Denna vecka:

Titanfall 2
– Lizard Squad attackerar Blizzard
– Microsoft ute tidigt med E3 Media Brief
– Nytt stealth-spel från Trineutvecklarna
Star Wars: Battlefront offline?
– Rainbow Six: Siege gratis i helgen.
– Mirrors Edge, stängd beta
– DOOM-beta i helgen

Titanfall 2

Den största nyheten i det kommande Titanfall 2 är single-player läget och en fristående TV spinoff från Lionsgate. Det ryktas även om att multiplayer-läget kommer att gå via multi-plattform och utlovas att vara ännu bättre än den första titeln. Spelet förväntas släppas sent i år eller tidigt nästa år.

Lizard Squad attackerar Blizzard

Om du under torsdagen hade svårt att spela ditt favorit Blizzard-spel så har nu hackergruppen Lizard Squad tagit på sig ansvaret för det. De utförde en distributed denial-of-service (DDoS) attack mot Battle.net och tillsammans med detta har de även tagit del av personlig information av vissa anställda inom Blizzard.

Microsoft ute tidigt med deras E3 Media Brief

Microsoft har redan nu släppt tid och datum för deras presskonferens på E3 2016. Kl 16:30 måndagen den 13e juni kommer jätten att sparka igång en av spelvärldens mest efterlängtade evenemang. Vi kan redan nu se fram emot Gears of War 4, ett nytt Forza,  Crackdown 3, Scalebound och ReCore. Det kommer förmodligen också pratas om hur de ska sudda ut linjen mellan Xbox One och PC. Vi täckte hela E3 2015 här på CtrlAltElite och detta kan du se här och här.

Nytt stealth-spel från Trineutvecklarna

Utvecklarna Frozenbyte, mest kända från Trine-trilogin, släpper sitt nya lönnmördarspel till PS4 i maj. Likt det nysläppta spelet Superhot så rör sig bara tiden när du rör dig. Detta ger dig gott om tid för att planera dina attacker och det kommer att behövas då utvecklaren Kai Tuovinen skriver ”If you get caught, it’s game over” på PlayStations blogg. Med dig har du en föräldralös flicka som bevittnar alla dina handlingar: ska du verkligen mörda hundratals människor framför hennes ögon? Dina val påverkar storyn i spelet och mycket möjligt även den lilla flickan.

Star Wars: Battlefront offline-läge?

DICE har hört sina fans och planerar nu att släppa sätt att spela spelet i offline-läge. Tillsammans med detta släpps och nya events i spelet, nya Hutt Contracts, något speciellt till May the 4th (be with you) och flera utlovade överraskningar. Har du Season Pass kan du förvänta dig åtta nya hjältar, inklusive Lando Calrissian, Dengar, Greedo och Niem Nunb.

Gratis att spela Rainbow Six: Siege i helgen

Har du missat R6: Siege på CtrlAltElites FPS Ligan varje måndag så har du nu chansen att själva testa på spelet alldeles gratis. I arenamatcher med fem mot fem spelare är Siege ett taktiskt kulkalas som har uppskattats mycket på redaktionen. Fram tills helgen finns spelet på Steam med 40% rabatt och spelet är gratis att spela till och med söndag 19:00

Mirrors Edge stängd Beta

Om du har lyckats komma in i den stängda betan för DICE kommande Mirrors Edge: Catalyst kan du förvänta dig hela fyra dagar av parkourande och slagsmål mellan den 23-26 april. Är du en Frontrunner på deras sida får du din beta-kod en dag tidigare annars så anländer ett mail i din inkorg samma dag som betan släpps.

DOOM Beta i helgen

Det anländer mycket betatestande under april, men ingen så blodig som den nya titeln i Doom-serien! Plasta in din TV eller datorskärm inför det kommande blodstänket mellan 15-17 april då betan går från stängd till öppen till alla plattformar: PC, Xbox One och PS4.

 

Veckans Stream

FPS Ligan Battlefield 4 Special

 

DIRT

 

Middle-earth: Shadow of Mordor Playthrough Del 3

The Division: Falcon Lost

Ratchet and Clank

Momentum Podcast #184

 

DOOM Beta