Square Enix Presents dag 1-3 sammanfattning:

Dag 1:

Kings Glaive: Final Fantasy XV
Brotherhood: Final Fantasy XV
A King’s Tale: Final Fantasy XV
Deus Ex GO: Augmented Turn-based Infiltration
Deus Ex: Mankind Divided
Dragon Quest Builders
– Valentino Rossi
Star Ocean: Integrity and Faithlessness
Agents of Mayhem

Dag 2:

– Hitman
Final Fantasy XII The Zodiac Age
Final Fantasy Brave Exvius
Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue
Final Fantasy XIV

Dag 3:

NieR: Automata
I am Setsuna
Just Cause 3 – Mech Land Assault
Mighty No. 9
World of Final Fantasy

Personliga åsikter

Dag 1:

Kings Glaive: Final Fantasy XV

ethreekingsglaivefinalfantasyxv

Sqaure Enix visar upp en ny trailer på deras kommande CGI film; Kings Glaive: Final Fantasy XV 19 augusti på utvalda biografer d.v.s troligen inte på SF bio i Sverige. Det återstår att se hur vi hr i Europa kommer få ta del av den minst sagt snygga CGI filmen.

Brotherhood: Final Fantasy XV

ethreefinalfantasyxvbrotherhoodanime

Final Fantasy XV animen Brotherhood som är episod uppdelad anime får sitt andra avsnitt inatt; Episode 2 – Dogged runner. Avsnitten går att se på youtube här.

A King’s Tale: Final Fantasy XV

ethreeakingstalefinalfantasyxv

Ett retrospel (grafiskt) som utspelar sig 30 år innan Final Fantasy XV. I A King’s Tale Final Fantasy XV är huvudkaraktären kung Regis! Det utlovas massor av coola saker som: companion attack, summons (Astrals) och andra klassiska Final Fantasy karaktärer kommer dyka upp under spelets gång. A King’s Tale utspelar sig på tre olika platser ifrån Final Fantasy XV. Spelet kommer samtidigt som Final Fantasy XV, och det går endast att få tag på om du förbokar det i utvalda butik i USA (Gamestop o.s.v) Men vad som gäller för Europa är inte avslöjat i skrivande stund och utvecklarteamet har lovat att återkomma när de vet mer. Första trailern med gameplay kommer visas under Comicon nästa månad.

Deus Ex GO: Augmented Turn-based Infiltration

ethreedeusexgo

Deus Ex Go bygger på samma lyckade concept som Hitman Go samt Tomb Raider go och vi får se gameplay. Vi gillar att Square Enix fortsätter att satsa på liknande titlar i deras Go genre och konceptet på mobil och lite enklare spelmekanik fungerar väldigt bra!

Deus Ex: Mankind Divided

ethreedeusex

En trailer som visar hur människorna delas upp och hur stora problem argumentationen skapar. Efter det presenteras ny gameplay där vi får se olika val som påverkar spelarens upplevelse i Deus Ex: Mankind Divided. Drömmen och den gyllene eran är slut och det som verkar fantastiskt och accepterat i Utopian som Human Revolution bjöd på är numera uppdelat i hat mot icke helmänniskor och de som föredrar att vara argumenterade.

Dragon Quest Builders

ethreedragonquestbuilders

Square Enix visar upp den första Engelska versionen av Dragon Quest Builders som påminner väldigt mycket om Minecraft fast mycket snyggare (och troligtvis mycket kortare/mindre värld) och är enligt Square Enix en ny genre kallad: Block-build RPG, som kombinerar de välkända RPG elementen ifrån Dragon Quest med sandbox element. Boss fighter och andra roliga saker blandas in i traditionellt byggande. Vi får bland annat se kanoner användas som skydd för din egenbyggda hemmabas och en kontinent som besöks senare under spelet. Dragon Quest Builders släpps den 14 oktober i år till PlayStation 4.


