E3 2016 – PC Gaming Show presskonferens samanfattning

E3 2016 – PC Gaming Show presskonferens samanfattning

PC Gaming Show presskonferens:

Warhammer: Dawn of War 3
– Oxygen Not Included
– Ark: Survival Evolved
Giant Cop – Justice above all
– Mount and Blade 2: Bannerlord
– The Surge
– Lawbreakers
– AMD Polaris
– Vampyr
– Killing Floor 2 / Killing Floor Incursion
– Tyranny
– Observer
– Dropzone
– ARMA 3 Apex
– The Turing Test
– Overland
– Dual Universe
– Halo Wars 2
– Day of Infamy
– Mirage: Arcane Warfare
– Mages of Mystralia
– Warframe Lunaro
– Deus Ex: Mankind Divided

Warhammer: Dawn of War 3

ethreewarhammerdawnofwarthree

Första trailern för kommande Warhammer: Dawn of War 3 bjuder på det man kan förvänta sig av ett Warhammer-spel. Häftiga vapen, stort fokus på karakteristiska drag på karaktärerna och allt för att göra spelupplevelsen till en gedigen sådan. Det bjuds på en härlig fight mellan två faktioner och en episk titan tillhörandes Space Marine. Spelet lanseras någon gång under 2017, mer specifika än så vill utvecklarna inte vara.

Oxygen Not Included

ethreeoxygenincluded

Skaparna av Don´t Starve och Don´t Starve Alone håller just nu på med spelet Oxygen Not Uncluded som påminner en del av spel som Terraria där man bygger en bas att utgå ifrån, går ut på äventyr för att leta rätt på gömda grottor, fiendebaser och liknande och försöker överleva tillsammans med andra datorstyrda karaktärer eller tillsammans med andra spelare. Det verkar även finnas ett typ av teknologiträd som gör det möjligt att forska fram nya verktyg för att kunna utforska längre ifrån den egna basen. Spelet kommer lanseras i slutet av 2016 och då till PC.

Ark: Survival Evolved

ethreeark

Nytt spelinnehåll med ett helt nytt område att utforska, nya dinosaurier att försöka tämja eller ta död på. Titanosaurius är en av de nya dinosaurierna som är gigantiska och kräver andra metoder än de traditionella för att kunna tämja. Inte nog med det går det att bygga ett stort fort på ryggen av Titanosaurien, vilket gör din bas till ett mobilt monster. Inte nog med det kommer man inom kort även lägga till Tribal Wars, olika klaner som kan slåss mot varandra om både land, baser och dinosaurier, eller modden som låter dig spela som vilket djur som helst i spelet.

Giant Cop – Justice Above All

ethreegiantcop

Ta över handskarna av den osynliga och gigantiska polisen som gör lite vad han vill med vem han vill. Spelet nyttjar VR-tekniken där du styr två stycken händer och kan flytta karaktärer, kasta dom ut ifrån stan eller helt enkelt stoppa ett uppror genom att kasta en buss på folkmassan. Det här är ett typiskt sandbox-spel med stora möjligheter till att behålla ordningen i staden eller skapa ett totalt kaos bland invånarna.

Mount and Blade 2 – Bannerlord

ethreemountandbladetwo

Uppföljare på ett redan kritikerrosat spel. Trailern av spelet visar oss hur ett gäng soldater försöker inta ett slott med belägringsvapen av alla möjliga slag, samtidigt som ett annat lag försöker försvara sin borg i bästa Sagan om Ringen-stuk. Du som spelare kan vara både den som styr dina arméer rätt in i kriget eller luta sig tillbaka med att kasta iväg stora stenbumlingar med katapulten.

The Surge

ethreethesurge

Skaparna bakom Dark souls-inspirerade Lords of the Fallen kommer med ett nytt spel i samma typ av genre, men med ett Sci-fi-perspektiv. Det vill säga här kan vi förvänta oss galet svåra fighter mot både robotar och monsterliknande varelser, kanske även futuristiska vapen i form av närstidssvärd a lá lightsabers och skjutvapen av olika slag. Allt detta är dock bara spekulationer för visst ser trailern inbjudande ut till detta futuristiska post-apokalyptiska actionspelet.

