. Efter att jag hade lurat in en kompis i spelet frågade han mig efter 20 minuter: ”vad går det ut på?”.

farmingsimkroniatxtscrn

Detta är en jättebra fråga. Men för mig handlar det inte om det, det handlar om att bara göra något och att gärna sitta och prata om helt andra saker samtidigt. Ett spel jag ofta kommer tillbaka till är DayZ , det spelet ger mig verkligen det där lugnet.

Att bara gå runt ensam och loota hus efter hus eller att gå rakt ut i skogen för att göra verkligen ingenting. DayZ är ett fantastiskt bra spel för att göra något utan massa objectives och missions att lösa. DayZs styrka ligger i att utforska och att spela taktiskt, men det kallas inte running simulator utan anledning. Det är ett spel som inte skyndar, ett spel för den som gillar att utforska och ett spel som är till för att prova saker.

dayzkroniatxtscrn

Vilket är ert Zen-spel? Vilket spel spelar ni som egentligen inte har någon mening? Kommentera gärna på Facebookgruppen

Krönikan är personliga åsikter från skribenten och speglar nödvändigtvis inte CtrlAltElites tankar/åsikter.