Samlade Nyheter – Vecka 19

Denna vecka:

Kingdom Hearts 3 och Final Fantasy 7 Remake Försenas
SEGA tittar närmare på Shenmue 1 & 2 HD Remaster
Donkey Kong 64 återskapat med Unreal 4 motorn
Banner Saga 2 får ett spikat releasedatum
Mass Effect: Andromeda release blir uppskjuten
Disney Infinity läggs ner!
Ubisoft visar upp två nya spel på E3
Ännu ett Star Wars spel som lagts ned


Squareenixdelaysnews

Kingdom Hearts 3 och Final Fantasy 7 Remake Försenas

Verken Kingdom Hearts 3 eller Final Fantasy 7 Remaken är schemalagda att släppas under Square Enix’s nuvarande finans år, vilket slutar 31 mars 2017. Utgivaren har en detaljerad lista med ”stor titlar” som planeras att släppas i år och där finner vi; World of Final Fantasy, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue och PlayStation 4 versionen av Rise of The Tomb Raider.

Både Final Fantasy 7 Remake och  Kingdom Hearts 3 lyser alltså med sin frånvaro på listan. En annan titel som inte är med är NieR: Automata trots att Square Enix tidigare daterade releasen för 2016. Antingen anser inte Square Enix att spelet är ”stort” nog att ha med på listan i sina finansieringar eller så kan det försenats precis som de andra två. Vi hoppas få mer information under E3 2016 som pågår mellan den 14-16 juni.


Shenmuehdremasternews

SEGA tittar närmare på Shenmue 1 & 2 HD Remaster

SEGA ”undersöker” möjligheten att släppa en remaster av Shenmue 1 & 2 till dagens plattformar har utvecklarna avslöjat. När SEGAS marketing mananger Dan Sheridan blev tillfrågad under en video de lagt upp på Youtube svarade han;

”Of course we would love to release these tomorrow.

Sadly it’s not as simple as porting the games to the current platforms as we will need to ensure that any HD remaster lived up to the quality of the original titles. And with games as immersive as Shenmue 1 and 2 there are further complications from licensed products that were included in the original games.

”That said, we’d love to do it, and are currently investigating how to make it a reality.”

Shenmue 1 och 2 släpptes till Dreamcast under tidigt 2000 tal där Shenmue 2 portades till Xbox. Rykten om en Hd remaster har cirkulerat i flera år då spelets skapare Yu Suzuki själv vill se en remaster komma ut innan Shenmue 3 så fans kan komma in i storyn på bästa sätt. Shenmue 3 är planerat för release i slutet på 2017.

unrealfourdonkeykongnews

Donkey Kong 64 återskapat med Unreal 4 motorn

YouTube’s ‘CryZENx’ har lagt upp en video som visar hur ett nytt Donkey Kong spel skulle kunna se ut i Unreal 4 motorn. För att skapa Donkey Kongs päls använde sig CryZENx av ett päls plugin från Neoglyphic Entertainments . CryZENx är känd för flera återskapanden av spel. Den senaste imponerar dock extremt! spana in videon och hans Youtube kanal på momangen!


Bannersagatwonews

Banner Saga 2 får ett spikat releasedatum!

Stoic och Versus Evil gick idag ut med att uppföljaren till deras stora indie hit The Banner Saga kommer anlända till PlayStation 4 och Xbox One den 26 juli i år. Banner Saga 2 finns redan ute till PC, det kommer bli intressant och se hur bra det gör sig på konsol. John Watson, Technical Director på Stoic sa följande:

We are happy that we were able to create a development schedule where the console version of Banner Saga 2 could come out shortly after the PC version. Although our team size dictated what we could do with the first release, we knew that a two year wait for the sequel was just not acceptable, so we worked extremely hard to ensure that console gamers could continue their journey in a timely fashion. Our goal for Banner Saga 3 is to simultaneously ship on all platforms!” he added. “This sequel continues to build on the legacy Stoic has created with the Banner Saga. New players can jump right in and play without any concern of not playing the original game. We didn’t want anyone penalized if they were jumping into this story for the first time.“ commented Steve Escalante, General Manager at Versus Evil. “However, the diehard fans who completed the first game will be able to continue their own saga based on all the choices they made in Banner Saga 1. The Stoic team has done an amazing job of ensuring this sequel is better than the first and addressed many comments their community had including improvements to combat, a wider variety of characters to play and interact with and the addition of more animations and cinematics,”

Masseffectandromedanewnews

Mass Effect: Andromeda release blir uppskjuten

Ibland så behöver vi vänta lite längre på spel och detta är inte alltid speciellt kul, Mass Effect: Andromeda blir uppskjutet till tidigt år 2017. Spelet var först tänkt att släppas nu år 2016 men tyvärr verkar det inte bli så.
Vi kan iallafall hoppas att vi får goda nyheter snart, för i Tisdags så sa utvecklarna på Bioware att vi kommer få en uppdatering under E3 om hur allt går!

Förhoppningsvis betyder allt detta att Bioware verkligen tar sig tid och försöker få spelet så bra som möjligt inför release och det verkar precis vara det som är planen. Bioware verkar vara på rätt spår med spelet enligt Aaron Flynn general manager för Bioware som sa detta i ett inlägg på Mass Effects hemsida:

As we’ve been playing the game at the studio recently, it’s showing us that we’re taking the game in the right direction,But we also know we need the right amount of time to make sure we deliver everything the game can be and should be — that’s our commitment from all of us to all of you. Because of that, Mass Effect: Andromeda will now ship in early 2017.


Disneyinfiniteripnews

Disney Infinity läggs ner!

Disney släppte nyheterna om att dem stänger ner Disney Infinity den 10:e Maj, de stänger nämligen ner spelutvecklar som heter Avalanche Studios. Detta betyder att 300 personer blir utan jobb och Disney tyckte detta var ett väldigt svårt val att göra. Jimmy Pitaro från Disney hade detta att säga:

This was a difficult decision that we did not take lightly given the quality of Disney Infinity and its many passionate fans.

Disney Infinity fans får dock ett litet plåster på såret och det är att Disney kommer släppa två delar i infinity serien trots omständigheterna. Dessa sägs vara tre extra kapitel till Alice Through The Looking Glass och Finding Dory ett nytt playset, detta kanske inte kommer läka fansens sår men vi får hoppas att det hjälper lite iallafall.

Ubisoftmediabriefheader

Ubisoft visar upp två nya spel på E3

I Februari började Ubisoft prata om att de håller på och utvecklar ett nytt spelvarumärke och som beräknas vara färdigt detta finansiella år som sträcker sig fram till den 31 Mars 2017. Ännu finns det varken information, bilder eller liknande om detta men enligt CFO Alain Martinez så kommer spelet att visas upp innan E3 och även under spelmässan tillsammans med bland annat deras nyligen utannonserade For Honor. Ubisoft kommer ut med en bra spel-lineup och om allt går enligt planerna kommer South Park: The Fractured But Whole, Ghost Recon Wildlands och Watch Dogs 2 att släppas innan Mars 2017.

starwarsbfrontjabbanews

Ännu ett Star Wars spel som lagts ned

Vi vet alla att det finns en stor fanbase av Star Wars världen över och så sent som i går kunde man se ett klipp på ytterligare ett nedlagt Star Wars-spel. Klippet på spelet lades upp på Vimeo av en före detta EA-anställd. Det man fick se i klippet var lite klassiska fighter på Tatooine ackompanjerad av John Williams musik. I klippets beskrivning gick det att läsa om spelet och att det varit under utveckling i ungefär ett år och var nästan 90% klart. Det släpptes dock aldrig då det kanske föll mellan stolarna i samma veva som Lucas Art såldes till Disney. Kika in klippet nedan om det fortfarande ligger kvar men flyttats till Daily News

– Veckans Streams

Relaterade Inlägg

Inga Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.