Valentino Rossi

ethreevalentinorossi

Valentino Rossi är ett racingspel där du kan välja bland Flat tracks ,bilar och Motorcyklar. Mycket tid har lagts ned på att verkligen få spelaren att känna hur det känns att köra de olika fordonen och att tävla. Som i de flesta andra racingspel kan du ställa in hur du vill spela; lätt, medel eller svårt och på så sätt bemästra fordonen och vinna alla tävlingar som erbjuds. Det som gör Valentino Rossi extra intressant är att det blandar in rpg element för att levla din karaktär m.m. Spelet släpps den 26 juli till PlayStation 4, PC och Xbox One.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

ethreestarocean

Det är snart dags att ge sig in i Star Ocean världen igen då Star Ocean: Integrity and Faithlessness släpps till Playstation 4 den 1 juli och ni kan räkna med en videorecension från oss. Square Enix bjuder in Youtubaren och röstskådespelerskan Tessa Netting som ger rösen till karaktären; Relia. Tessa svarar på frågor från fans och berättar hur mycket hon tycker om spel som har en bra story och att det är viktigast av allt i ett bra rollspel. Star Ocean serien är fantastisk och det ska bli ett nöje att spela igenom den senaste delen i Star Ocean sagan.

Agents of Mayhem

ethreeagentsofmayhem

Volition står bakom Saints Row serien visar upp sitt nya och kommande; Agents of Mayhem. Spelet har release någon gång under 2017. Will Powers som sköter marketing och kommunikation på Deep Silver tillsammans med Anoop Shekar som är spelets Project Design director visar upp en ny trailer och pratar om spelets värld och att det påminner lite om Saints Row men utspelar sig i en ny värld med nya karaktärer. Gameplay trailern i bakgrunden visar 4 olika agenter som beger sig ut till City of Soul där du styr de andra tre agenter och kan enkelt byta med styrkorset beroende på vilken situation som diverse agent passar in på. Agents of Mayhem grafiska stil är snygg och clean. Spelet verkar skoj att spela och vi ser fram emot mer information och gameplay senare i år.

Dag 2:

Hitman Episode 3

ethreehitman

Det pratas varm om att spelare kan skapa egna uppdrag och dela dessa med andra spelare. Det senaste Hitman är uppdelad i olika episoder där del 3: ”Marrakesh” är den senaste delen som är ute nu. Square Enix’s president Yosuke Matsuda sitter och spelar igenom episode 3 där han besöker Svenska konsulatet och verkar ha roligt. Lillbirro har recenserat Episod 1 och kommer inom snar framtid även berättar mer om de resterande episoderna för er.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age

ethreefinalfantasytwelvehdremake

En introduktion med de olika raserna som lever i Ivalice världen, samt spelets storyn gås igenom. Final Fantasy XII The Zodiac Age, är en HD remaster på det klassiska Final Fantasy XII kommer till PlayStation 4! Återbesök Ivalice i den fantastiska HD remaster versionen av Final Fantasy XII och för första gången för oss i Europa får vi uppleva spelet med nya Zodiac Job System och ett gäng nya funktioner som:

Senaste generationen HD grafiska förmågor vilken inkluderar karaktärer och in-game filmer helt remastrade, 7.1 surround ljud för bättre röster och med nyinspelad musik som använder sig av nuvarande generationens ljud produktion. Möjligheten att välja mellan original soundtracket och det nyinspelade. Ett nytt trail läge där spelare kan strida mot upp till 100 kontinuerliga strider. Trophy stöd och share funktioner samt auto saves och kortare laddningstider.

Final Fantasy Brave Exvius

Finalfantasybraveexviusnews

Mobilspel som studio23 själv spelar och pratar högt om. Mikrotransaktioner men går att spela utan dock behöver en så kallad Lapis laddas på för du ska kunna strida vidare. Massvis av karaktärer från olika Final Fantasy spel kastas in och mixen blir skoj. Spelet kan laddas hem gratis till iOS och Android. Hisatoshi Hayakashi och Eiji Takahashi berättar om att de har skapat ett helt nytt äventyr med helt nya karaktärer och en ny berättelse om kristallerna, att konceptet ska kännas både klassiskt och enkelt att spela men även hur stolta de är över att de lyckats med ett högt produktionsvärde i CG filmerna till mobilspelet. Sist men inte minst kan spelare registrera sig för att få en hel drös med bonusar.

