E3 2016 – Bethesda presskonferens samanfattning

E3 2016 – Bethesda presskonferens samanfattning

Bethesda presskonferens:

Quake Champions
– The Elder Scrolls Legends
– Prey
Doom
– The Elder Scrolls Online
– SDishonored 2
– Fallout 4 / Fallout shelter / Skyrim Remastered
– Bethesda Virtual Reality
– Personliga åsikter

Quake Champions

ethreequakechampions

1996 släpptes Quake till PC, ett FPS som satte en ny standard för dåtidens multiplayer och banade vägen för E-sport. Än idag spelas Quake under större events som Quakcon. Men det har nu alltså blivit dags för alla spelarna att få ta del av en ny installation av spelserien. Här kommer det inte bjudas på någon singelplayer, utan fokuset ligger endast på multiplayer och E-sport. Spelet strider utspelar sig i arena-liknande kartor med olika karaktärer som alla har karaktärsspecifika egenskaper att nyttja. Vi bjuds här nedan på en teaser av spelet och under QuakeCon i Augusti kommer Bethesda att visa upp spelet i sin fulla form.

 

The Elder Scrolls Legends

ethreetheelderscrollslegends

Elder Scrolls Legends är ett Free-to-play-kortspel som bjuder spelare på både en singelplayer-kampanj och möjligheten att tävla mot andra spelare på nätet. Strategispel i Elder Scrolls universumet som påminner om Heartstone men med ett par tvister. Vi spelar exempelvis på två lanes som gör det möjligt att ta det strategiska tänket ännu längre. Spelet kommer att lanseras till PC och alla mobila enheter (Android, iPhone, Tablets).

Prey

ethreeprey

Ett FPS med en psykologisk tvist. En dag som går om och om igen, tills huvudkaraktärer Morgan upptäcker att han ingår i ett experiment som gått fel någonstans långt ut i rymden, självklart lurar massor av hemskheter i korridorerna. Nästa år lanseras spelet till PC, Playstation 4 och Xbox One och Bethesda kommer att bjuda på ännu mer än den teaser-trailern vi fick se idag under QuakeCon i Augusti.

 

Doom

Doomtxtscrnone

Doom har funnits ute i drygt en månad, och här pratas det mer om hur väl spelet tagits emot världen över av spelare och journalister samt hur framtiden för spelserien ser ut. Snapmap erbjuder möjligheter att skapa nya banor och moddar av alla dess slag. Idag går det att spela allt ifrån vanliga Deathmatches till Tower Defense tack vare den dedikerade skaran av de användare som verkligen lärt sig Snapmap och delar med sig av sina skapelser. Inte nog med det kommer man även släppa ett DLC vid namn; Upon the Evil som innehåller tre nya spellägen för multiplayer, samt två helt nya banor.

The Elder Scrolls Online

Theelderscrollsonlinetamrielunlimitedheader

Över 7 miljoner aktiva spelare och under 2016 har hela tre stycken DLC-paket lanserats inräknat Dark Brotherhood som redan finns till PC och som lanseras till konsol på tisdag (14 Juni) Vi bjuds på en Highlight-trailer ifrån året som gått och vad vi spelare upplevt genom våra äventyr. Den 23 Juni släpps The Elder Scrolls Online även i Japan vilket kommer märkas hos spelarbasen enligt Zenimax. I One Tamriel uppdateringen i höst kommer alla karaktärer att scalas till de olika zonerna i spelvärlden och du kommer kunna samarbeta över de olika allians-gränserna. Från stunden att du tar dina första staplande steg ut ifrån tutorialen, kommer hela världen finnas för dina fötter fri att utforska helt utan begränsningar.

Dishonored 2

ethreedishonoredtwo

Uppföljare till 2012’s Dishonored vart väl mottaget av spelare samt journalister och har sedan avslöjandet under förra årets E3 hypats rejält. Det kommer gå att spela som antingen Kaldwin eller Corvo Attan, två helt olika karaktärer som kräver att spelaren anammar deras väldigt olika spelstilar. Det är helt upp till spelaren om hen vill smyga genom banorna eller gå all in och skjuta sig igenom fienderna. Spelet använder sig av en ny motor kallad ”the void” och kommer nyttja ett system som gör att mycket av händelserna som händer sker slumpmässigt och utan något speciellt skriptade events. Den 11 November lanseras spelet på Xbox One, PlayStation 4 och Windows.

Fallout 4 / Fallout Shelter / Skyrim Special Edition

ethreeskyrimnextkonsolversion

Möjlighet att installera moddar som skapats på PC till både Playstation 4 och Xbox One. I Juli släpps en uppdatering som gör det möjligt att bygga sitt alldeles egna Vault som blir lite som ett underjordiskt fort där du kan bjuda in överlevare och utföra experiment på dem eller varför inte bygga en underjordisk labyrint och låta dina vänner försöka ta sig igenom olika fällor och liknande du satt ut för du är en sån snäll spelare? I Fallout Shelter släpper man en stor uppdatering i sommar som kommer erbjuda spelarna ännu mer innehåll samt att det även dyker upp till PC. En remake av det kritikerrosade Skyrim som släpptes 2011 kommer även att släppas förhoppningsvis med alla tillägg och av det vi fick se mycket förbättrad grafik på det redan vackra spelet.

