Denna vecka:

– Tekken 7 PS4-exklusivt?
– Pokemon GO bilder
PS4.5 stödjer 4K
– Resident Evil firar 20 år
– Bandai Namco varnar spelare
– Telltale Games avslöjar nytt under intervju
– SOMA genererar fortfarande inte vinst
– Påsk Rea!

tekkenseven-1
Tekken 7 PS4-exklusivt?

Under förra årets Paris Games Week bekräftade Bandai Namco att Tekken 7 kommer att släppas någon gång under 2016. Xbox nämndes aldrig under det officiella pressmeddelandet vilket kan få en att anta att titeln kan komma att bli exklusivt till PS4. Utöver detta kommer även spelet att ha stöd för PlayStation VR och kommer att för första gången att använda Unreal Engine som spelmotor.

pokemongo

Pokémon GO footage revealed

Vad som verkar vara de första läckta bilderna från det förväntade Pokémon GO släpptes i veckan på Youtube. Klippet är inspelat från SXSW och har i skrivande stund över två miljoner visningar. Spelet tillåter dig att fånga, träna och och slåss med Pokémon i den riktiga världen med hjälp av din mobilkamera. Utöver detta kommer även Pokémon GO Plus att lanseras; en smartwatch-liknande apparat som berättar för dig om du är nära en Pokémon och tillåter dig att fånga den. Pokémon GO förväntas släppas i år och kommer att vara gratis för nedladdning både på App Store och Google Play.

Se videon här

[collapse]


playstationfourpointfive
PS4.5 stödjer 4K

Till höst planerar PlayStation att släppa en uppgraderad version av PS4. Enheten tituleras inofficiellt för PS4.5 eller PS4K och kommer att ha ett kraftigare grafikkkort med stöd för just upplösningen 4K. Konsolen är tänkt att bana väg för PlayStation VR. Dock verkar inte Sony vara den enda som har planer på att uppgradera sin konsol då det cirkulerar rykten om att Xbox kommer att släppa en kraftigare version med både framåt- och bakåtkompabilitet. Tillsammans med ryktet att det nya Nintendo NX släpps senare i år så verkar det bli en tuff kamp om vilken konsol som blir störst.


residenteviltwentyyears
Resident Evil firar 20 år

Den 22 mars, 1996, släpptes det allra första Resident Evil. Sedan dess har serien sålt över 66 miljoner exemplar och anses av många ha revolutionerat survival-horror genren. Tillsammans med fem fullängdsfilmer och otalt mycket merchandise har serien satt sitt permanenta spår. Capcom avslöjar att under årets gång så kommer det flera överraskningar till alla fans för att fira sina framgångsrika år.

Mer information från skaparen Kobayashi här

[collapse]

 

  Darksoulsiiiheader
Bandai Namco till Dark Souls III Varnar: ”Spela inte innan release, spelet är inte färdigt”

Om du har köpt (och laddat ner) den internationella versionen av nya Dark Souls III, så vill Bandai Namco göra dig uppmärksam på att den versionen av spelet inte är ”färdig”. Det är nämligen som så att man kan köpa och spela den japanska versionen av det tredje spelet i Dark Souls och spela det på engelska i sitt Xbox One, men då får man göra det utan den (numera) obligatoriska Dag-ett patchen. Namco Bandai har gått ut i media och varnar nu spelare att om man försöker spela på det här sättet innan spelet släpps den 12 April så kommer man att spela en ofärdig produkt som kan försämra upplevelsen avsevärt.


Thewalkingdead
Utvecklarna bakom ”Telltales The Walking Dead” avslöjar: Nästa del senare i år

Under en intervju med utvecklarna låter Telltale Games chef Kevin Bruner meddela att säsong 3 av det populära spelet släpps senare i år, han avslöjar också hur dom har tänkt att knyta ihop dom tidigare säsongerna med den nya.
För dom av er som har missat så arbetar just nu Telltale Games med att släppa The Walking Dead: Michonn som är en miniserie som inte är en fortsättning på dom tidigare spelen, utan tre episoder som fokuserar på titelkaraktären Michonn.

 


SOMA
SOMA har sålt i 250 000 exemplar men är trots det inte vinstgivande ännu

Utvecklarna bakom titeln SOMA har precis passerat sin sexmånaders dag sedan release av spelet, men trots relativt bra försäljning av spelet så har spelet inte tjänat in vad det kostat för studion att utveckla. Frictional Games har dock sagt att dom fortfarande säljer runt 125 exemplar om dagen, och räknar med att ha tjänat in utvecklingskostnaderna i slutet på året.

 


REA
REA, REA Everywhere!

För dom av er som har missat så är det Påsk och precis som med alla andra högtider på året så är det något att fira med Lägre priser på mer eller mindre allt. Playstation och Microsoft har reducerade priser på spel i sina respektive butiker och det är dessutom ”Ubisoft weekend” på Steam så det går verkligen att göra bra klipp just nu!

 

Veckans streams

FPS Ligan spelar Rainbow Six Siege

Rollo lackar på Broforce

Momentum Podcast #181

Lillbiro spelar Salt and Sanctuary (del 1)