Lawbreakers

ethreelawbreakers

Lawbreakers verkar vara ett intressant spel om man gillar spel som Unreal Tournament, Battleborn och Overwatch. Här verkar man nämligen ha blandat lite ifrån alla tidigare sagda spel där vi får välja olika karaktärer med olika typer av egenskaper och vapen, allt i hopp om att kunna ta död på fiendelaget eller ta över nyckelplatser för att tjäna in poäng till laget. I skrivande stund går det att registera sig för en alpha-version av spelet, och redan den 18 Juni drar alphan igång.

AMD Polaris

ethreeamdpolaris

En grafikprocessor som är anpassad för alla gamers till ett billigt pris. Här pratas det om en kostnad på mellan 100-300 dollar, det vill säga runt 700-2100kr beroende på vilken typ av ”styrka” man vill ha och vad man kräver av sina spel nu för tiden. Här visar man upp en kort trailer på hur Doom körs med grafikkortet, men sen hör det ju självklart till en massa andra komponenter, men just AMD Polaris ska vara en grafikkorts-serie som verkligen ska vara prisvärd för alla gamers som förväntar sig bra prestanda till ett billigare pris. Korten ska lanseras innan Augusti 2016.

Vampyr

ethreevampyr

Ett spel som utspelar sig i tredjepersons-perspektiv med spöken och demoner, där huvudpersonen är en vampyr. Den spelbara karaktären är en vampyr som besitter övermänskliga egenskaper så som att dra upp sylvassa knivar från marken som spetsar fienderna. Spelet utvecklas av succé-utvecklarna Dontnod Entertainment som tidigare legat bakom de kritikerrosade spelen Remember Me och Life is Strange. Spelet kommer släppas under 2017 till PC, Xbox One och Playstation 4.

Killing Floor 2 / Killing Floor Incursion

ethreekillingfloortwo

Nytt innehåll är på väg, och spelet har befunnit sig i Early Access under snart ett år. En av skaparna bakom spelet pratar om fördelarna med att ha ett spel i Early Access under en så pass lång tid att man som utvecklare verkligen kan arbeta ordentligt med spelet utifrån fansens åsikter och förslag på förbättringar. Det nya innehållspaketet Bulls-Eye kommer med flera nya banor och spelbara karaktärer samt möjligheten att spela som Zed Zombies. Uppdateringen släpptes under konferensen och finns alltså att spela nu, nu, nu! För de som ännu inte skaffat sin Early Access till spelet kan pröva det gratis under helgen. Inte nog med det avslöjar man även Killing Floor Incursion som är spelet i VR-format i princip.

Tyranny

ethreetyrannybegins

Obsidian Entertainment som ligger bakom spel som Neverwinter Nights och Pillars of Eternity kommer nu med ett nytt RPG i isometriskt perspektiv likt de tidigare spelen som utvecklarna skapat. I spelet kommer det gå att vara både på den goda och den onda sidan, och det valet är helt upp till dig själv och hur du väljer att klara av vissa nyckeluppdrag.

Observer

ethreeobserver

Ännu ett skräckspel som kommer hålla spelarna vakna om natten. Utspelar sig i ett cyberpunk-universum influerat av väststaten. Här bjuds vi på en kort teaser som bara den sätter sig på näthinnan som något ofantligt läskigt med värsta ”Jump scare”-momentet. ”What would happen if your own fears got hacked and used against you?”. Efter teasern dras en kortare gameplay-video igång där vi går genom trånga korridorer för att plötsligt finna oss i ett rum med snurrande discokulor i taket och i nästa stund stå böjda över en kvinnlig karaktär sittandes i en stol. Spelet går ut på att ta sig vidare genom att hacka människors mardrömmar och på något sätt lösa drömmen genom att ta ut ett hot eller lösa ett pussel. Vilka plattformar som får ta del av spelet är fortfarande oklart, likaså gäller releasedatumet.

Dropzone

ethreedropzone

Veteraner inom RTS-genren påstår att det här är ett genrebrytande spel som ska bjuda på något helt annorlunda. Det handlar inte mycket om att bygga baser, utan styra tre olika robotar med olika egenskaper och färdigheter för att ta över olika punkter på kartan, och vinna över sin motståndare. Varje match pågår i max 15 minuter så det handlar om väldigt korta och intensiva matcher. Kanske är det här nästa stora steg i RTS-genren?

