I väntan på omstarten av Elite News har vi på CtrlAltElite valt att samla de nyheter som vi anser är de mest intressanta, viktiga och läsvärda under veckan som har gått. Detta blir återkommande tills vidare. Har du något tips som du vill vi att ska skriva om eller som vi har missat? Maila oss på Elite News.

Denna vecka:

– Microsoft lägger ned Lionhead Studios
– Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 får gratis tillägg
– Star Wars Battlefront ska få nytt spelläge
– XCOM 2 får sitt första tillägg
– The Elder Scrolls Online får sin tredje expansion
– Basket till Rocket League i höst


Microsoft lägger ned skaparna bakom Fable serien Lionhead Studios

Microsoft kommer stänga ned spelstudion Lionhead Studios, vilket även resulterat i att utvecklingen av FAble Legends kommer läggas ned. Beskedet kom från Microsoft Studios Europe general manager Hanno Lemke som sa

”After much consideration we have decided to cease development on Fable Legends, and are in discussions with employees about the proposed closure of Lionhead Studios in the UK,” stated Lemke in a post on Xbox Wire.

Microsoft kommer även stänga ned den Danska Press Play Studios som arbetade på spelet Project Knoxville, men studion är mest känd för sitt spel Max: The Curse of Brotherhood.

Lionhead grundades redan 1996 av Peter Molyneux innan det tio år senare köptes upp av Microsoft med succé titeln Fable till Xbox 2004. Förutom Fable serien är även studion känd för titlar som: Black & White samt Milo & Kate till Kinect som aldrig släpptes.

pvzgwtwonews

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 får gratis tillägget: Graveyard Variety Pack med ny karta, uppdrag och mer!

I tisdags kom det första gratis speltillägget Graveyard Variety pack upp till Plantz vs Zombies: Garden Warfare 2 upp. Tillägget innehåller: Den helt nya Aqua center kartan, nya uppdrag utspridda i Backyard Battlegrounds som erbjuder fler roliga utmaningar, ny gameplay och kontroll val, karaktärs tweaks och förbättringar samt en mer balanserad upplevelse på nattversionen av kartan:The Great White North map

starwarsbfrontjabbanews

Star Wars Battlefront ska få nytt spelläge: Hutt Contracts

Ett nyss spelläge med Jabba the Hutt ska introduceras i Star Wars Battlefront med framtid uppdatering har EA teasat. Det nya spelläget ’Hutt Contracts’ visades upp under en trailer under måndagskvällen där vi under ett kort klipp i trailern ser Jabba hållandes en holografisk apparat som visar något slags vapen. I trailern  med titeln: ’Star Wars Battlefront – Free Game Updates’, kan vi se spelläge som enligt EA kommer vara gratis och dessutom kommer släppas inom snar framtid.

EA har tidigare berättat att Battlefronts första premium expansion pack, som kommer senare denna månad (mars) kommer låta spelare strida inuti Jabbas palats på Tatooine. Det är dock inte klart om Hutt contracts kommer släppas samtidigt som detta. Tre större expansioner till Star Wars Battlefront är planerade fram till tidigt 2017. Medan du väntar kan du alltid spana in vår videorecension av Star Wars Battlefront.

xcomtwonews

XCOM 2 får sin första expansion ”Anarchy’s Children” nästa vecka

XCOM 2’s första expansion som heter Anarchy’s Children kommer släppas på Steam redan nästa torsdag har 2K utannonserat.

Men hoppa inte högt än! Expansionen som kommer kosta cirka 50:- innehåller nya frisyrer, dekaler, hjälmar, masker, rustningar och lite annat för att göra dina soldater mer personliga. Över 100 nya utseende möjligheter utlovas men inget nytt uppdrag syns på horisonten. Anarchy’s Children är även starten på del ett av XCOM’s ’Reinforcement Pack’ som kommer med spelets season pass. Två tillägg till planeras släppas i framtiden.

Tillsammans med expansionen kommer även en ny patch som ska fixa lite buggar och som ska optimera prestandan. 2K meddelar även att mer ingående detaljer kring patchen kommer avslöjas väldigt snart. Har du inte någon koll på vad XCOM 2 är föreslår vi att du läser vår recension av spelet.

esothievesguilddlcnews

The Elder Scrolls Online får sin tredje expansion: Thieves Guild i slutet på mars

The Elder Scrolls Online som röstades fram som 2015 bästa Mmorpg här på redaktionen är snart redo för sin tredje expansion med namnet ”Thieves Guild” de tidigare två expansionerna: Imperial City och Orsinium har bjudit på blandat innehåll med både PvE och PvP innehåll. Thieves Guild kommer bland annat innehålla möjligheten att gå med i den ikoniska Theives Guild, en ny skill line speciellt för stjälande ändamål, nya story uppdrag (PvE) Heist uppdrag som du kan ta dig an dagligen, en ny 12 spelare trails grotta samt nya föremål och rusningar. Vi på redaktionen ser såklart fram emot expansionen som släpps den 23 mars till Pc, Playstation 4 och Xbox One

Basketläge till Rocket League i höst

Ett nytt basketboll läge kommer släppas till Rocket League senare i i år har skaparna Psynoix avslöjat. Utvecklarna postade på deras Twitter igår:

 

Veckans Streams

FPS Ligan – Rainbow Six Seige

Rollo lirar Mad Max

Lillbirro ger sig an Xeodrifter