E3 2016 – Sony presskonferens sammanfattning

E3 2016 – Sony presskonferens sammanfattning

Sony presskonferens:

God of War
– Days Gone
– The Last Guardian
Horizon Zero Dawn
– Detroit Become Human
– Resident Evil 7
– Playstation VR Experience
– Call of Duty Modern Warfare Remastered
– Skylanders Imaginators / Crash Bandicoot
– Lego Star Wars – The Force Awakens
– Death Stranding
– Spider-man
– Personliga Åsikter

God of War

ethreegodofwarreboot

Ett mer moget God of War visas upp där en äldre Kratos tillsammans med sin son befinner sig i ett kyligt klimat jämfört med, till serien traditionella, varma områdena i de tidigare spelen i serien. Med jättar som vår främsta fiende är det någon typ av Nordisk mytologi som inspirerat denna utgåva av God of War. Fokusen ligger till stor del kvar på att slakta fiender och quicktime knapp events för att avsluta fienders ynka liv. Kratos ger sig ut och jagar tillsammans med sin son i en vacker vintervärld för att lite senare stöta på ett stort troll de båda slåss mot. Se trailern nedan den imponerar stort!

Days Gone

ethreedaysgone

Days Gone utspelar sig i ett post-apokalyptiska världar där människan går emot sin egen ras som blivit infekterade av något slags virus (påminner om The Last of Us) och allt handlar om att överleva tillsammans med de starkaste. Likaså gäller Days Gone och dom förklarar det så väl i trailern att ni kan titta på den för att skapa er en egen uppfattning.

The Last Guardian

ethreethelastguardian

Under 2015 E3-mässa bjöds vi på en gameplay-film där vi fick se huvudpersonen tog hjälp av sin Trico, djuret som ser ut som en hybrid av en fågel och hund, för att lösa diverse olika pussel och kunna ta sig vidare in i en ruin. Den här gången fick vi veta att spelet kommer lanseras den 25 Oktober och det är ju inte allt för långt borta. Det tog sin tid men releasedatumet blev äntligen satt i sten och vi längtar!

Horizon Zero Dawn

ethreehorizonzerodawn

Presskonferensens häftigaste speldemo visar upp hur robotarna tagit över världen och försöker utrota människan som numera lever som vi gjorde på stenåldern. Vi kommer få styra Aloy en kvinnlig huvudkaraktär som använder sig av en stav, pilbåge och slangbella för att besegra robotarna och stjäla material ifrån dem för att själv skapa bomber, brinnande pilar och andra förnödenheter och vapen spelet släppts först 28 februari nästa år så väntan känns olidligt lång.

Detroit Become Human

ethreedetroit

Här kommer ett spel som drar in applåder, äntligen ska vi spelare få leka kriminaldetektiver i framtiden och samtidigt spela mot moraliska beslut och tiden. Det här ser onekligen intressant ut, kika in trailern nedan så ser ni vad vi menar. Tidigare fick vi se en trailer med en karaktär vid namn Kara. Stor pepp på Detroit Become Human!

Resident Evil 7

ethreeresidentevilseven

Det var ett tag sedan ett nytt Resident Evil-spel släpptes, bortsett från de HD remaster versioner som släppts på första delen och del noll. Nu är det dock äntligen dags för Resident Evil 7 som även kommer med VR-stöd. Man verkar även ha skiftat över ifrån de tidigare actionspäckade spelsättet till ett något mer subtilt och ensamt förstapersons-perspektiv som bjuder på en hel del läskiga moment i trailern. 24 Januari 2017 släpps spelet. demo finns att ladda hem för alla PSN Plus medlemmar här.

Playstation VR experience titlar

ethreeplaystationvr

Playstation VR kommer att släppas den 13 Oktober, och här peppar man upp publiken och tittarna med att visa upp flera olika titlar som kan tänkas nyttja VR och förhöja spelupplevelsen. Titlar som visas upp: Farpoint sci-fi shooter, Star wars, Batman Arkham VR, Final Fantasy XV VR och Hawken

Call of Duty: Modern Warfare Remastered och Call of Duty: Infinite Warfare

ethreecodmwremastered

Inte helt oväntat så visade Sony upp en sektion från årets Call of Duty-spel vilket som bekant heter Call of Duty: Infinite Warfare. Men Sony valde även att avslöja att Call of Duty: Modern Warfare Remastered som kommer vara tidsexklusivt för Playstation 4 i hela 30 dagar innan det släpps till någon annan platform. Call of Duty: Infinite Warfare släpps till PlayStation 4, Windows och Xbox One den 4 november. Vi ser fram emot att hänga med Captain Price igen och hans cigarrer!