ARMA 3 Apex

ethreearmaiiidlc

Militärsimulatorn ARMA 3 kommer få sitt första DLC och innehållspaket vid namn ARMA 3 Apex. Nytt för denna gången är möjligheten att samarbeta med 3 andra kompisar i den nya co-op kampanjen beläget i en tät djungel. Detta planeras att lanseras den 11 Juli.

The Turing Test

ethreetheturingtest

Första persons pussel-spel där man använder sig av olika robotar för att klara av pussel, och genom pusslen berättas en historia. Av det vi ser påminner det en hel del ifrån Portal-spelen med en tvist där vi måste använda oss av olika robotar med olika egenskaper.

Overland

ethreeoverland

Ännu ett spel med ett isometriskt perspektiv, det vill säga snett uppifrån. Här handlar det om att ta sig från punkt A till punkt B och ta död på fiender på vägen som kan bestå av exempelvis tjuvar eller hemlösa hundar.

Dual Universe

ethreedualuniverse

Nästa stora rymdsimulator minsann, det vågar man påstå. Trailern visar hur spelkaraktären precis landat med sitt skepp och påbörjar bygget av sitt skepp för att kunna utforska vidare. Hela universumet är en enda stor sandlåda, och utan några som helst laddningstider eller instanser.

Halo Wars 2

ethreehalowarstwo

Halo Wars blev under sin levnadstid konsolvärldens bästsäljande RTS någonsin, och under 2017 släpps alltså dess uppföljare. Halo Wars 2 släpps till både Xbox One och Windows 10 och kommer bjuda på en hissnande färd genom singelplayer-kampanjen och även erbjuda en multiplayer-del där man ställer sig ansikte mot ansikte med en motståndare.

Day of infamy

ethreedayofinfamy

Vi sitter som soldat i en båt under andra världskriget i Sicilien där vi ska springa rätt in i fiendebasen och förhoppningsvis dräpa varenda en av våra motståndare. Fokuset ligger på ett storskaligt slagfällt där två faktioner ställer sig mot varandra. Spelet släpps som Early Access på steam under Juli månad.

Mirage:Arcane Warfare

ethreearcanewarfaremirage

Skaparna av Chivalry släpper nytt spel som påminner om ett arenabaserad Dark Souls där du som spelare måste tajma dina attacker och försvara vid rätt tidpunkt. En av tvisterna i spelet är att det finns möjlighet att använda sig av magi också, vilket lägger till ytterligare ett lager av förutseende, perception och strategiskt tänkande. Släpps under hösten 2016.

Mages of Mystralia

ethreemagesofmystralia

Äventyrsrollspel där du spelar som en liten magiker vars uppdrag är att återställa allt det goda ifrån det onda. Detta igenom att lösa pussel av olika slag, och självklart dödandet av fiender. Verkar använda sig av ett magi-liknande system som i Magica där du kan skapa helt egna magier genom att kombinera olika element, både på gott och ont då vissa magier även kan skada dig mer än fienderna. Spelet kommer att släppas under 2017.

Warframe Lunaro

ethreelunarowarframe

Snart släpper Warframe som hamnat lite i skuggan ett nytt spelläge för alla höglevel-karaktärer som är ett PVP-läge där du möter andra motståndare vars mål är att samarbeta med ditt lag och göra poäng med hjälp av ett hål i väggen och en boll som ska in där. Warframe i sig är annars ett MMORPG där du tar dig igenom olika planeter och dess uppdrag och på så sätt erhåller olika tokens som i sin tur kan ge dig tillgång till nya vapen och utrustning. De spelare som har nått maxlevel kan även raida, precis som i vilket annat MMORPG som helst.

Deus Ex: Mankind Divided

ethreepcgamerdeusexmankinddivided

Här bjuds vi på ett långt speldemo där vi får se spelet i sin fulla form, egenskaper hos spelkaraktären och lite av fightingsystemet. Kika in trailern nedan och döm själva.

 

Relaterade Inlägg

1 Kommentar

  • avatar
    CtrlAltElite | E3 2016 alla tider och info! 15 juni, 2016 at 13:37

    […] PC Gaming Show […]

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.