E3 2016 – Nintendo presskonferens sammanfattning

E3 2016 – Nintendo presskonferens sammanfattning

Nintendo presskonferens:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
– Pokémon Sun / Moon
– Paper Mario: Color Splash
Rhythm Paradise Megamix
– Tokyo Mirage Sessions #FE
– Dragon Quest VII: Fragments of the forgotten past
– Pokémon Go
– Ever Oasis
– Box boy! One more box
– Mario Party: Star Rush
– Yo-kai Watch 2

Personliga åsikter

The legend of Zelda: Breath of the Wild

ethreenewzelda

Breath of the Wild är ett äkta Zelda-spel i superb äventyrsatmosfär. Det här är en av de största spelupplevelserna Nintendo har skapat, och i den trailer vi bjuds på en stor och öppen värld där Link springer runt och löser olika pussel, slänger sig ut från klippavsatser och svävar långsamt ned mot marken med hjälp av en filt, eller hugger ned träd för att ta sig vidare. Du kan även byta kläder och vapen, båda medför olika stats och fördelar under dina äventyr. Utforskandet av Hyrule verkar nästintill obegränsad och spelet har fått ett betydligt tydligare RPG-element i sig. Reggie avslöjar även att under E3-mässan kommer man bjuda på en lite bråkdel av vad det slutgiltiga spelet har att erbjuda, och det är tillräckligt stort för att besökarna på mässan ska få mersmak för spelet som kommer. Under resterande delen av streamen får vi se hur spelet fungerar mer praktiskt, vad som går att göra. Ett segment som verkar intressant såhär på förhand är möjligheten att hitta ny utrustning och vapen på vägen, än som i de tidigare spelen där man allt eftersom fick uppgraderingar till sitt svärd eller sköld av en anledning, exempelvis spegelskölden som kunde reflektera eldbollar och liknande.

Pokémon Sun / Moon

ethreepokemonsunandmoon

Två nya Pokémon-spel kommer att lanseras den 18 November till Nintendo 3DS. Spelet har en helt ny berättelse att uppleva och likaså gäller alla de nya Pokémons som kommer gå att möta och fånga. Spelet utspelar sig i Alola Region som är en plats med massor av öppna områden, täta skogar och höga berg. Den trailer vi får se hinner vi se flera olika och viktiga karaktärer samt Pokémons som får det att vattna i munnen hos oss på redaktionen. Spelet kommer spelas utifrån ett tredjepersons-perspektiv med möjlighet att välja en manlig eller kvinnlig huvudkaraktär som man även kan skräddarsy. Likt de andra spelen i genren får man även här välja en av tre start pokémons med olika styrkor och svagheter. Ett nytt multiplayerläge annonserades, Battle Royal, som ställer fyra tränare mot varandra samtidigt och förhöjer strategin ytterligare i spelet.

Paper Mario: Color Splash

ethreepapermario

Vad vore väl en Nintendo-konferens utan ett Mariospel? Här får vi se det mycket färgglada och sprakande Paper Mario: Color Splash som är tillbaka ännu klurigare och smartare än någonsin. De här spelen i Mario-universumet har verkligen fångat spelare med sitt upplägg till att lösa pussel med hjälp av den papperstunna världen och karaktären. Många gömmor går att finna i gliporna för vår rörmokare. Den 10 Juli släpps spelet till Nintendo Wii-U

Rhythm Paradise Megamix

ethreerhythmparadisemegamix

Ett nytt spel som fokuserar mycket på rytm, och allt genom ett enkelt knapptryck. Musiken spelas och ett minispel uppenbarar sig som kan sträcka sig allt ifrån att slå en pingisboll över ett pingisbord i takt till musiken, till att leka kung-fu mästare och slå på burkar som kommer flygandes, även det i takt till musiken. Över 70 olika minispel finns med och man stannar på varje spel i några sekunder innan det byts över till något annat. Spelet finns ute nu till Nintendo 3DS

Tokyo Mirage Sessions #FE

ethreetokyomiragesession

Tokyo Mirage Sessions är ett turn-based-RPG där du slåss mot mäktiga motståndare i en arena omringad av publik. Det är lite som att man utgår ifrån en TV-serie där alla karaktärer slåss om att vinna publikens hjärta och få fortsätta delta i serien, fast man måste ju även vinna sina fighter. Upplägget verkar inspirerat ifrån både Digimon och Pokémon eller andra monster hunter-liknande spel då den spelbara karaktären är en helt vanlig människa, men som kan framkalla olika ”Mirage” som är de som slåss för en, alla med egna särskilda egenskaper.

Dragon Quest VII: Fragments of the forgotten past

ethreedragonquestfragments

Har har vi en riktig klassiker som är uppbyggt på samma sätt som rollspelen var förut. En overworld där vi springer runt med våra karaktärer och kan stöta på slumpmässiga fighter mot fiender. Dragon Quest VII till Nintendo 3DS verkar utifrån trailern ett helmysigt äventyr som bjuder på ett mycket retroskrikande upplägg, karaktärer, miljöer och bossar. I den här upplagan måste vi stoppa mörkret som sprider sig över landet. Den 16 Augusti släpps spelet!

Pokémon GO

ethreepokemongo

Något som började som ett aprilskämt hos en utvecklare på Google Maps har nu utvecklats till ett helt nytt Pokémon spel. Nu kan du fånga Pokémon ute i den riktiga världen med hjälp av GPS-lokalisering och din kamera i mobilen. De (inte alltid så) fick stora monstren kommer att dyka upp beroende på var du befinner dig geografiskt, vattentyper vid vatten exempelvis (oftast). Priset kommer att hamna på $34,99 (290 SEK) och de hintar om att spelet släpps ”in the near future”. Trade-funktionen kommer inte att finnas till en början, men de utelämnar inte möjligheten till det i framtiden. Det finns även möjlighet till att gruppera sig med sina vänner för att fånga starkare Pokémons. Just det sociala är något som Nintendos Miyamoto vill lägga vikt på; ”please play this together” avslutar han med.

