E3 2016 – Microsoft presskonferens samanfattning

E3 2016 – Microsoft presskonferens samanfattning

Microsoft presskonferens:

Xbox One S
– Gears of War 4 / Xbox Play Anywhere
– Killer Instinct
Forza Horizon 3
– Recore
– Final Fantasy XV
– The Division – Underground
– Battlefield 1
– Nya funktioner för Xbox Live
– Mincraft
Inside / Xbox ID
Gwent
Tekken 7
Dead Rising 3
Scalebound
Sea of Thieves
State of Decay
Halo Wars 2
Project Scorpio
Personliga åsikter

Xbox One S

ethreexboxones

Xbox One Slim – Hälften så stor som den första Xbox One och kommer med en 2TB intern hårddisk vilket möjliggör ännu mer lagringsmöjligheter av digitala spel, videoklipp och sparfiler. Eladaptern har även blivit integrerad in i konsolen, så här slipper vi även den stora klumpen till eldosa som annars brukar ligga och ta plats. Den slimmade versionen av Xbox One förväntas lansera i Augusti senare i år.


Gears of War 4 / Xbox Play Anywhere

ethreegearsfour

Den nya och slimmade Xbox One S kommer även innehålla den nya funktionen; Xbox Play Anywhere. Denna funktion gör det möjligt för dig som spelare att köpa spel på Xbox One som i sin tur även gör det möjligt att spela spelet på din PC. Detta innefattar all typ av Co-op och multiplayer kommer använda sig av denna Cross-play funktion, samma sak gäller alla achivements och liknande. Det nya Gears of War-spelet kommer vara det första spelet ut för konsolen som erbjuder denna funktion.


Killer Instinct

ethreekillerinstinctseasonthreeraam

Nylanseringen av Killer Instinct-serien har blivit en stor succé på Xbox One och är nu inne på sin tredje säsong. Här avslöjar RARE även att General Raam, en av de stora bad boysen ifrån Gears of War blir en spelbar karaktär inom kort.


Forza Horizon 3

ethreeforzahorizonthree

En störtmysig trailer visar upp mäktiga landskap, vrålsnygga bilar ackompanjerat av en nyversion av den gamla klassiska låten ”Falling in love”. Spelet är fullpackat med massor av olika utmaningar och platser att utforska i spelseriens största öppna värld. Spelet lanseras den 27 September senare i år till Windows 10 och Xbox One.


Recore

ethreerecore

Ett futuristiskt äventyrsspel som visades upp under Microsofts press brief från föra årets E3 med actioninslag som visar både robothundar och några andra robotor som försöker stoppa spelets kvinnliga huvudkaraktärs framfart. Spana in trailern nedan så förstår ni lite mer vad Recore handlar om.


Final Fantasy XV

ethreeffxvms

Vi bjuds på ett speldemo ifrån ”Trials of Titan” vars syfte är att visa på spelets fightingsystem, och här kan ni kika in demot som visades upp under presskonferensen. Den 30 September får PlayStation 4 och Xbox One samt PC-spelare äran att ta sig an spelet i sin fulla form då spelet lanseras världen över!


The Division – Underground

ethreedivisiondlc

”Our enemies didn’t retreat, they regrouped to strike us again” – Så lyder citatet som får oss alla hypade för The Divisions första riktiga DLC som går under namnet Underground där vi kommer strida i nya områden under New Yorks gator, närmare bestämt i tunnelbanesystemen!


Battlefield 1

eabattlefieldseventenethree

Det mest dynamiska Battlefield-spelet någonsin både inom både singelplayer-läget, men också de storskaliga slagen om 64 spelare som slåss om en vinst. Spelet lanseras den 21 oktober, däremot är det i det här fallet en fördel och äga Xbox One och vara en trogen EA Access-prenumerant för då får man tillgång till spelet redan den 13 Oktober.


Nya funktioner för Xbox Live samt egen designade handkontroller för Xbox One

ethreexboxonecustomcontroller

Skapa klubbar och dela samma intresse, exempelvis ha en grupp dedikerad för The Division eller Halo. Eller varför inte använda sig av det nya Xbox Arena som möjliggör det för oss spelare att kunna skapa egna turneringar, men även delta i större turneringar på ett enklare sätt än någonsin tidigare.


Mincraft

eathreeminecraftrealms

Ett spel som inte bara längre är ett spel utan som också används i skolundervisning runtom i vårt avlånga land och säkert andra länder också. I skrivande stund har man släppt ”The Friendly Update” vilket gör det möjligt för spelare på Xbox One att skapa dedikerade servrar för att skapa byggprojekt med kompisarna trots att du inte är på plats. Inte nog med det kan man nu använda sig av och ladda ned textur-paket samt tillägg vilket gör det möjligt att kunna påverka spelets innehåll ännu mer än de saker vi bygger.