Bethesda Virtual Reality

ethreebethesdavr

Bakom kulisserna har företaget arbetat mycket med VR och hur man ska kunna leverera det på ett bra sätt och här pratar man främst om Doom och Fallout 4. 2017 kommer Fallout 4 att släppas till HTC Vibe som är en av marknadens ledande VR-enheter. Under spelmässan kommer det erbjudas möjlighet att få testa både Fallout 4 och Doom vida HTC Vive och vi kan nog förvänta oss en hel del spelarintryck under veckan.

Personliga åsikter

Studio23 personliga åsikt:

Killen i grå T-shirt bakom Adam Sessler och Morgan Webb behöver ta ett chill pill omgående, samt lära sig att inte visa sitt skrev för hela världen.

thisdude

Quake Champion visas upp och Quake har vart ett av världens största E-sport titlar och satte en helt ny standard för multiplayer spelandet, det går snabbt, det är häftigt och det är fraförallt roligt att spela. En sneak peak visas och mer info kommer avslöjas under Quake Live i augusti

Pepp nivå på Quake Champions 7 av 10

Elder Scrolls Legends är kortspelet som ska bli kul att se hur de olika valen påverkar spelet och hur mycket fokus det ligger på storyn, samt multiplayer battle och arena mode online. Spelet släpps senare i år och jag ska absolut ge det en chans på mobilen

Pepp nivå på Elder Scrolls Legends 6 av 10

Fallout 4 får nytt DLC i augusti som verkar skoj men jag ska först och främst klara mainstoryn vilket jag inte hunnit göra ännu ( skäms på mig jag vet) och att Fallout Shelter kommer till PC ser jag som en självklarhet.Det ska även bli intressant att testa mods till Fallout 4 på Playstation 4 som kommer senare denna månad

Pepp nivå på Fallout 4 6 av 10

The Elder Scrolls V Skyrim special edition kommer ge mig chansen att äntligen spela igenom Skyrim då jag inte haft möjligheten att göra det innan och ser fram emot detta enormt!

Pepp nivå på The Elder Scrolls V Skyrim special edition 8 av 10

PREY som är ett sci-fi skräck äventyr och liknar Deadspace ser sjukt snyggt ut och jag vill spela det NU NU PÅ EN GÅNG damn det verkar riktigt läskigt och kul! Prey kommer ut nästa år och mer kommer visas under Quakecon. Detta såg jag på Gamescom redan 2010 men spelet lades ned och gjordes alltså senare om till PREY som reboot och med en annan inriktning än tidigare.

Pepp nivå för Prey 9 av 10

Mer Doom med två nya spellägen och mer content som dessutom är gratis med det första dlc,t som dock kostar med namnet until the evil är något som flera Doom spelare kommer bli glada över och kan se fram emot. Från och med inatt kan du spela första singleplayer banan gratis under hela veckan på samtliga plattformar.

Pepp nivå för mer Doom 4 av 10

The Elder Scrolls Online firar sina vinster som bästa MMORPG 2014-2015 och det pratas om x antal dödade Mudcrabs (intern skämt) Dark Brotherhood får sin launch trailer och det pratas om hur coola dessa quests var i Skyrim (något jag missat som nämnt ovan men kommer få uppleva inom snar framtid) The Dark Brotherhood kommer ut till konsol i veckan och är gratis för de som har ESO Plus. slutligen berättas det att så fort du kommer ut ur spelets tutorial kommer det numera bli One Tamriel vilket låter dig ta del av ALLT spelet erbjuder utan begränsningar och detta kommer ske senare i höst.

Pepp nivå på The Elder Scrolls Online Dark Brotherhood 8 av 10

Dishonored 2 visas upp som sista spel och för att få spelet att se ut som en levande målning har de satsat mycket på ljussättning och deras nya void motor ska leverera stealth och fantastiska upplevelser för spelaren. Jag gillar tanken och miljöerna samt karaktärerna hur spelet blir att faktiskt spela återstår att se. Plus för valet att välja mellan två karaktärer då det kommer ge olika upplevelser ur karaktärernas ögon och de val de väljer att göra.

Pepp nivå på Dishonered 2 5 av 10

Bethesda berättar även att det har stora VR planer som de kommer satsa på under närmsta framtiden men jag bryr mig inte så mycket då jag inte gillar VR eller 3D (min åsikt utan att låta som en surgubbe)

Lillbirros personliga åsikt:

Quake, Quake, Quake. Ett spel som jag en gång i tiden älskade så in i bövelen, men som med åren blivit överkörda av andra spel som bjuder på nya system och fräsch samt modern grafik. Utannonseringen av Quake är konferensens höjdpunkt, jag skulle däremot önska få se lite mer av spelet än den teasern vi bjöds på. Utöver detta så håller man en jämn nivå på det som avslöjas och Prey, spelet som varit kanske spelmässans bästa hemlighet verkar även det onekligen intressant. Huvudpersonen hos Bethesda är dock Dishonored 2 där vi får se flera olika spelklipp på hur spelet spelas och ser ut, samt en hel del av de olika egenskaperna karaktärerna kan utföra.

Topp 3 Pepp-listan:
Dishonored 2 – Äntligen får vi se hur det spelas och får informationen som gör det möjligt att hålla sig till lanseringen 11 November
Quake Champion – Because Quake!
Prey – Ett helt nytt spel med en psykologisk tivst som onekligen verkar intressant

Relaterade Inlägg

1 Kommentar

  • avatar
    CtrlAltElite | E3 2016 alla tider och info! 13 juni, 2016 at 06:01

    […] Bethesda […]

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.