Ever Oasis

ethreeeveroasis

Spelet är ett action RPG till 3DS och spelas i tredje persons-vy. Allt tar plats i öknen där protagonisten är ledare över dess oas. Man kan välja att spela som antingen en manlig eller kvinnlig karaktär. Spelet går mycket ut på att utöka och underhålla din oas men också på att utforska dungeons tillsammans med ditt party. I en dungeon löser man pussel och slåss mot fiender med hjälp av sina karaktärers olika förmågor. Svårighetsgraden förändras även med natt- och dagcykeln där de svårare fienderna lurar ut under nattetid. Grafiken tar mycket inspiration från sin skapare, Koichi Ishii, som var designer till Final Fantasy 1-3 och fan av den serien kan komma att känna igen stilen på karaktärerna.

Box Boy! One more box

ethreeboxboy

Ett nytt pusselspel till 3DS som kretsar runt lådor. Du är själv en låda som bajsar ut kvadrater för att ta dig igenom varje nivå. Bygg broar, trappor eller platåer för att komma vidare. Utmana dig själv genom att slå din tid och antal använda lådor för varje nivå.

Mario Party Star Rush

ethreemariopartystarrush

För första gången kan du gå runt fritt på spelplanen i Mario Party: Star Rush som släpps till Nintendo 3DS. Det är även nu ett simultant spelande, inget mera väntande på dina kompisar att snurra tärningen! Annars kan fans till serien förvänta sig samma vänskapsförödande minispel och strategiska val. Tillsammans med spelet släpps nya Amiibos som är kompatibla med Mario Party Star Rush: Waluigi, Donkey Kong, Diddi Kong, Daisy, Rosalina och Boo (som lyser i mörkret).  Spelet förväntas släppas 4e november 2016.

Yo-kai Watch 2

ethreeyokaiwatchtwo

Uppföljaren till Yo-kai Watch, en storsäljare i Japan, lanseras nu till hela världen den 30e september i år. Spelet kan liknas mycket med Pokémon, i den mån av de söta karaktärerna och den halvt turbaserade combaten. Spelet är väldigt “Japaniserat” och spelsättet är både intensivt och grafiskt. Utforska världen som är baserad på en riktig japansk stad tillsammans med dina vänner och slåss mot ande-monster-spökena (fast de egentligen inte är det), som kallas för Yo-kai, tillsammans.


Personliga åsikter

Studio23 personliga åsikt:

Pokémon Sun och Pokémon Moon, jag gillar ju Pokémon spelen, men jag äger inte en 3Ds (blink blink Bergsala) jag hade mer än gärna spelat dessa. Precis som min Latin är min Japanska en smula rostig men som tur är finns tolk på plats och alla år av att titta på anime gör att jag kan gissa mig till på ett ungefär vad som pratas om. Det ser mysigt ut med varma färger och jag kan tänka mig att Pokémon fans skriker sig hesa av glädje när Nintedo visar upp Sun and Moon.

Pepp nivå på att Bergsala snålar med saker så vi inte kan spela eller recensera Nintendo titlar 0 av 10

Zelda ber Link att vakna och vi får se Link göra exakt det och stiga upp ur någon slags magisk sömnkammare, mycket verkar mer high-tech än i tidigare och jag gillar verkligen det jag ser. Mycket mystik. Grafiken påminner om Wind waker med sin cel shade stil. Nu handlar det om teknik och inte bara magi vilket jag verkligen väntat på. Nu kan Link ha flera olika kläder på sig och se ut på olika sätt förutom de klassiska gröna, röda och blå dräkterna vi är vana vid. Link kan numera även hoppa. Link tar sig ut ur en grotta till en öppen vacker värld, en karta visar att Hyrule är stort, större än tidigare spel. Jag blir lite kär om jag ska vara ärlig. Link agera numera van pyroman och tänder eld på massa gräs, en yxa låter dig hugga ned träd för att samla material, och just material har en stor betydelse i Zelda: Breath of the Wild

Pricken över i:et är ändå mannen vid lägerelden som är samma man som i det första Zelda spelet till NES (Ni vet? It’s dangerous to go alone take this)

Pepp nivå på The Legends of Zelda 10 av 10

Det här med att dela upp sändningar gjorde det otroligt jobbigt för oss att täcka eftersom flera har barn och familj så blev det knasigt och stressigt. Ha allt på en dag och på en gång istället Nintendo

Pepp nivå över stressfaktorn att streams var uppdelade 0 av 10

Lillbirros personliga åsikt:

Nintendo har alltid och kommer för evigt ha en väldigt speciell plats i hjärtat hos mig som gamer och säkert många andra. Visst är det återigen ett Zelda spel, Pokémon spel och Mario-spel vi får se, men samtidigt är det spelserier som ständigt utvecklas på innovativa vis som exempelvis Zelda som nu verkar bli ett open-world-adventure. Intressant är även Ever Oasis som är en helt ny spelserie till Nintendo 3DS, allt det andra känns mer som reebots av gamla serier eller fortsättningar, så som Dragon Quest VIII eller Mario Party och Paper Mario. Jag hade hoppas på mer information om deras kommande konsol då dom faktiskt utannonserat Zelda till ”NX”, men där fick vi absolut ingenting.

Relaterade Inlägg

1 Kommentar

  • avatar
    CtrlAltElite | E3 2016 alla tider och info! 17 juni, 2016 at 17:02

    […] Nintendo Treehouse Live dag 1 & 2 […]

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.