I väntan på omstarten av Elite News har vi på CtrlAltElite valt att samla de nyheter som vi anser är de mest intressanta, viktiga och läsvärda under veckan som har gått. Detta blir återkommande tills vidare. Har du något tips som du vill vi att ska skriva om eller som vi har missat? Maila oss på Elite News.

Denna vecka:
– Skylanders lanserar nya leksaker för autism
– Xbox One låter dig köpa bakåtkompatibla titlar
– Nya tjänster med mjukvaruuppdatering till PS4
Uncharted 4: multiplayer finns öppen i helgen
– Killer Instinct säsong 3 får releasdatum
Mass Effect: Andromeda blir försenat
– Pro Ligan för Rainbow Six Siege startar idag (Fredag)

 


Skylandersnews

Skylanders Superchargers och förbundet för Autism vill göra dig uppmärksam

Med en beräknad befolkning på över 70 miljoner som är påverkade av autism idag vill Skylanders™ och organisationen Autism Speaks skapa uppmärksamhet genom att lansera en ny serie inom Skylanders SuperChargers med organisationens färger: blå och vit. Kampanjen tituleras ”Light it up Blue” och kommer att innehålla karaktärerna Splat och Trigger Happy tillsammans med deras respektive SuperCharged fordon, Splatter Splasher och Gold Rusher.


Playthreesexti

Xbox One uppdatering låter dig köpa bakåtkompatibla Xbox 360-spel

Om du är trött på att gräva fram förra generationens konsol varenda gång du vill återuppleva ditt gamla favoritspel kan du lugna dig över att Xbox lanserar möjligheten att köpa och ladda ner Xbox 360-spel direkt till ditt nya Xbox One. Detta förutsätter att spelet är i listan över bakåtkompatibla spel här. Tillsammans med uppdateringen ingår bland annat party chat till Twitch, Xbox 360-achievements, upp till 16 personer i party chat samt länkningar till webbsidor och Youtube. Uppdateringen är sedan 1/3 tillgänglig till de som är med i ”Xbox One Preview”, för andra kan uppdateringen förväntas inom en snar framtid.


psfourbetatime

Information kring kommande uppdatering till PlayStation 4

Om du har registrerat dig som BETA-testare till PlayStations nya uppdatering kan du ha fått ett mail som instruerar dig om hur du installerar det. Vi andra får vänta tills testperioden är över. Uppdateringen är mestadels inriktad på de sociala aspekterna hos PlayStation: få en notis om när dina vänner loggar in, möjligheten att visas som offline, skapa ett event där alla inbjudna vänner automatiskt läggs till i partyt och till detta även se vad dina vänner spelar för att lättare ansluta dig till dem. Utöver detta lanseras även PS4 Remote Play till Windows och Mac (inte med i BETA) och möjligheten att streama även till Dailymotion.


unchartedfourbetaanddelay

Spela multiplayern av kommande Uncharted 4: A Thief’s End i helgen!

Samtidigt som Naughty Dog annonserar att releasedatumet kommer att flyttas fram två veckor, med nytt datum den 10:e maj, så får alla fans ännu ett smaskigt smakprov av Uncharted 4: A Thief’s End nu i helgen. Från och med fredag (4/3) klockan 14:00 och hela helgen ut kan spelet utforskas av alla med ett PlayStation 4 – PlayStation Plus är alltså inget krav. För att förbereda er på bästa sätt har PlayStation släppt en video som tipsar nya spelare om vad som väntar dem här.


Killerinstinctsneakoeakseasonthree

Killer Instinct Säsong 3 får releasedatum, flera nya karaktärer

Microsoft och Iron Galaxy meddelar att den tredje säsongen av Killer Instict för Xbox One och PC börjar den 29:e Mars. Den tredje säsongen kommer inkludera totalt åtta karaktärer, fyra av dessa kommer att vara tillgängliga direkt vid starten: Rash, Kim Wu, Arbiter och Tusk. I vanlig ordning så kommer allting som du har låst upp på ditt Xbox One att vara tillgängligt i Windows 10-versionen av spelet.


Masseffectandromedadelayed

Mass Effect Andromeda försenat till 2017

Det är med stor sorg som vi här på CtrlAltElite meddelar att Mass Effect: Andromeda, som från början skulle ha kommit under 2016 nu har blivit försenat och är planerat till första kvartalet 2017. EA meddelade detta under onsdagen och passade också på att inflika att EA kommer ha ett intressant år framför sig, där de bland annat kommer att släppa spel så som Titanfall 2 och Mirrors Edge Catalyst.


rainbowsixsiegetournament

Pro Ligan för Rainbow Six Siege startar idag

I dag under Intel Extreme Masters i Katowice, så kan vi se Rainbow Six Siege’s första proffsturnering, för att fira detta så utlovas det dubbel XP till alla som spelar rankade matcher under helgen. Det kommer att vara åtta lag som är på plats i Katowice för att göra upp om prispengarna! Var det ett tag sedan du var inne och spelade själv? Då kan det vara dags att logga in igen, då det tidigare i veckan släpptes en stor patch som åtgärdade bland annat flertalet buggar och introducerade Kill Cam i rankade matcher för att eliminera hackare.

 

Veckans streams:

FPS Ligan: Rainbow Six Siege

ROLLOFORCE

Factorio

Studio 23 kicks satans true forms ass!

Uncharted 4: A Thief’s End Multiplayer Beta

Drunken Rocket League

Black Desert Online