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

ethreekingdomheartsprolouge

Kingdom Hearts HD II.8 Final Chapter Prologue innehåller titlarna: Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (Nintendo 3DS nu i HD remaster version) Kingdom Hearts: Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage (Ett helt nytt äventyr som utspelar sig direkt efter Birth By Sleep och ska knyta ihop storyn med Kingdom Hearts III) samt Kingdom Hearts X Backcover (Vilket är en 1 timmes långfilm som utnyttjar samma grafik som den i Kingdom Hearts III) Spelets släpps i december världen över. Mer information kring Kingdom Hearts III utlovas även i vinter. Brendan Docherty som är product market manager på Square Enix och spelets Co director Tai Yasue går igenom vad spelet innehåller och handlar om samt att det nu är första gången Kingdom Hearts kommer till PlayStation 4. När det gäller Kingdom Hearts III förklarar Tai att spelet inte är försenat och att det utvecklas samtidigt som Kingdom Hearts HD II.8 Final Chapter Prologue tanken bakom detta är även att Square Enix ville ha bestämt i vilken ordning titlarna släpptes och under planeringen för hur Kingdom Hearts III skulle bli hade de tre mål: alla titlar skulle finnas tillgängliga i HD, att pusha del III med bästa möjliga grafik, och ljussättning samt att de ville titta närmare på mobilspel och ville att detta skulle länka samman del tre och det ska tydligen Kingdom Hearts Unchained Key göra samt filmen som ingår i HD II.8. Sist men inte minst avslöjas det även att Square Enix arbetar i Unreal 4 motorn!

Final Fantasy XIV

ethreefinalfantasixiv

Det kritikerrosade MMORPG Final Fantasy XIV får snart en stor Content-patch vid namn Revenge of the Horde. Slaget mot ondskan i Eorzea växer sig allt större och vi kommer i Revenge of the Horde ta äventyret in i Palace of the Dead som går att spela antingen själv eller med fyra andra spelare. Det speciella med Revenge of the Horde dungeon är att all XP och utrustning ni hittar här inte räknas till själva huvudspelet, utan är separerat för just denna dungeon. Det blir lite som en tävling med leaderboard mot andra spelare för att se vem som dödat flest fiender eller tagit sig djupast ned i det bottenlösa palatset. Det är dock inte allt då vi även kommer få tillgång till den nya raiden: ”The Final Steps of Faith” där vi möter en episk boss. Patchen finns ute i skrivande stund, så hoppa in och ta för er!

Dag 3

NieR Automata

ethreenierautomata

Storyn är helt ny från de tidigare Nier spelen och ordet ”Automata” i titeln förklaras med att det passar in på spelets story som handlar kortfattat om följande: I en avlägsen framtid.. invaderar varelser från en annan värld utan varning och släpper lös ett nytt typ av hot; ”maskin livsformer. Mänskligheten som står inför detta hot flyr till månen och rådet för mänskligheten organiserar en motståndsrörelse av android soldater i ett försök att ta tillbaka jorden. Motståndsrörelsen använder sig även utav en ny android model: YoRHa som sin sista utväg och nere på den förstörda planeten jorden är kriget mellan maskinerna och Androiderna fortfarande igång. Ett krig som snart ska avslöja en bortglömd sanning om jorden. Teamet jobbar på en world wide release under tidigt 2017. Teamet går även in på karaktärernas design, miljöer, musik och visar ny concept art och visar upp gameplay som onekligen ser intressant ut!

I am Setsuna

ethreeiamsetsuna

Brendan Docherty dyker upp i rutan igenom och tar oss tillsammans med  namnet är sorg (ungefär men det går inte at översätta direkt från Japanska) men det är denna känsla spelet vill förmedla. I am Setsunas stridssystem påminner mycket om det i Chrono Trigger, och hela spelet är byggt på de som gjorde gamla skolans rpg’s så fantastiska. Inspiration har även tagits från materia systemet från Final Fantasy VII. Spelets musik är mycket klassiskt och innehåller mycket piano. Soundtracket går att köpa från Square Enix online butik. I det nya rollspelet I är vår huvudkaraktär villig att sätta livet till för sitt folk i den här klassiska tappningen av rollspel där vi spelar i ett party på tre karaktärer, alla med särskilda egenskaper för att besegra stora sköldpaddor eller drakar. Trailern bjuder oss på en effektfull musik och olika miljöer att utforska, och på förhand tror vi att det här kan bli en riktig klassiker. Spelet släpps den 19 Juli till PSN som Playstation 4, Playstation Vita versioner och till Steam på PC.

