Denna vecka:

Turok the Dinosaur hunter serien i HD remaster till Xbox One
– The Elder Scroll Legends uppenbarar sig snart
– Fallout 4 får Suvirval Mode
– Final Fantasy XV får releasedatum mm.
Fans arga på Blizzard
– Bungie avslöjar mer om kommande Destiny The Taken King uppdatering
– Info kring Mass Effect Andromeda läckt

Turokhdremasteroneandtwonews

Den klassiska serien Turok bägge delar får HD remaster versioner till Xbox One

Xbox One kommer få ”nya” dinosauriespel. Night Dive Studios, utvecklarna som gav oss HD Remaster versionerna av de första två Turok titlarna till PC under föra året har utannonserat att dessa även kommer till Xbox One.

Informationen kommer från en Tweet där någon frågat studion om de hade några planer att släppa fps äventyret från 90 talet även till konsol, och studion svarade med att titlarna kommer till Xbox One.

Gällande Playstation ägare kunde inte Night Dive svara på om det var aktuellt även för Sonys konsol med –

”We’re evaluating other platforms but can’t confirm at this time,”

De nya versionerna av Turok: Dinosaur Hunter och Turok 2: Seeds of Evil innehåller förfinad HD grafik och andra förbättringar, dock vet vi itne vad skillnaderna mellan Pc versionerna och Xbox One blir. Studion jobbar även på remaster versioner av System Shock och System Shock 3.

Elderscrollslegendsnews

The Elder Scrolls Legends närmar sig en uppvisning med gameplay, troligen under E3 2016?

Bethesda närmar sig ett större avslöjande av deras kommande free-to-play samlar kortspel – The Elder Scrolls Legends, men utvecklarna är inte riktigt redo att avslöja mycket just nu. Marketing executive Pete Hines delade med sig av följande svar från en fan på Twitter:

”Yeah, I don’t really go for that,” he said. ”We’re getting closer to talking about it and showing the game but not there yet.”

Legends utannonserades under Bethesda 2015 E3 media brief, men ingen gameplay visades i spelets och inga bilder finns. Vad som dock är känt är att legenderna i fråga är: Khajiit, Orcs, Elves, Nords, och Ghouls på något sätt. Spelet som kommer till mobila enheter samt Pc verkar onekligen vara Bethesdas svar på Blizzards populära Heartstone. Elder Scrolls Legends planeras att släppas senare i år och förhoppningsvis kommer mer info inom kort.

falloutfournews

Fallout 4 blev precis svårare!

Bethesda ger oss vad de flesta av oss vill se i ett postapokalyptiskt spel – survival mode. Det är en genre som för sig själv är otroligt populär och många av oss har nog önskat att vi sett mer av det i Fallout 4 än vi hittills gjort. Med Fallout 4 Survival ska vi tydligen få allt vi önskat; Borta är quicksaves, förmågan till fast travel och dina companions är inte längre oändligt odödliga packåsnor. Du måste hålla koll på mat, vatten och sömn och det kommer ta tid att utforska världen. I gengäld får du också se mer utav den eftersom du inte har möjligheten att råka hoppa över spännande saker. Det utlovas många nya features och du kan faktiskt testa en del av dem redan nu om du har Fallout 4 på steam. Där finns Fallout 4 Survival som beta och Bethesda är mer än lovligt sugna på att få höra från sina fans vad som är bra och vad som kan göras bättre för att det här ska bli det ultimata survival-spelet.

ffxvnews

Final Fantasy XV, Final Fantasy XV Anime, Final Fantasy XV demo

Final Fantasy 15 kommer släppas till både Playstation 4 och Xbox One den 30 september i år. Förutom standard versionen av spelet kommer Day One versionen innehålla bonus vapnet ”Masamune” tillsammans med CG filmen Kingslaive, (se länk) möjligheten att byta färg på bilen och lite andra in-game föremål. Kostnaden för Deluxe Edition är i skrivande stund inte känd. Tycker du att innehållet är lite väl innehållslöst kan du alltid boka Ultimate Collector’s Edition som innehåller allt som Deluxe edition gör plus spelets soundtrack på Blu-ray, en 192sidig artbook, Animen Brotherhood samt en 26 cm hög Play Art Kai Noctis figur. Du blir bara 2020 kr fattigare och versionen går endast att boka på Square Enix online butik.

Är du dock mer intresserad av att få en känsla av hur del 15 i Final Fantasy serien är så kan du ladda hem demot ”Platinum Demo av Final Fantasy XV både till Playstation 4 och till Xbox One. De som spelar demot och sedan köper spelet vid release får summon magin ”Carbuncle” exklusivt in-game.