Skylanders Imaginators & Crash Bandicoot

ethreeskylanders

Ett kärt återseende av Crash Bandicoot som även fanns med som en del i Naughty Dogs senaste mästerverk Uncharted 4 under en spelsekvens. Crash Bandicoot var ett av de första spelen som verkligen satte äventyrsspelen på kartan för Sony med sin underbara karaktärs och bandesignerna vilket lånade några av de bästa elemeten från andra äventyr/plattforms titlar. Sony avslöjas att de tre första Crash Bandicoot-spelen kommer som HD Remakes i samarbete med Activsion till Playstation 4, samtidigt som Bandicoot i egen hög person kommer finnas med i kommande Skylanders Imaginators där du ritar egna Skylanders som kommer till liv i spelet! Lika galet som det låter ta er en titt på trailern nedan.

LEGO Star Wars: The Force Awakens

ethreelegostarwars

Lego-spelen bara växer och växer, och det är snart dags för releasen av LEGO Star Wars The Force Awakens. Med sin klassiska humor kommer man nu bjuda på ett helt nytt äventyr men med liknande segment som tidigare. Vi hoppas på att det blir online co-op men det är inte speciellt troligt tyvärr. Demot hittar du även här.

Death Strandning

ethreedeathstranding

Hideo Kojima stod för kvällens kanske konstigaste trailer när han kom upp på scen för att visa sitt nya projekt med spelet Death Stranding. I denna PlayStation 4-exklusiva titel får vi se en karaktär som spelas av Norman Reedus från The Walking Dead och själva trailern. Ni minns väl den tidigare speltrailern för ett kommande Silent Hill, det verkar som att Kojima verkligen vill använda Norman Reedus som en spelkaraktär och ja den kan ni beskåda här nedanför som definitivt skriker Kojima ut i fingerspetsarna. Vad exakt Death Stranding kommer handla om eller vilken genre det hamnar under är ännu oklart.

Spiderman

ethreespiderman

Insomniac Games som ligger bakom titlar som; Ratchet and Clank, Resistance serien och Sunset Overdrive är de som just nu utvecklar det nya Spindelmannen-spelet. Under presskonferensen visade Sony upp ett nytt Spindelmannen-spel till PlayStation 4. Spelet är inte baserat på den kommande Spindelmannen filmen utan vi spelar som en mer erfaren Peter Parker från Marvel universumet.


Personliga åsikter

Studio23 personliga åsikt:

Presskonferensen börjar med en symfoniorkester och satanistisk kör sjungande något på latin, och eftersom min latin inte är vad den var för 2000 år sedan orkar jag inte anstränga mig men det låter elakt och hemskt! Alla i publiken skriker Sony!

Kratos dyker upp med sin son som ska jaga mat, efter att ha missat ett adjure skäller Kratos ut sin son och säger: “do not be sorry be better” Vi är inte längre i Grekland utan nu utspelar det sig i norden och nordiska mytologin vi är i Valhalla! Kratos ser gammal ut med långt skägg (lite som Nino) Hela presentationen görs tillsammans med symfoniorkester är sjukt mäktigt! (Jag vet att Puppetmaster älskar detta utan att ens ha frågat honom)

Pepp på God of War reboot i nordisk mytologi 9 av 10

Vad som kommer härnäst fick nog flera att tappa hakan då alla trodde det var ett Last of Us 2 som visades upp men istället var det Days gone. I slutet på presskonferensen visade Sony upp gameplay från spelet som känns som The Last of Us eller ja i alla fall påminner det om det på något sätt

Pepp nivå på en CGI trailer som inte säger speciellt mycket om ett spel 2 av 10
Pepp nivå efter att ha sett gameplay 6 av 10

Efter detta blir det dags för The Last Guardian och 25 oktober 2016 blir äntligen det fasta release datumet. Jag vill påpeka att symfoniorkestern höjer hela stämningen totalt.