Just Cause 3 – Mech Land Assault

ethreejustcause

Hell yeah! Just Cause 3 har precis blivit ännu större och ännu häftigare. Det som ligger i fokus under uppvisningen av Mech Land Assault-tillägget är hur enkelt det är att använda sig utav Mechsen, och vilken stor frihet som spelaren ges. Du som spelare har möjlighet att kalla på Mechs genom menyn och under den här visningen av Just Cause 3 finns det två olika Mechs att välja på. Tanken är att spelaren ska känna sig som en ”One Man Army” med möjlighet att utplåna alla motståndare ensam. Mechen som vi får tillgång till kommer vara utrustad med olika vapen som du själv få plocka upp samt möjligheten att använda sig av en Force Pulse som gör det möjligt att lyfta upp allt ifrån små järnrör till stora vakttorn och antingen hålla de upphängda i lyften medan du hoppar ur din robot och använder dig av tornet som utsiktspunkt, eller kasta iväg det och då använda det som ett dödligt vapen, många valmöjligheter helt enkelt!

World of Final Fantasy

ethreeworldoffinalfantasy

I world of Final Fantasy  får vi besöka världen Grimoire. Det talas gott om att Square Enix gått tillbaka till Final Fantasy rötter. Mysig grafik med nostalgisk känsla, vi får besöka staden Cornelia och de två tvillingarna Lann och Reyne som kan skifta mellan mindre och större storlek. Tvillingarna kommer få fånga fiender och därmed låta dessa strida tillsammans med dig, det går att kombinera de olika monster du fångar  då det sätter sig på hög på karaktärernas huvud för att skapa massor av olika kombinationer. ATB är tillbaka d.v.s active time battle samt att striderna är turbaserade. Många välkända karaktärer och fiender från Final Fantasy världen kommer dyka upp och dessa går att använda under strider som summon magier, Sephiroth ingår t ex som summon när du förbokar spelet i Square Enix online butik. Många välkända Final Fantasy toner kommer höras och även välkända röster från tidigare röstskådespelare kommer låna sina röster till äventyret. Det finns även andra välkända summons som är de klassiska monster så som; Shiva, Ifrit och Ramuh. Den grafiska stilen som kallas Chibi är fruktansvärt sött. Gameplay visas upp och vi är pepp (mest studio23 som skrek ut alla karaktärer han kände igen under klippen, d.v.s alla) Den 28 Oktober är det dags för alla Playstation Vita och Playstation 4-ägare att kasta sig ut i Grimoire världen och in i äventyret.

Mighty No. 9

ehtreemightnonine

Fadern till de gamla klassiska Megaman-spelen Keiji Inafune är tillbaka med ett nytt spel i samma stuk som Megaman, Mighty No.9 som tyvärr försenats x antal gånger sedan utannonsering. Det är inte svårt att  känna igen sig för både karaktären och miljöerna påminner mycket från just de vi sett i Megaman-spelen, och den här gången har man förutom svårighetsgraden och fiender mönster att lägga på minnet, nu får vi även lägga till en kombo-mätare som gör dig både kraftfullare och snabbare baserad på hur hög kombo du har. En ny gameplay video som visar en ny bana går att se och bägge killar som berättar om spelet säger att det är en utmanande titel. Den 21 Juni släpps spelet till alla tänkbara konsoler och enheter.


Personliga åsikter

Studio23 personliga åsikt:

Jag gillar det mesta Square Enix visade upp men precis som Nintendo förstår jag inte varför de envisas om att dela upp deras showcase under inte bara två utan hela tre dagar!? Det tar liksom mer tid då vi inte tittar på en trailer och skriver utan måste aktivt titta på sakerna och skriva då det är viktigt att informationen ska stämma som ni läser

Pepp nivå på att dela upp streams under tre dagar 0 av 10

Att Final Fantasy XV är Square Enix störta projekt under företagets historia är ingen hemlig och hela tio år har de arbetat med inte bara spelet utan en CGI film, en anime, ett retrospel. Jag gillar verkligen att de bygger upp en stor värld kring sin kommande del i Final Fantasy sagan. det jag inte gillar är att vi här i Sverige mer än troligen kommer missa att få se CGI filmen Kings Glaive: Final Fantasy XV på våra biografer, vilket är skittråkigt

Pepp på Final Fantasy XV stora värld 9 av 10

Deus Ex: Mankind Divided ser riktigt bra ut och även om jag har en illa smak i munnen från förra titelns snedsteg hoppas jag ändå att Mankind Divided ska kännas större, ge mer utrymme till spelaren och inte kännas instängt som föregångaren gjorde. Det nya spelläget där man hackar saker verkar skoj men Dues Ex GO intresserar mig inte

Pepp nivå på förhoppningar kring Deus Ex: Mandkind Divided 8 av 10

Dragon Quest Builders kändes från början som en dålig Minecraft rip-off när jag hörde talas om det och såg det för första gången. Nu såhär i efterhand efter att ha sätt en gameplay trailer fick jag en mysig känsla av 3D Dot Game Heroes, blandat med Dragon Quest, blandat med ja…Minecraft. Jag ser faktiskt fram emot detta väldigt mycket!

