E3 2016 – Electronic Arts presskonferens samanfattning

E3 2016 – Electronic Arts presskonferens samanfattning

Electronic Arts presskonferens:

Titanfall 2
– Madden 17
– Mass Effect: Andromeda
Fifa 17
– Fe
– Star Wars
– Battlefield 1

– personliga åsikter

 

E3 2016 har precis dragit igång och hela mässan startar med Electronic Arts presskonferens. Mässan är utvecklarnas chans att få visa upp sig, bygga upp hypen kring sina kommande spel och framför allt låta oss spelare och journalister sitta helspänd på vad som komma skall. Här nedan följer en sammanfattning kring vad vi fick se under mässans första presskonferens samt Robert och Davids personliga åsikter.

Titanfall 2

eatitanfalltwoseventenethree
Titanfall har tidigare varit exklusivt för PC och Xbox men uppföljaren kommer även att lanseras till Playstation 4. Under konferensen visades även en multiplayer-trailer upp ifrån spelet som verkar ha ett snabbare tempo än sin föregångare, med en massa häftiga robotar som fightas, jetpacks som används eller krafter som klumpar ihop fienderna för att snabbt kunna avlägsnas. Det avslöjas även att det kommer finnas en singelplayer-del i spelet som låter spelaren ta sig igenom en story relaterad kampanj. Spelet släpps den 28 Oktober till PlayStation 4, Xbox One och PC. Sist men inte minst kan du skriva upp dig för chansen att medverka i stress testningen av Titanfall 2. Kika in trailern nedan så kan ni se själva vad vi fick uppleva.

Madden 17eanflseventenethree

Peter Moore kommer in och presenterar Madden 17 för PlayStation 4 och Xbox one. I år kommer man låta spelaren ta sig hela vägen från botten till toppen. Man har arbetat mycket med hela känslan, intensiteten och tävlingsmomentet. E-sport har vuxit sig större och för första gången i Maddens historia har man valt att lägga större fokus på hur multiplayer-läget ska kunna fungera på ett bättre och smidigare sätt. Det kommer finnas tre olika sätt att tävla om vem som är bäst i Madden, bland annat genom veckoutmaningar och turneringar. Prispotten i en av de första tävlingarna kommer ligga på en miljon dollar, fyra deltävlingar och en sista final som kommer avgöra vem som är världens bästa Madden-spelare. Den 23 Augusti släpps Madden 17 till Playstation 4 och Xbox One.


Mass Effect: Andromeda

eamasseffectandromedaseventenethree

Dags att hjälpa mänskligheten och utforska vad som finn utanför vintergatan. I Mass Effect Andromeda kommer vi befinna oss i galaxen Andromeda, där det är vi som är utomjordingarna och kommer dras med på ett nytt äventyr. Med en helt ny uppsättning karaktärer kommer spelaren för första gången ha näst intill oändlig frihet gällande nästa uppdrag. Spelet kommer förlita använda sig av Frostbite motorn och kommer bjuda på något utöver det vanliga. På skärmen visas en ”Behind the Scenes”trailer som vi definitivt tycker ni ska titta på omedelbart. Inget releasedatum annonserades så vi kör vidare på ”Första kvartalet 2017”. Men vi tyckte vi hörde ”i vinter” nämnas.


FIFA 17

eafifaseventenethree

FIFA 17 kommer i år att lanseras med den nya Frostbite-motorn. Vi fick en tillbakablick på hur spelet har utvecklats sedan 1993 med fokus på både känsla och grafik. Sedan ett par år tillbaka har EA Sports lagt till möjligheten att skapa sin egna spelare med sitt eget utseende, och i FIFA 17 har man lagt ännu mer fokus på hela inlevelsen och känslan. Det kommer finnas möjlighet att spela ett karriärsläge där vi får följa med vår egen spelare genom lagen, städerna och matcherna och som det verkar, även möjligheten att påverka det som händer både på och utanför planen. Kika in trailern nedan så förstår ni lite mer tills spelet lanseras i September till samtliga plattformar.


EA Originals + Fe

eafeseventenethree

Ett projekt som låter mindre spelutvecklare kunna släppa sina spel för den stora spelskaran. Utvecklarna ska få hjälp av EA för att kunna utveckla sina spel, och samtidigt kunna få tillbaka alla vinster för att kunna gå vidare i sin utveckling av nya spel. Upp på scen kommer en av utvecklarna från Svenska spelstudion Zoink, studion från Göteborg visar upp sitt spel Fe. Det är ett spel som inte har någon text över huvud taget, utan du tar dig an rollen som en liten räv/hund , vars uppdrag är att utforska världen och bli en del av den, genom musikens toner.