Inside / Xbox ID

ethreeidxbox

Hypen är brutal då en av personerna på scen säger att det är ett av de absolut bästa spelen han någonsin spelat. Skaparna av Inside har tidigare gjort spelet Limbo, så vi kan förvänta oss ett konstnärligt mästerverk med andra ord. Den 29 Juni får vi möjlighet att pröva detta. I samband med detta avslöjande får vi veta att över 1000 spel är under utveckling för Xbox One och PC, och då pratar vi indietitlar och inte trippel A-titlar. Men ett spel som får extra tid är ett typ av Time-travel spel där du ska lösa något slags mysterium blandat med lite skräck.


Gwent

ethreegwent

Det är populärt med kortspel, och här är ett kortspel som faktiskt finns integrerat i The Witcher 3, ett kortspel som går att spela i tavernan i spelet. Nu har CD Project lyssnat på fansen som önskade sig kortspelet Gwent som ett eget spel och voila. I September släpps spelet som ett standalone till Xbox One och PC.


Tekken 7

ethreetekkenseven

Tekken 7 är fightingspelet blandar det bästa ifrån två världar. Här behövs det ingen större presentation av spelet utan njut av fighten mellan Akuma och Heihachi. Tekken 7 lanseras till Xbox One tidigt 2017. Alla Xbox Live Gold Members får ett gratis exemplar Tekken Tag Tournament 2 under kommande vecka så de kan träna upp sina färdigheter till nästa år för Tekken 7 releasen.


Dead Rising 4

ethreedeadrisinigfour

Zombieslaktaren är tillbaka men tydligen mer innovativ än tidigare. Vi bjuds på en trailer med massa nya vapen som exempelvis en elektrisk julsläde, eller stenklubba som svingas mot zombies hej vilt på gatan.


Scalebound

ethreescalebound

Det exklusiva Xbox One och Windows 10 äventyr spelet från hack´n slash utvecklarna Platinum Games som tidigare gjort spel som Bayonetta, Vanquish, Transformers och Turltles. Här bjuds vi på en trailer mot en gigantisk spindelkrabba av något slag. Spelet förväntas lanseras under 2017.


Sea of Thieves

ethreeseaofthieves

En artistisk trailer där tiden står stilla visar övergivna skepp, pirater som är frusna i tiden och episk musik i bakgrunden. Här bjuds det även på gameplay-trailer för spelet vilket ser väldigt mysigt ut rent grafiskt. Vad spelet går ut på är fortfarande oklart, men det verkar vara något typ av sandbox-spel med utforskning och fighter på agendan. Spelet förväntas lanseras tidigt 2017.


State of Decay

ethreestateofdecaytwo

En gammal bil sladdar över zombies på en öde väg med tre karaktärer vars mål är att länsa en bensinmack i jakt på på resurser. Spelet utspelar sig i tredjepersons-perspektiv och verkar sätta mycket fokus på överlevnad. Det första State of Decay som kom till både Xbox 360 oh Xbox One hade från början planer att få en multiplayer uppdatering men istället så valde man alltså att släppa en del två.


Halo Wars 2

ethreehalowarstwo

Ännu en artistisk och konstnärlig trailer för ett spel som ställer människan mot ett utomjordiskt hot och påminner mycket om känslan som ofta förmedlas i Halo trailers. I Halo Wars 2 ska spelaren slåss mot ondskan i form av ”The Arc” och ”The Banished”. Den 21 Februari 2017 släpps det men i skrivande stund kan du delta i en veckolång betaperiod som startar precis nu till Windows 10 och Xbox Live.

Project Scorpio

ethreeprojectscorpio

Under 2017 kommer man lansera en typ av konsol med hela sex teraflops dedikerat till grafiken, processorkraft som är utom denna värld och 4k upplösning som ska bli en ny standard inom närmsta framtiden. Project Scorpio kommer vara kompatibelt med både Xbox One samt Xbox One S spelbibliotek. Namnet på konsolen kommer troligtvis att ändras inom närmsta framtiden.


Studio23 personliga åsikt:

Xbox One SLim 40% mindre med ny kontroll ny design och dessutom vit istället för svart. Kommer i augusti och kommer kosta 299 dollar aka 2500:-

Pepp nivå på en ny mindre konsol när Microsoft kommer släppa en nyare nästa höst 0 av 10

Gears of war 4 kommer med cross play dvs du kan spela tillsammans med Windows 10 och Xbox One, detta gäller alltså alla lägen, campaign, horde och multiplayer! En video visas upp från kampanjen och spelet ser verkligen ut som gears med sina otroligt coola miljöer och välkända cover system. Gears of War 4 ser coolt ut och det kan bli väldigt kul att spela Co-op med vänner som inte har Xbox One men en Pc med windows 10 eller tvärtom. Det visas även upp en Gears of Wars 4 elite wireless kontroll

Pepp nivå för Gears of War 4  6 av 10

Killer Instinct säsong 3 avslöjar karaktären Locust generalen Raam och folk applåderar som fan över??? En karaktär EN KARAKTÄR var det på riktigt så stort att de måste ha med det på scen under E3? Jätte skum del i presskonferensen tycker jag.