Pepp nivå på The Last Guardians releasedatum 7 av 10

Gameplay på Horizon zero dawn visas äntligen upp och det är äckligt snyggt! At blanda teknik med stenåldern är genialiskt och jag tror verkligen att spelet kommer bli fantastiskt bra! Vi får se när Aloy craftar saker och hur viktigt det är att loota fiender i spelet. Vi får även se användningen av mounts för att sig runt i spelets värld som är otroligt vackert! Det tråkiga är väl att vi kommer få vänta till den 28 februari då spelet äntligen släpps.

Pepp nivå på Horizon Zero Dawn 10 av 10

Detroit become human som är Quantum Dreams och producenten David Cages ny spel (ni vet Heavy Rain, Beyond Two Souls?) ni kanske även minns trailern med Androiden som byggdes ihop och ville leva? David Cages spel har alltid haft otroligt snygga spel med fruktansvärt snygga ansiktsanimationer och känslor. Dock fanns inte kvinnan med någonstans.

Pepp nivå för Detroit become human 9 av 10

Resident Evil 7 i VR miljö visas och om det inte kommer utan VR blir jag riktigt förbannad! Att känna sig tvingad att köpa ett tillbehör för att få spela ett Resident Evil spel är inte okej någonstans. Dessutom känns det hela jättekonstigt eftersom vi inte får se så mycket mer än skräck känslan de vill förmedla, det hela känns konstigt då ett demo finns att ladda ned hem nu om man nu inte har VR? 24 januari 2017 ska det släppas.

Pepp nivå på Resident Evil 7 med tvång för VR 0 av 10
Pepp nivå på Resident Evil 7 utan VR 6 av 10

Playstation Vr släpps den 23 oktober med hela 50 titlar vid release

Star Wars Battlefront med Rymdstrider VR, Final Fantasy XV visas upp med musiken från afrojack. Det är fortfarande sinnesjukt snyggt men egentligen är det inte så super mycket nytt man får se som vi inte redan sett men OH WAIT suprise suprise! VR stöd. Hawken verkar skitballt men återigen VR, så länge det inte är ett tvång att använda VR

Pepp nivå på VR Tvångstitlar 2 av 10
Pepp nivå på Titlar vi fick se med både stöd för VR och inte VR 10 av 10

Call of Duty Modern Warfare Remastered visas upp hastigt och…….Kojima Kojima Kojima Kojima vafan händer omg! En naken Norman Reedus med ett nyfött barn vaknar upp bland döda fiskar och valar för att se fyra varelser sväva i luften och sen tar det slut. En mind fuck som vanligt från Kojima.

Pepp nivå på att bli mind blown av Kojimas nya projekt 10 av 10

Alltså Sony vann meden clean och sjukt bra presskonferens under E3 2016, jag vet inte ens vad mer jag kan säga, de spelen jag inte nämnt har ni redan sett trailers på ovan!

Lillbirros personliga åsikt:

Precis såhär ska en presskonferens levereras. Lagom många titlar, matnyttig information om titlarna och lite mindre avslöjanden mitt emellan. Sony kan verkligen sin grej, och det som ser mest intressant ut i mina ögon är Hideo Kojimas nya spelserie med Norman Reedus i huvudspetsen. Ni vet förra E3 visades Silent Hill upp med just Norman som huvudperson, sen drog kaoset igång kring Hideo Kojima och hans dåvarande studio. Nu har han slitit sig loss och står på egna ben med sina konstnärliga medarbetare, och det här tror jag kommer bli väldigt intressant att se när det väl släpps. En annan stor utannonsering är Resident Evil 7 som verkar gå tillbaka och förbi sina egna rötter och trailern får mig att rysa lite obehagligt i hela kroppen. Att man sedan släpper ett demo av spelet för alla Playstation Plus-ägare gör det ju inte bättre då jag bara måste sätta tänderna i det direkt efter konferensen. Men höjdpunkten hos Sony måste ändå vara Horizon Zero Dawn vars upplägg och spelsystem är något som verkligen berör mig. Stora applåder Sony, stora applåder.

Relaterade Inlägg

1 Kommentar

  • avatar
    CtrlAltElite | E3 2016 alla tider och info! 17 juni, 2016 at 16:11

    […] Sony […]

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.