Star Wars

starwarsbattlefront
Idag finns det tre spel, Galaxy of Heroes, Old Republic och Battlefront. Nästa år får spelare mer innehåll till det redan populära, Star Wars: Battlefront, under 2018 kommer även ett nytt Battlefront samt spel av Visceral (Dead Space) med helt nya karaktärer i Star Wars-universumet. Respawn Entertainment (Titanfall) håller just nu på att utveckla ett spel i Tredje person-perspektiv. Vi bjuds på en glimt av vad man arbetar med inom Star Wars ramar.


Battlefield 1

eabattlefieldseventenethree

Battlefield har utforskat flera olika epoker, och den här gången har man gått ifrån det moderna stuket till ett perspektiv utifrån första världskriget. Det kommer finnas möjlighet att bland annat; rida hästar, köra pansarvagnar och flyga flygplan. Efter EAs stream kommer det hållas ett livestream-event där 64 spelare kommer spela multiplayer-delen av Battlefield 1. Spelet kommer bjuda på dynamiskt väder samt möjligheten att förstöra precis alltihopa, ja även lyktstolpar. Under sommaren kommer det hållas en öppen beta men något exakt datum framgick inte.

 

Studio23 personliga åsikt:

60 min med nya saker med fokus på feedback från spelare och journalister. EA skryter lite coolt med att man kör eventet på två platser samtidigt: L.A och london

Titanfall 2 multiplayer visas upp och del två låter även PlayStation 4 spelare ta del av Respawns äventyr som tidigare enbart var tillgängligt för Xbox spelare. Fartfylld action, snygga effekter och stora mechs. Det hela ser riktigt maffigt och dessutom roligt ut, kul med singelplayer kampanj men personligen spelar jag inte FPS för dessa då det är exceptionellt få undantag som faktiskt lyckas med en bra story i sina singleplayer delar

Pepp faktor Titanfall 2  8 av 10

Mass Effect Andromeda är helt nytt, nya planeter, raser. Ett helt nytt äventyr som bygger på allt vi älskar med Mass Effect som utlovar mer frihet, större äventyr och dessutom körs den på Frostbite motorn. En ny trailer visas upp med behind the scenes från Bioware. Sjukt snygga och varierande miljöer visas upp, fiender, strider, fordon, planeter och ett helt nytt gäng. Trailern slutar med en kvinnlig karaktär som vaknar upp vilket jag hoppas är protagonisten i Andromeda!

Pepp faktor Mass Effect Andromeda 10 av 10

Svenska Zionk visar upp Fe, ser ut som en blandning mellan Ori and the Blind Forest och Unravel. I Fe du lär dig olika sånger för att ta dig vidare i skogen. Spelet ser jättemysigt ut och det ska bli intressant att se mer från det inom snart framtid.

Pepp faktor Fe 6 av 10

Star Wars Battlefront får nytt content och Viscerial Games och Respawn studios nya star wars titlar pratas om och en kort sneak peak visas upp, det enda problemet här är att de väljer att inte visa något eller berätta något om Viscerial och Respawn Star Wars projekt så vi vet inte mer än vi gjorde innan men någonstans i mitt huvud ser jag att det lutar åt minst en VR upplevelse vilket jag själv inte finner intressant ett dugg.

Pepp faktor för Star Wars trailern 4 av 10

Battlefield 1 försöker få mig peppad och intresserad men det enda jag imponeras av är grafiken som jag vet kommer vara nedbantad på konsol, förstå mig rätt jag tycker om Battlefield serien men jag känner att jag fått ganska nog av det med en femte del i serien, mycket nytt ska till om jag känner att jag absolut måste spela det x antal timmar. Frågan som återstår är: kommer DICE satsa på singleplayer delen eller överger dom det för en bättre multiplayer upplevelse?

Pepp faktor för Battlefield 1 5 av 10

Slutligen gillar jag att EA satsar på kvinnor och donationer till bra föreningar som hjälper till med mångfald oavsett titlar.

Lillbirros personliga åsikt:

En mycket intressant start av E3-mässan som känns något hoppig. Spelen avslöjas med en kortare trailer vilket visserligen gör mig mer intresserad av att få lägga händerna på spelet. Det som är presskonferensens höjdpunkt är enligt mig Titanfall 2. En spelserie som ser riktigt intressant ut och vad trailern visar verkar det bjuda på en hel del action. Battlefield 1 hade jag hoppas skulle visas upp mer än bara med en kortare trailer, däremot får vi njuta av livestreamen av en 64-spelar match i multiplayer-delen av spelet. En helt okey start av mässan som inte direkt bjuder på några större avslöjanden förutom EA Originals och det svenskutvecklade mysspelet Fe.

 

Relaterade Inlägg

1 Kommentar

  • avatar
    CtrlAltElite | E3 2016 alla tider och info! 12 juni, 2016 at 23:35

    […] Electronic Arts […]

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.