Pepp på general Raam i Killer Instinct season 3 1 av 10

Forza Motorsport och Forza Horizon är aldrig fel, riktigt bra styrning, musik och rolig gameplay. Snyggt som alltid. Nu utspelar sig horizon festivalen i Australien! Nya terränger och nya typer av fordon vilket känns fräscht och kul! 4 Player kampanj co-op för första gången i ett forza spel dessutom gör det hela extra fint! 27 september får vi spela

Pepp nivå på Forza Horizon 3 8 av 10

Förra årets Recore visas upp igen men nu med gameplay och mer action orienterat, jag minns att jag gillade konceptet förra året och spelet känns på något sätt maffigt. Fienderna har olika typer av färger som du tillsammans med dina robotar kan dra nytta av genom attacker m.m.

Pepp nivå på Recore 8 av 10

Final Fantasy XV visas upp i det första demot till Xbox One med ny gameplay från ett special uppdrag. En stor boss ska besegras och det hela imponerar mycket. Eftersom jag spelat bägge demon som Final Fantasy XV bjudit på kan jag säga att stridssystemet fungerar utmärkt tror att det kanske ser lite komplicerat och buffligt ut.

Pepp nivå på Final Fantasy XV som spel (oavsett plattform) 9 av 10

The Divisions kommande tillägg underground visas upp med nya dungeons i tunnelbanorna och tunnelbanesystemen, problemet är att jag inte tror det räcker för att jag ska vilja gå tillbaka till The division och spela mer.

Pepp nivå på The division underground DLC 5 av 10

Battlefield 1 visas upp igen (vi såg 64 spelar strider igår kväll) 13 oktober gäller för de som har EA access och Xbox Gold. Samma trailer som från Electronic Arts presskonferens visas upp och jag känner bara att jag redan sett detta och att EA Access skulle ge tillträde till spelet några dagar tidigare. Känns inte som jag längtar efter Battlefield 1 mer nu än igår-

Pepp på Battlefield 1 5 av 10 (fortfarande)

Xbox one får nya funktioner som bakgrunds musik, valmöjligheten att välja språk oavsett vart i världen du bor samt cortana röst stöd. I höst kommer Clubs som låter dig skapa communities (precis som PlayStation 4 redan har) Looking for group funktionen verkar bra men egentligen samma sak som redan finns på PlayStation 4 fast Microsofts verktyg verkar lite bättre. Sist men inte minst Arena läget som är en turneringsplattform för spelare att registrera sig, spela solo eller vs i dina favorit spel. Lite som E-sports inkörsport.

Pepp nivå för Microsofts kommande tjänster och verktyg 5 av 10

Minecraft ska gå att spela tillsammans med alla! Jag har spelet på Android så det ska bli kul att se hur det fungerar tillsammans med Xbox One eller Playstation 4. John Carmack gör besök ( gotta love the guy) med Oculus för att visa upp hur VR fungerar tillsammans med Minecraft. Fler funktioner och ändringar visas på scenen men eftersom jag personligen inte är ett Minecraft fan känner jag mer kul för de andra medan jag själv inte är super intresserad. Mer utlovas under Minecon i september månad.

Pepp nivå för Minecraft cross-play och nya funktioner 3 av 10

Microsoft visar upp deras Xbox One handkontroller som du kan skapa själv på Xbox labs med färger, nicks mm direkt på handkontrollen. Jävligt coolt men frågan är vad det kommer att kosta

Pepp nivå för egen design på handkontrollen 7 av 10

Indiespelvisas upp och Limbo blir gratis för Xbox One och Windows 10 spelare. Ett gäng indietitlar rullar och cuphead är det jag är mest pepp på, som alltid blinkar spelen mer eller mindre förbi som en MTV reklam och det är svårt att ta in allt som visas. Spelare som köpt titeln ARK till Xbox One kommer få spela det helt gratis på Windows 10. Fler indie titlar som ska släppas under närmsta månaderna visas upp och avslutas med We happy Few som släpps den 26 juli och ser väldigt intressant ut.