Overwatchbeta

Fans ryter till åt Blizzards pga. sexualiserad pose på karaktär

Fansen har fått Blizzard att backa. Det är om spelet Overwatch det har stormat lite när fans påpekat att Tracer, en av spelets frontfigurer, har placerats i en alltför utmanande pose. På senare tid har många spel valt att porträttera sina kvinnliga karaktärer på andra sätt än det här stereotypiska objektifierande sättet. Jeff Kaplan, creative director för Overwatch, gick ut med informationen att den utmanande posen ska bytas ut. Han sa vidare att studion själva redan ifrågasatt just det här, delvis av samma anledningar som forumbesökarna lagt fram, men också för att de vill producera något bättre än det här.

Se bilden i fråga

overwatchtracervictorypose

[collapse]

Destinytakenkingaprilupdatenews

Innehållet för kommande aprilpatchen av Destiny: The Taken King avslöjas

Bungie har avslöjat massa ny information kring kommande april uppdaterings patchen för Destiny: The Taken King. Under föra veckan diskuterade studion nya belöningar som skulle ge mer värde till spelare. Nu har mer information avslöjats och nedan kan du läsa mer om det nya som ska få dig att vilja spela Destiny

All info nedan:

Ingående info kring Destiny: The Taken King-uppdateringen


LOOT & INFUSION
All roads lead to more powerful gear. New and updated rewards have been added to all high level activities. Infusion now upgrades gear to the existing Light of the consumed item directly.

CHROMA CUSTOMIZATION
Chroma is a new feature that can be applied to select sets of gear and weapons to further customize your Guardian.

TAKEN-THEMED GEAR
Taken-themed Gear can also be earned, and a full set of Desolate Armor will unlock a unique Taken ”Shiver” emote.

STERLING TREASURE
Both Chroma and Taken-themed gear can be found in Sterling Treasures. Three Sterling Treasures can be obtained each week by visiting the Postmaster after each weekly reset, successfully completing one Level 41 Prison of Elders activity, and completing one match in the featured Weekly Crucible Playlist.

Additional Sterling Treasures can also be purchased via Tess Everis in the Eververse Trading Company stores.

UPDATED FACTION & PRISON OF ELDERS GEAR
Faction packages will now contain select Chroma-enabled versions of their Legendary armor sets at up to 330 Light. Updated Prison of Elders Legendary Gear is also Chroma-enabled and can drop at up to 335 Light in Challenge of the Elders.

UPDATED EXOTICS & LEGENDARIES

NEW EVERVERSE ITEMS
Eververse expands into the Reef with a newly refreshed stock of customization items.
Sterling Treasures and brand new Emotes are available. You can view all the new items of Eververse here.


[collapse]

Masseffectandromedanews

Info kring kommande Mass Effect Andromeda läckt!

Genom en läckt EA marketing undersökning relaterad till Mass Effect Andromeda verkar det som ny info dykt upp kring det efterlängtade Bioware spelet.

infon som stod var följande:

”Mass Effect: Andromeda takes players to the Andromeda galaxy, far beyond the Milky Way, where players will lead the fight for a new home in hostile territory – where WE are the aliens – opposed by a deadly indigenous race bent on stopping us.

Experience the freedom to traverse and explore a planet-dense but seamless open-world galaxy, rich with discovery. Play as the leader of a squad of military-trained explorers in an intense third-person shooter, with deep progression and customization systems.

”This is the story of humanity’s next chapter, and player choices throughout the game will ultimately determine our survival in the Andromeda galaxy.”

Under ett tidigare avslöjande fick vi reda på att Andromeda är även den del av galaxen där Remnant och the Khet, som är goda och onda bor, och det verkar onekligen som vi människor invaderar deras hem galax.

Ytterligare information viskade följande:

Another survey slide adds:”There is a major battle brewing, and it awaits you. It is unfolding across a galaxy of planets, with creatures and species entirely unknown. Draw your weapon, because the fight is bigger than you thought. It’s not just for your own life, it’s for all of humanity – the ultimate battle for a place we can all call home.”

Vi kan nog räkna med mer info kring spelet under E3 2016 som är i Los Angeles under Juni måndag. Mass Effect Andromeda har försenats och kommer släppas under våren 2017 istället för vintern 2016 som det var bestämt från början.

Veckans Streams

Se veckans streams här


Salt and Sanctuary Del 1

Salt and Sanctuary Del 2

FPS Ligan 2 timmar special

Middle-earth: Shadow of Mordor Playthrough Del 2

Smithe

 Final Fantasy XV – Platinum Demo

Salt and Sanctuary Del 3

Momentum Podcast #182

[collapse]