I väntan på omstarten av Elite News har vi på CtrlAltElite valt att samla de nyheter som vi anser är de mest intressanta, viktiga och läsvärda under veckan som har gått. Detta blir återkommande tills vidare. Har du något tips som du vill vi att ska skriva om eller som vi har missat? Maila oss på Elite News.

Denna vecka:

– Gears of War 4-multiplayer beta drar igång i April
– Playstation VR kräver spel i 60 FPS
Microsoft vill låta Xbox-spelarna möta andra plattformar
– Assassin’s Creed filmen får VR-stöd
– Metro 2033 kommer till bioduken
– Medal Of Honor – Pacific Assault släpps som gratis spel på Origin
– Fallout 4 Automatron DLC
– Below – Ett nytt indiespel från Capybara

gearsofwarfourGears of War 4-multiplayer beta drar igång i April

Nu är det dags att tagga till, för om knappt 30 dagar öppnar portarna till Gears of War 4 multiplayer betan, närmare bestämt 18 april. Detta gäller dock för de som har spelat Gears of War: Ultimate Edition till Windows 10 eller Xbox One, och på så sätt får man tillgång till denna beta. Alla andra som inte spelat den ultimata utgåvan av Gears of War får snällt vänta till den 24 April när betan öppnar upp för allmänheten. Betan körs fram till den 1 Maj, och stängs därefter ned inför releasen av spelet.


playstationvrPlaystation VR kräver spel i 60 FPS

Under det pågående spelkonventet GDC har Sony visat upp sitt kommande tillbehör, Playstation VR. Virtual Reality-headsetet kommer erbjuda ett nytt typ av sätt att spela och uppleva spelen, men med detta ställer nu Sony även krav på alla spelutvecklare. Man låter meddela att spel som inte körs i 60FPS kommer att ratas med VR-stödet. Man har även passat på att visa upp en medföljande processorlåda som många spekulerat kring. Denna är inte till för att förbättra själva produkten och grafiken som Playstation VR kan erbjuda, utan används mer för extra funktioner som att spela upp 3D-ljud och Social Screen.


crossnetworkingMicrosoft vill låta Xbox-spelarna möta andra plattformar

Det har länge varit prat om fanboys hit och dit, Xbox, Playstation eller Nintendo. Microsoft har dock nu planer på att sudda ut denna linje något genom att låta spelare på Xbox One har möjlighet att möta spelare på exempelvis PC och PS4. Det som krävs är att det önskade spelet att spela, finns på dessa konsoler (Call of Duty exempelvis som är ett multiformat-spel). När detta kommer ske är ännu oklart, men det första spelet som kommer få sig en omgång av Cross-network-play är det omåttligt populära Rocket League som finns till både PC, Xbox One och Playstation 4. Detta har funnits på enstaka spel, men då främst konsol – PC, som exempelvis MOBA-spelet Paragon där PC och PS4-spelare kan möta varandra.


assassinscreedmichaelfassbender Assassin’s Creed filmen får VR-stöd

Det nalkas snart spelfilm på bioduken igen, och den här gången är det Assassin’s Creed som filmatiseras. I ett tight samarbete mellan Ubisoft, Tv-kanalen Fox och VR-företaget Practical Magic så kommer man erbjuda en VR-upplevelse av filmen. Enligt information som sipprat ut ifrån den pågående Game Developers Conference-mässan (GDC) så ska det handla om sekvenser ifrån filmen, och att det är just en upplevelse och inte ett spel. Filmens huvudroll äger Michael Fassbender och kommer spela som ”Aguilar” i ett spanien på 1500-talet.

 


Bild1Metro 2033 kommer till bioduken

Så är det! Inom något år kan fans av Metro böckerna och spelen få avnjuta denna fantastiska historia på bioduken!
Producenten bakom 50 Shades Of Gray (Michael De Luca) sägs ha tagit sig an projektet och författaren av Metro (Dmitrij Gluchovskij) känner att hans historia har hamnat i rätt händer.
Metro berättar historien om Artyom som är en av överlevarna efter tredje världskriget.
Människan har tvingats bosätta sig i tunnelbanorna då ytan nu har blivit obeboelig efter alla kärnvapen som användes i kriget. Människan är splittrad och uppdelad i olika politiska grupper som fortfarande krigar mot varandra. Spelen och böckerna levererade iallafall en fantastisk historia, kommer Hollywood kunna göra detsamma?

 


Bild pacific assaultMedal Of Honor – Pacific Assault släpps som gratis spel på Origin

Medal Of Honor finns inte med i leken längre, vem vet kanske någon gång i framtiden får vi se denna spelserie komma tillbaka, om den klarar av att stå sig mot de andra ledande FPS titlarna. Tills dess får vi nöja oss med att känna oss lite nostalgiska.
Pacific Assault kommer bli gratis på Origin, så om du känner för att hoppa tillbaka in i ett Medal Of Honor spel så är det bara skaffa ett Origin konto (om du inte redan har det) och hålla ögonen öppna.


Bild1 falloutFallout 4 Automatron DLC

Fallouts första DLC ska släppas den 22:a Mars och det vi nu vet är att vi får ännu mer fiender! Den nya karaktären som släpps med denna DLC kallas The Mechanist och denna karaktären släpper löst massor av onda robotar i The Commonwealth och det är upp till dig att förgöra dem. Det slutar inte där dock vi har nu möjligheten att bygga våra egna robotar! Ja vi kommer nu hitta ännu en häftig sak att göra med allt skräp vi hittar och detta kanske leder till ännu fler timmars utforskande! Du som spelare kommer kunna bygga, uppgradera och styla dina egna robotar i Fallout 4 Automatron

 


Bild1 BelowBelow – Ett nytt indiespel från Capybara

Capybara Games släpper ett nytt spel indiespel i sommar! Below ser ut som ett intressant spel som har mysig grafik och som kryllar av mysterier .
Du är en karaktär som ska utforska någon form av grotta och den är fylld med monster som måste dödas och pussel som måste lösas för att komma vidare. Capybara har gett oss häftiga utmaningar förr som exempelvis Super Time Force Ultra! Below ser dock ut som ett helt annat spel och även som att det är på en helt annan nivå. Det sägs att det kommer vara bestraffande på ungefär samma sätt som Dark Souls, så att om du dör får du göra om samma sak om och om igen. Så detta spelet kanske är något att hålla koll på för alla som gillar en utmaning!

Veckans streams

FPS ”TPS” Ligan spelar The Division

Paragon 

Momentum Podcast #180