Pepp nivå på Microsofts Indie titlar 6 av 10

CD Projekt Red visas upp Gwent som är cross plattform spel med single player kampanj och alla som älskade mini spelet i The Witcher kommer skrika högt. Det ser vackert ut och jag ser verkligen fram emot att spela detta! Moritach på redaktionen sprängdes för cirka fem sekunder sen och jag måste se till att hon överlever hypen och peppen! Redan i september kommer vi kunna strida mot varandra i Gwent! Måbästefuskandestudio23vinna!

Pepp nivå på Gwent som stand alone titel 8 av 10

Tekken 7 dyker upp och Akuma slåss mot Heihachi Mishima och vinner (såklart) Tekken 7 kommer till både Xbox One och Playstation 4 under tidig 2017 men Xbox One ägare med Xbox Gold får dessutom Tekken Tag tournament 2. Katsuhiro Harada presenterar allt i sin japanska stridsdräkt

Pepp nivå för Tekken 7 och Katsuhiro Harada klädsel på scen 8 av 10

Dead Rising 4 visas upp som en teaser och jag känner: jaha ok? Med tanke på att det lär bygga på samma roliga concept och spelmekanik kan det bli skoj men det kan även kännas väldigt gammalt. Detta återstår att se

Pepp nivå på Dead Rising 4 5 av 10

Platinum Games Atsushi Inaba kommer upp på scen och berättar om sina pojkdrömmar om stora världar och önskan att strida mot drakar. Scalebound med Co-op visas upp. Med tanke på hur svåra Platinum games spel brukar vara kan de flesta av oss dödliga gamers räkna med ragequits och aggressions utbrott (eller kanske bara är jag?) Scalebound ger mig Panzer Dragoon vibbar och jag vet inte riktigt om jag känner mig sådär jätte impad. Att Platinum Games gjort och gör bra action har knappast undgått någon men det räcker inte för att göra ett bra spel. Transformers och det senaste Turtles var väldigt milda titlar.

Pepp nivå på Scalebound 5 av 10

En ointressant trailer på Sea of Thieves visas upp.Vilket följs upp med en preimär av gameplay, spelet får mig att tänka på Wind Waker med sin celshadiga grafiska stil. Spelaren Rare bjudit in till deras kontor för att prova spelet utan tutorials eller liknande dricker mjöd , blir fulla och visar vikten av samarbete då ett annat lag attackerar dem med deras båt, allt detta tillsammans med episk musik. Jag är lite osäker på om jag kommer tycka om det här spelet i slutändan

Pepp nivå på Sea of Thieves 5 av 10

State of Decay 2 med multiplayer stöd visas upp, men det kunde kommit tidigare och jag blir bara ledsen när jag tänker tillbaka på ensamheten i Xbox 360 versionen som från första början skulle ha multiaplyer och co op

Pepp faktor på multiplayer läge i State of Decay 2 4 av 10

Halo Wars 2 visas och med tanke på hur det första var fanns det massor av rum för förbättring. Men det verkar som man lyssnat på sina fans och det som visas upp imponerar på mig och peppen växer. Jag känner mig hypad att få spela Halo wars 2 den 27 februari 2017. Betan kan du med Xbox One dock spela nu på direkten!  En cool trailer visas upp

Pepp nivå på Halo Wars 2 7 av 10

Xbox Anywhere var ett stort plus och innebär att om du köper ett spel på Xbox One eller Windows 10 så behöver du inte köpa det ytterligare en gång till den andra plattformen för att spela. Microsoft pratar om VR och 4K och visar upp deras nya Project Scorpio som har sjuka specs och släpps under hösten 2017. Största pluset är att ALLT är kompatibelt med varandra d.v.s Project Scorpio kommer stödja Xbox 360 och Xbox One spel

Pepp nivå på Microsofts fans service 8 av 10

Lillbirros personliga åsikt:

Urladdningen av Microsoft som verkar ha velat slagit världsrekord i antal titlar och funktioner att visa upp. Hela presskonferensen känns väldigt hoppig likt MTV på den gamla goda tiden när man fick höra 20 sekunder av en låt, sedan tre minuters reklam och 20 sekunder av en annan låt. Vi får se väldigt mycket av väldigt mycket men får knappt någon information alls utan en trailer, release datum och sen vidare. Sen är man väldigt tydlig på att nämna spelens exklusivitet för Xbox One och Windows 10. Presskonferensens höjdpunkt är Forza Horizon 3 och Sea of Thieves som ska bli väldigt intressanta när det är dags för spelsläpp, men annars kändes det inte som att hypen blommade ut på något av spelen. Inte för att spelen är ointressanta, utan för att det är för lite information som släpps för att hypen ska bli riktig.

Relaterade Inlägg

1 Kommentar

  • avatar
    CtrlAltElite | E3 2016 alla tider och info! 13 juni, 2016 at 22:44

    […] Microsoft Studios […]

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.