Pepp nivå att bygga egna städer och rädda världen i Dragon Quest Builders 8 av 10

Det nya Star Ocean är för mig lite som någon ställer fram en nybakad paj och ni vet man känner doften av nybakat. Sen ska pajen ätas och den är jättegod vid första bitarna, sen svalnar den och blir liksom inte lika god i slutet. Jag är lite orolig att Star Ocean kommer bli likadant som en sådan upplevelse men jag hoppas ändå att jag har fel och att äventyret blir fantastiskt! p.s släng in online co-op tack

Pepp nivå att äta äppelpaj (ej Mcdonalds versionen) och spela Star Ocean 7 av 10

Agents of Mayhem känns som det är för tidigt att egentligen uttala sig om då knappt något visades upp utan att vi mer fick höra om tankarna bakom hur Volition tänk att spelet ska bli. Kommer det finnas online co-op känns det mycket mer spännande än i dagsläge

Pepp nivå för mer gameplay från Agents of Mayhem 6 av 10

Hitman serien gillar jag men jag har inte orken att spela dem, min kollega älskar det och har som nämnts recenserat episod 1 av det senaste Hitman spelet. När alla episoder har släppts kommer han dessutom att recensera dessa i en samlad recension så det kan ni alla se fram emot!

pepp nivå på att jag använde ordet ”recension” x antal gånger i texten om Hitman spelet ?? av 10

Final Fantasy XII som HD remaster var bara en tidsfråga! Det känns underbart att få besöka Ivalice igen efter alla dessa år. Den vackra världen, ett stabilt stridssystem, massor av speltimmar och underbara karaktärer. Dessutom kommer allt som den japanska versionen hade (d.v.s fler jobs m.m.) att ingå så det blir liksom ännu mer spel för pengarna!

Pepp nivå på att besöka Ivalice igen och spela Final Fantasy XII i HD 10 av 10

Den eviga väntan på Kingdom Hearts III tror jag har gjort en del spelare ganska milt intresserade av Kingdom Hearts HD II.8 Jag vet att jag inte känner hypen riktigt. Kingdom Hearts till Playstation 2 minns jag tydligt och att jag tyckte om det men att det var något stör moment i styrningen jag kräktes på. Men jag ska ge serien en chans till (denna gång utan spya)

Pepp på att ge Kingdom Hearts en ny chans i december månad 7 av 10

Sist men inte minst vill jag ge en applåd till Square Enix för World of Final Fantasy som tilltalar mig enormt, de titlar jag inte nämnt som Sqaure Enix visade upp är helt enkelt för jag inte bryr mig tillräckligt mycket om dem. Min kollega kommer troligen välja något jag inte gjort o.s.v. Tillbaka till World of Final Fantasy: Kan vi ändra språk till Japanska är det givet! är vi fast med Engelska gulligull röster (det funkar liksom inte lika bra på Engelska som på Japanska) är det ett spel jag kommer spela utan ljud. Men det är mycket annat i det som tilltalar mig enormt!

Pepp på gulligull världen i World of Final Fantasy 8 av 10

Lillbirros personliga åsikt:

Det bjuds på så otroligt mycket känslor och åsikter när man följer en spelmässa under tre dagar. Upplägget i år har verkligen låtit oss få ta del av mycket spel och mycket information. Till viss del känner jag att det får lite bakslag, för nu har jag ju sett en hel del ifrån spelen, men det som faktiskt är högst upp på min pepplista av allt som Square Enix visat är Final Fantasy XV ändå det som stulit showen mest i mina ögon. Jag längtar så otroligt mycket efter att få lägga händerna på spelet som vuxit i ögonen på mig för varje gång man släppt ny information om spelet, jag menar vem trodde det skulle bli coolt att köra en bil i ett Final Fantasy-spel? Men det märks verkligen att Final Fantasy-universumet är något som Square Enix vill bevara i och med nylanseringen av Final Fantasy VII eller varför inte i locka till sig de yngre spelarna med World of Final Fantasy (Ja borträknat från studio23 då)