Ingen kan väl missat den stora snackisen under dem senaste veckorna. Freestyleåkaren Jon Olsson kan inte ställa upp i Mästarnas Mästare och istället får E-Sportarnas E-sportare Emil “Heaton” Christiansen chansen att ställa upp. Ingen kan väl heller missat att för ett år sedan startades en FacebookGrupp för att få just denna Emil “Heaton” Christiansen att komma med till Mästarnas Mästare. Den gången ledde det till massa buzz och en hel del medie tid för Emil men inget deltagande i mästarnas mästare. Men ett litet frö såddes tydligen i Pontus Gårdinger som är producent för programmet.

Det som hände efter att det blev känt att Emil skulle vara med var att den legendariske hockeymålvakten Tommy Söderström med bland annat två VM-Guld inte gillade tanken på att en esportare skulle vara med. Detta ledde till att några fina kommentarer kom från just nämnda Tommy.

 

– För mig är det spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon? Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter-Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre.

– Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll.

Och vad det har pratats! Överallt har esportprofiler, esportsiter och alla andra som har något eller tror sig ha något att säga gjort det. Så klart har jag med gjort det. Det finns så mycket att egentligen prata om men jag tänker inte ta upp alla vinklar och tankar , bara belysa några tankar jag har.Men frågan har ställts och alla som någonsin har rört ett e-sportspel reser sig från sina AKracing stolar eller vilket märke som nu är inne och i gemensam kör hyllar faktumet att Heaton skall vara med i Mästarnas Mästare.

 

Men kommer han kunna axla ansvaret? Kommer Heaton leverera så att vi i sofforna får något att samtala om. Äntligen så har alla vi nördar en alldeles egen Ingemar Stenmark att heja på där hemma. Och för att inte tala om stoltheten alla kommer få känna när Heaton slår dem en efter en i dessa köttsports aktiviteter.

Men vad händer om den nu 32-årige entreprenören inte kommer göra detta , vad händer om han helt enkelt inte kan leverera. Kommer han då svika alla esportare och kommer vi då få lämna tv-sofforna och alla fina rum vi kommit in i med svansen mellan benen.

Jag undrar i alla fall om detta är chansen vi fått, att visa alla att just vår sport är något att räkna med. Att vi inte är jolt drickande zombifierade slackers med dåliga attityder och lika dålig kropps hygien. Jag önskar i alla fall att det var Madeleine “MaddeLisk” Leander som representant för esporten och esportens självklara roll i samhället. Men självklart ett stort grattis till Emil som får möjlighet att företräda alla oss E-Sportare.

Krönikan är personliga åsikter från skribenten och speglar nödvändigtvis inte CtrlAltElites tankar/Åsikter