Denna vecka:

Killer Instinct säsong 3 får lite bett
– Efterlängtad fighting-crossover läggs på is
– Lek kurragömma med Jason Voorhees
Ytterligare information om Rainbow Six: Siege andra DLC
Ny Xbox och handkontroll?
– Ny information om Nintendo NX
– Våldsamt rån mot transport av Uncharted 4-spel
– Cyberpunk 2077 större än The Witcher 3

– Veckans Streams


Killer Instinct säsong 3 får lite bett

Med ett rekord av sex miljoner unika användare under mars månad bjuder Killer Instinct på en ny spelbar karaktär under veckan. Vi får träffa Mayas syster Mira som offrade sig för Mayas skull och återuppstod sedan som en vampyr. Det blir ett blodsdränerande kombinationskalas som ger spelarna något att verkligen sätta tänderna i.


Efterlängtad fighting-crossover läggs på is

Den efterlängtade crossovern mellan Tekken och Street Fighter läggs officiellt på is på grund av lanseringen av Street Fighter V i år och det kommande Tekken 7. Enligt utvecklarna vill de inte splittra de olika lägren av fans som fortfarande spelar SF och/eller väntar på T7 och därför blir det svårt att släppa spelet vid en bra tidpunkt och ligger numera på is tills tillfälle uppenbarar sig.

Läs vår recension av Street Fighter V här.


Lek kurragömma med Jason Voorhees

I kommande Friday the 13th: The Game som släpps i oktober får man uppleva rollen som jägare eller byte där man kan spela som antingen Jason Voorhees eller som en hjälplös lägerledare i en katt-och-råtta lek. En ny gameplay trailer visas det nya spelläget Hide and Seek där vibbar från Alien: Isolation gör sig påmind: du spelar utan HUD och ser allt i förstapersons-vy och ditt mål är att undkomma det machetebärande monster som är ute efter dig. Förvänta dig brutala mordscener och en hög puls i Friday the 13th: The Game.


Ytterligare information om Rainbow Six: Siege andra DLC

Om dina fingrar brinner efter nya karaktärer kan du förvänta dig lite kylande salva vecka 19 då Rainbow Six: Siege släpper sin andra DLC innehållande bland annat två nya spelbara karaktärer. Vi får möta två Navy SEAL: Valkyrie, en försvarsinriktad kvinna som har tillgång till fästbara kameror och Blackbeard, en offensiv skäggakarl utrustad med gevär och sköld. Karaktärerna blir tillgängliga först till alla med Season Pass och släpps först till allmänheten sju dagar senare. Spelare utan Season Pass måste även betala 25,000 Renown för att låsa upp vardera karaktär, alternativt via mikrotransaktioner. Utöver detta förväntas även en ny karta att släppas i samband med DLCn.

Läs vår recension av Rainbow Six: Siege här.


Ny Xbox och handkontroll?

Om man ska tro på ryktena så kommer Microsoft att annonsera ut ny hårdvara på årets E3. Själva konsolen sägs vara lik i designen till den redan existerande Xbox One och handkontrollen kan bli en uppgraderad version av Elite-kontrollen. Det är en rimlig spekulation i samband med PlayStations 4K-konsol och detta sätter i så fall Xbox återigen som en utmanare mot det storsäljande PlayStation. E3 hålls varje år och utvecklare får möjlighet att presentera sina nyheter. Årets E3 hålls mellan 14-16 juni.


Ny information om Nintendo NX

Tidigare rapporter om att Nintendos nya konsol, för tillfället kallad NX, ska släppas i år har skrotats och nu är konsolen bekräftad att släppas i mars, år 2017 istället. Det är även bekräftat att det nya The Legend of Zelda som släpps till Wii U även kommer att komma till Nintendos nya konsol. Det är dock endast fokus på Zelda på årets E3 och företaget kommer inte att visa upp NX alls. Efter 12,8 miljoner sålda Wii U-konsoler, vilket som kan betraktas som ett dåligt resultat, hoppas Nintendo på att öka försäljningen och att vara en motståndare till Sony och Microsoft i samband med lanseringen av NX.


Våldsamt rån mot transport av Uncharted 4-spel

Att våldsamma spel ska leda till våldsamma spelare har varit på tapeten under alla år som pixelerat blod trädde in på scenen. Vad som inte har förväntats är det våldsamma rån som skedde i Storbritannien där tjuvarna kom undan med ”ett antal kopior av Uncharted 4: A Theif’s End” från en lastbil. Tillsammans med Sonys rapport om händelsen berättar de även att ryktet om att vissa återförsäljare ska få sälja spelet tidigare än alla andra inte är sant. Det här är inte första gången som en transport av spel har blivit rånad: under 2015 stals en lastbil full av spelet Splatoon och två lastbilar fulla med Xbox 360 med ett värde av $1,5 miljoner dollar stals under 2006.


Cyberpunk 2077 större än The Witcher 3

CD Projekt Red som hyllades för sin massiva succé The Witcher 3: Wild Hunt (över 10 miljoner sålda kopior) ger nu sina utvecklare ännu större resurser för att göra deras kommande titel Cyberpunk 2077 större än The Witcher 3. CD Projekt Reds Adam Badowsk beskriver spelet som ”even better, even bigger, even more revolutionary” och teamet bakom spelet ska fördubblas jämfört med det team som stod bakom The Witcher 3 (då runt 400 personer). Spelet kommer att utspela sig i en mörk framtid där avancerad teknologi för med sig både för- och nackdelar. De vänder sig mot en mer ”mogen” publik och Iwinski från CPR nämner att de vill ta efter sina förebilder: Rockstar. Spelet förväntas släppas mellan 2017-2021 så det finns mycket att längta efter.

Veckans Stream

Mirror’s Edge Catalyst Closed Beta

FPS Ligan – Rainbow Six

Middle-Earth: Shadow of Mordor Playthrough Del 4 (Final chapter?)