I väntan på omstarten av Elite News har vi på CtrlAltElite valt att samla de nyheter som vi anser är de mest intressanta, viktiga och läsvärda under veckan som har gått. Detta blir återkommande tills vidare. Har du något tips som du vill vi att ska skriva om eller som vi har missat? Maila oss på Elite News.

Denna vecka:
– Heavy Rain & Beyond: Two Souls samlingen får releasedatum
– The Witcher 3 Wild hunt tillägget Blood and wine info läckt
– Fat princess får gratis tillägg med nytt storyläge och arena mode
– Uppföljare till Watch Dogs
– Fallout 4 får tre nya DLC
– Quantum Break kommer inte till Steam
– CS:GO update, Operation Wildfire
– Hitman Go till PS4, vita och PS nästa vecka
– Attack on Titan till PC lanserat i Japan
– Star Wars: KotoR får HD-remake

heavy-rain-beyon-two-souls
Heavy Rain och Beyond: Two Souls-samlingen får releasedatum

Berättelsedrivna spelen Heavy Rain och Beyond: Two Souls får en bundle-utgåva släppt till PS4 den fjärde mars (4/3). Beyond: Two Souls har förvisso varit ute sedan november, men i paketet medföljer en uppgraderad version av Heavy Rain och det sammanlagda priset landar på 39.99€ (375 SEK). För den som föredrar att ladda ner sina spel kan man räkna med att paketet kommer att ta upp ca 60 GB av hårddiskutrymmet.

Ni kan läsa våra recensioner av spelen här och här.

 

witcher-3-blood-and-wine
The Witcher 3 Wild hunt tillägget Blood and wine info läckt

Det spekuleras mycket kring det nya tillägget till The Witcher 3 och det påstådda innehållet sägs inkludera nya vapen, fyra nya skills, tre olika slutsekvenser, nya NPC’s som kan färga din rustning och en ny stor karta. Tillägget sägs släppas redan i juni och att utvecklarna har hållt på releasedatumet bara för att få fansen att ”sakna” Gerald lite. Vi hoppas på att ryktena är sanna och att det episka äventyret får fortsätta en lång tid framöver.

Ni kan läsa vår recension av spelet här.

 

fat-princess
Fat princess får gratis tillägg med nytt storyläge och arena mode

De diabetiska hjältarna får ytterligare en utmaning i det nya tillägget till Fat Princess. Med en ny svårighetsgrad, This Means War, och en högre levelcap (level 30) kan man testa sina gränser i det nya innehållet i både storyläget och i arena mode. Detta kan du göra i det nya kartpaketet som finns i Salt Mountains.

Ni kan läsa vår recension av spelet här

 

watch-dogs
Uppföljare till Watch Dogs

Under perioden april 2016 – mars 2017 har Ubisoft annonserat att de ska släppa ”For Honor, South Park: The Fractured but Whole, Tom Clancy’s Ghost Recon: WildLands, the next installment of Watch Dogs, and a new high-potential AAA brand with strong digital live services”. Då företaget väljer att hålla lite på sin Assassins Creed-serie kan de som är ute efter lite open-world äventyr grotta ner sig i lite schysst hacker-miljö tills dess. Watch Dogs 2 förväntas släppas tidigt nästa år.

Ni kan läsa vår recension av spelet här

 

fallout-4-dlcs
Fallout 4 får tre nya DLC

Har dina postapokalyptiska läger fått nog med hjälp av Preston Garvey (dvs. av dig!) så kan du gotta dig åt att Bethesda släpper tre stora DLC inom en nära framtid. Vi får tillfället till att bygga vår alldeles egna robot i DLC: Automatron, (ca 95 SEK). Vi kan fånga och tämja våra alldeles egna djur (inklusive Deathclaws) och få dem att slåss i arena-matcher i DLC: Wasteland Workshop, (ca 50 SEK). Skulle du sukta efter en större utmaning kan du få detta i DLC Far Harbor, (ca 240 SEK) där du beger dig utanför kartan och in i ett område med högre strålning och svårare fiender. Här får du bevittna ett krig mellan Synths och Children of Atom.

Ni kan läsa vår recension av spelet här

 

quantum-break
Quantum Break kommer inte till Steam

Det omtalade spelet Quantum Break, som kanske är mest känt för de enorma kraven det ställer på din PC kommer inte att släppas på Steam, utan det kommer att vara ett ”Windows store exclusive” säger Aaron Greenberg som jobbar på Xbox Marknadsavdelning.
Fördelen med detta är att man kommer kunna flytta sina spar-filer och achievements mellan PC (Win 10) och Xbox One.

 

cs-go-wildfire
CS:GO får en updatering: Operation Wildfire

I denna nya uppdatering så får vi i vanlig ordning se nya lådor med färgglada vapen och knivar, lite nya sido-uppdrag där vi återigen har en chans att få lite färgglada vapen och häftiga lådor. Men det som kanske är absolut mest intressant med Wildfire är att den gamla trotjänaren de_Nuke fått sig en översyn och nu kommer tillbaka med ett nytt utseende och nya spännande förändringar!

 

hitman-go
Hitman Go till Playstation 4, vita och PC nästa vecka

Under 2014 så fick vi alla se hur Agent 47 gjorde entré till mobila enheter och det med stor succé! Därför har nu Square Enix valt att lansera spelet Hitman Go till PS4, Vita och PC under den kommande veckan. Det är ett ganska simplistiskt spel utseendemässigt, men trots detta krävs det en hel den tänkande och noggranna värderingar för att lyckas komma igenom de sedan tidigare kända banorna.

 

attack-on-titan
Attack on titan till PC lanserat i Japan

Det finns de av oss som med stor glädje följt anime-serien ”Attack on Titan” och hoppats innerligt på ett PC spel. Vi har sett många dåliga fan-skapade spel komma och gå, men nu är det alltså dags: det officiella Attack on Titan-spelet är nu ute i Japan, och under den kommande våren så kommer det att släppas i Europa och USA. Det kommer även att släppas till Playstation 3/4 och Vita under våren!

 

star-wars-kotor
Star Wars: KotoR får en fan-skapad remake

Vissa av oss lite äldre filurer minns än hur vi satt och trasslade oss igenom ett pixligt, buggigt spel som vi installerat via skivor på datorn. 13 år efter den första releasen av spelet verkar det inte bättre än att ett gäng glada fans har valt att ge sig på att skapa en HD-remake av spelet, där dom i grafikmotorn Unreal Engine 4 jobbar för fullt för att fullfölja sitt mål. Studion jobbar gratis med sitt projekt och har sagt att dom inte kommer att ta emot donationer från frivilliga förrän de har mer att visa upp vilket har gjort att dom verkar väldigt seriösa och målmedvetna.
Håll definitivt ögonen på det här projektet!

 

Veckans streams:

Rainbow Six: Siege

 

Mad Max