I väntan på omstarten av Elite News har vi på CtrlAltElite valt att samla de nyheter som vi anser är de mest intressanta, viktiga och läsvärda under veckan som har gått. Detta blir återkommande tills vidare. Har du något tips som du vill vi att ska skriva om eller som vi har missat? Maila oss på Elite News.

Denna vecka:
– Little Big Planet 3 endast 91 kr på PSN
– Hitman Betan tillgänglig för PSN Plus medlemmar
– Star Wars: Battlefront får efterlängtad uppdatering
Carmageddon: Max Damage påväg till PlayStation 4 och Xbox One
– Spela Shadwen och sänk priset på slutprodukten
Pokémon firar 20 år
– Activision Blizzard köper upp svenska King
 –Shadow of the Beast får releasedatum

Littlebigplanetthreeheader
Little Big Planet 3 endast 91 kr på PSN

Skynda och fynda, Little Big Planet 3 finns just nu på PSN för ynka 91 kronor. Lillbirro på redaktionen skriker att ni bör införskaffa spelet nu, och om ni vill veta varför kan ni titta på hans videorecension här. Spelet som i sig suddar ut linjen mellan vad som går att skapa i ett spel kommer ifrån ett företag vid namn Media Molecule har även släppt spel som Tearaway, och utvecklar i skrivande stund spelet ”Dreams”. Ni som kan hoppa in på länken till Playstation Network, och köp Little Big Planet 3 nu!

hitmanbeta
Hitman betan tillgänglig för alla PSN plus medlemmar

Grattis alla PlayStation Plus användare. Ni har nu möjlighet att ladda ned betan till det kommande storspelet ifrån Square Enix, Hitman. Betan drar igång den 4 Mars och pågår till den 11 Mars, och låter spelaren pröva på ”Prologue”, vilket ska vara starten på det fulla spelet. Enligt Square Enix kommer inte betan släppas på Xbox One eller PC, vilket känns lite surt för alla er som förväntat er det. När betan tar slut, den 11 Mars, så kommer spelet att lanseras samma dag med banorna tillhörande Prologuen, samt banor baserade i Paris. Därefter kommer man släppa banor allt eftersom.

Starwarsbattlefronttxtscrnthree
Star Wars: Battlefront får efterlängtad uppdatering

En stor uppdatering för Star Wars: Battlefront har lanserats, och det med råge. Massa nytt innehåll, nya karta och ett nytt spelläge är bara ett axplock av det som kommit. För den som vill läsa mer om detta kan kika in på den officiella hemsidan och läsa om de nya uppdateringarna eller varför inte ta en titt på studio23 videorecension? Vi syns på slagfältet!

Carmageddonnews
Carmageddon: Max Damage påväg till PlayStation 4 och Xbox One senare i år

Stainless Games har nyligen utannonserat Carmageddon: Max Damage till Xbox One och Playstation 4 som ska släppas under 2016. Ett mer exakt datum har inte satts, men vi lovas på förhand över 10 olika banor att, med hjälp av 30 olika fordon, försöka göra slarvsylta av varandra. Förutom ett singelplayer läge och en kampanj som kan köras igenom, lovar man ett härlig flerspelarläge både på nätet och lokalt i soffan. Vi börjar redan nu hypa och längta!

shadwennews
Spela Shadwen och sänk priset på slutprodukten

Våra finska grannar och utvecklarna Frozenbyte som tidigare utvecklat Trine-serien, har precis brutit ny is genom att lansera ett speciellt demo på sitt kommande spel, Shadwen. Det är nämligen så, att alla spelare som laddar ned demot och klarar det, kommer göra att lanseringspriset av Shadwen när det väl lanseras, sänks. Så om du klarar demot har du hjälpt till att sänka priset på slutprodukten. Börja med att ladda ned spelet här eller via Steam, GOG eller Humble Store, spela spelet och försök få så mycket poäng som möjligt. Innovativt och roligt, i skrivande stund ligger lanseringspriset på 30 dollar, men bättre än så kan vi. Slutprodukten av Shadwen kommer att släppas den 29:e Februari, och eventet för att dra ned priset började så sent som i Onsdags den 24:e Februari.

Pokemon
Pokémon firar 20 år

Det är inte varje dag man får möjlighet att fira dessa milstolpar, men nu är det faktiskt Pokémons tur. Idag under Nintendo Direct kommer man fira detta genom att prata om vad som kommer för spelserien, och vad vi kan förvänta oss av Pokken Tournament, spelet, som kommer till Nintendo Wii U. Inte nog med det ska det göras nylanseringar av de klassiska Pokémon Yellow, Red och Blue, och mycket därtill. Klockan 16:00 drar sändningen igång.

Actiblizking
Activision Blizzard köper upp svenska King

Här är en nyhet som verkligen slår högt i lilla Sverige. Activision Blizzard, ett av världens största spelföretag har nu avslutat en affär där man köpt upp de svenska mobilutvecklarna King. King är det företag som ligger bakom den stora succén Candy Crush. I och med uppköpet kan nu Activision Blizzard stoltsera med att vara världens största spelföretag med över 500 miljoner användare av deras tjänster. Affären som slutfördes uppges ha kostat företaget över 501,765,600,00 kronor (Cirka $5,9 Miljarder). Det är inga dåliga pengar det handlar om, och det ska bli intressant och se vad de kommer hitta på härnäst när man nu innehar ett stort försprång inom just mobila spel.

 


Shadowofthebeast

Shadow of the Beast släpps den 27 maj till PlayStation 4

Sony Computer Entertainment och Heavy Spectrum meddelade under veckan att actionäventyret Shadow of the Beast kommer släppas i Sverige den 17e Maj. Spelet är en färgstark nyversion av Amiga-klassikern från 1989. I Shadow of the Beast axlar spelaren rollen som besten Arborn och utforskar en fantasifull värld där futuristisk teknik och uråldriga imperier samexisterar. Shadow of The Beast finns tillgängligt för förbokning på PlayStation Store. Alla som förbokar får ett dynamiskt tema till PlayStation4.

Veckans streams:

Rainbow Six: Siege

SMITE Alpha

Stardew Valley

Styx: Master of Shadows