Denna vecka:

Games Done Quick 2016 schema ute
– Red Dead Redemption 2
– World of Warcraft: Legioni i dina händer i augusti
– Rainbow Six: Siege andra DLC snart här
Skaparna bakom Transistor och Bastion nya titel Pyre
– Den tredje delen i Mafia får releasedatum
– Den senaste infon kring PlayStation 4K
– Xbox 360 upphör med tillverkning
– Veckans Streams

gamesdonequicknews

Games Done Quick 2016 schema ute!

Så är det! Games Done Quick har släppt sitt schema för sina streams under juli! Om du inte vet vad Games Done Quick är så är det en välgörenhets stream grupp som samlar ihop pengar till b.la. cancer forskning. De har vuxit och blivit rätt stora under åren och dem har fått mycket stöd, så det kändes inte mer än rätt att ha detta i veckans nyheter! Två exempel av föreningar som Games Done Quick samlar in till är Doctors Without Borders och Prevent Cancer Foundation.

Reddeadrevolvertwomapnews

Red Dead Redemption 2

Efter många år av tystnad och många år av mer frågor än svar, kanske vi nu kan blicka framåt mot E3 i hopp om att vi kanske får se en presentation av Red dead Redemption 2 som för mig har varit väldigt efterlängtat spel. Läckta bilder på en karta av spelet har cirkulerat på nätet och många fans har blivit helt galna! Rockstar Games släppte det första Red Dead Redemption år 2010 och slog igenom med ett spel som var väldigt välgjort. Så om det nu är så att tvåan kommer släppas inom en snar framtid får vi helt enkelt  hoppas på att Rockstar lyckas göra fansen glada!

Wowlegionnews

World Of Warcraft: Legion i dina händer i Augusti

World Of Warcraft släpper sin sjätte expansion och det har nu fått ett release datum! Mike Morhaine VD hos Bizzard har sagt att med den nya expansionen kommer de att ändra väldigt mycket hos WOW, nya sätt att utforska världen och många sätt att utrusta din karaktär. Det har även sagts att det nya hotet i spelet kommer att skapa en av de största konflikterna i WoW serien någonsin och saker kommer aldrig att bli desamma för Azeroths hjältar och skurkar! Blizzard Entertainment har sagt att World Of Warcraft – Legion kommer att släppas den 30:e Augusti!

Siegedlctwonews

Rainbow Six: Siege andra DLC snart här

Många som sitter och spelar Rainbow Six Siege har undrat ett tag när nästa DLC kommer släppas och Ubisoft har nu sagt att deras planer kommer att släppas idag 22:a April på en live sändning! Ubisoft har lagt upp ett schema för året där man se när ny DLC förväntas släppas, den första var Operation Black Ice och nästa är nu i April, sen är nästa i juli och den sista för året är i Oktober. Så det finns massor att se fram emot! Det förväntas släppas nya karaktärer, ny map och nya vapen till varje DLC.

Pyrenews

Skaparna bakom Transistor och Bastion nya titel Pyre

2017 förväntas vi kunna få kunna få spela Pyre, ett nytt rpg spel som har skapats av indie studion Supergiant Games som låg bakom science fiction action spelet Transistor som släpptes 2014.Skaparna lovar att det kommer få göras olika val som kommer påverka spelet och att combat kommer att vara snabb och väldigt actionfylld när fiender stöts på! Spelet kommer att släppas till Steam och PS4, enligt trailern tycker jag spelet ser väldigt lovande ut, så håll ögonen öppna efter Pyre!

Mafiaiiinews

Den tredje delen i Mafia får releasedatum

Länge har fans av spelserien Mafia väntat och vänta kommer vi fortfarande få göra, men nu vet vi iallafall hur länge det blir! Mafia 3 kommer enligt den senaste trailer att släppas den 7:e Oktober så det är bara att hålla ut så får vi hoppa tillbaka i tiden och leka mafia boss då. Många gillar de gamla Mafia spelen och 2:an är lite av ett favorit spel när jag tänker tillbaka på den fantastiska storyn! I den äldre trailern så får vi se att Vito Scaletta huvudkaraktären från andra spelet är med nu i det tredje men riktigt hur stor roll han kommer ha vet jag inte. Det är nämligen inte han som är huvudpersonen utan vi kommer få spela som Lincoln Clay som är en krigsveteran från kriget i Vietnam. Spelet är sagt att det kommer utspela sig år 1968 i den fiktiva staden New Bordeaux som är inspirerad av New Orleans, så i Oktober kan vi se fram emot Mafia 3!

psfourfourknews

Mer information om Playstation 4K

En ny version av Playstation 4 är under utveckling och har fått kodnamnet ”Playstation Neo”, eller Playstation 4K. Denna nya version är tänkt att vara riktigt high-end då man tvingar alla spel att köra i 1080p. Det är däremot inte alla spel som kommer fungera på konsolen, utan bara de som faktiskt är anpassade efter att spela just 1080p i upplösning. Spel som i dagsläget inte skulle fungera är Star Wars Battlefront, Battlefield 4, Watch Dogs och Assassin’s Creed Unity då dessa har en upplösning på 900p. Nytt för konsolen är också högre upplösning när man använder Remote play-funktionen, samt möjligheten att spela in filmer i 1080p istället för 720p som filmerna blir just nu på Playstation 4. Från och med Oktober måste utvecklarna som vill ha sina spel i högre upplösning börja publicera spelen med kompatibilitet för Playstation Neo, men något exakt datum är inte satt för nyversionen av PS4.

nomorexboxnews

Xbox 360 slutar produceras

Microsoft har under veckan meddelat att man slutar producera Xbox 360-konsoler helt. Avslöjandet kommer bara några månader efter att konsolen firade sitt 10-års jubileum där Phil Spencer, Xbox chefen tackar alla fans för stödet konsolen och företaget fått. Han menar att Xbox 360 har varit en del av den nuvarande generationen och var en stor del av denna spelgeneration. De Xbox 360 konsoler som fortfarande finns i lager runt om i världen kommer att finnas för försäljning, men man kommer alltså inte fylla på lagret. Xbox One släpptes i November 2013 och vi närmar oss ett tre års jubileum med konsolen. Det ryktas dock att både Microsoft och Nintendo kommer visa upp någon form av prototyp för kommande spelkonsoler under E3 som går av stapeln 14 Juni i sommar.

Veckans Stream

Gears of War 4 closed Beta

FPS Ligan – Battlefield 4

Hitman

Momentum Podcast #185

Mirror’s Edge Catalyst Beta